Opublikowano 28 Listopada 201213 l Istotne też, aby wejść w adaptację na kanał 81 i przyuczyć moduł nowego VINu samochodu. Należy wpisać wartość 46992, dać TEST, odczekać minutkę, później dać SAVE i znowu odczekać minutę.Jeżeli się nie udało przyuczyć, to znaczy że odczekałeś za krótko po kliknięciu TEST, a później SAVE Dzięki... to chyba jakiś cytat bo coś mi się kojarzy, że już to czytałem.
Opublikowano 15 Grudnia 201213 l Witam, właśnie montuje sobie MCE w wersji HIGH i mam pytanko odnośnie podłączenia świateł biegu wstecznego. Dobrałem się do wiązki i zamiast czterech kabli niebiesko czerwonych mam ich pięć. Trzy grube i dwa cienkie. Jak mam teraz to podłączyć?? A może znalazłem nie to co trzeba?
Opublikowano 16 Grudnia 201213 l Mam pytanie do kogoś, kto w B7 zmieniał MCE z LOW na HIGH. U mnie przeciwmgielne przednie nie są podłączone pod MCE, co się zgadza z opisem wyprowadzeń w wersji LOW, chciałem zapytać czy żeby je podłączyć, to muszę w innym miejscu wypiąć pin i włożyć do MCE, czy to trochę bardziej skomplikowane? Sprawdzałem schemat, i u mnie halogeny powinny być podpięte bezpośrednio pod włącznik świateł przez bezpiecznik. Pozdrawiam Edit: Czy w wersji HIGH przednie halogeny są zasilane przez bezpiecznik S19? Jeśli tak, to w którym miejscu on jest? Przed czy po przełączniku świateł?
Opublikowano 25 Grudnia 201213 l Mam pytanie a czy jako czujnika oświetlenia nie da się użyć tego na podszybiu od światła dziennego dla Climatronic'a?
Opublikowano 25 Grudnia 201213 l na moje to nie.....dlaczego? to tak, jakby podłączyć w szereg jakiegokolwiek zasilania fotorezystor, trzeba przecież jakiś układ wykonawczy, który będzie sterował napięciem przekaźnika, bo jednak trochę poboru prądu jest. a tutaj, czujnik ten idzie do klimatronika jako sygnał informujący o nasłonecznieniu, resztę robi układ elektroniczny klimatronika sam fotorezystor/fototranzystor/fotodioda nie wystarczą...gdyby tak było, nie budowano by przecież takich układów ściemniających...
Opublikowano 26 Grudnia 201213 l No w sumie fakt to tylko czujnik bez el.wykonawczego...a jeszcze pyt czy włącznik z B7 Auto będzie pasował 1:1 do układu CLH w B6 zamiast włącznika z Bna końcu?
Opublikowano 27 Grudnia 201213 l Dzięki Gre.. to kupię z B7 tylko zastanawiam się co z tym lusterkiem może też zmierzchowy wstawię jak Ty
Opublikowano 27 Grudnia 201213 l ja na razie dałem sobie spokój. mam avanta i roletę więc światła z tyłu mi nie szkodzą, pewnie że chciałbym komplecik...ale cóż... jak się trafi w dobrej cenie to na pewno skorzystam, tym bardziej że instalacja pociągnięta... póki co, ten czujnik zmierzchowy jest OK.
Opublikowano 28 Grudnia 201213 l Liczy się że cel osiągnięty i działa funkcja CLH a można włączyć xenony np lub długie zamiast przeciwmgielnych?da się tak np. zakodować moduł?
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Hej, po zmianie modułu na HIGH wartość work shop code mam 00000. Czy tak powinno być? Jaka powinna być ustawiona wartość? Bo coś mało w temacie kodowania nowego modułu:decayed: I jeszcze gdzie ustawić czasy świecenie CLH po zamknięciu i otwarciu auta??
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Zdobyłem w końcu lustra w pełnej opcji czyt. składanie+fotochrom+pamięć. Czytałem wątek od deski do deski, ale nie rozumiem jednej kwestii jeśli chodzi o fotochrom zewn. Mając fabryczne lustro fotochrom wewnętrzne oraz moduły drzwi w wersji HIGH wszystko zatrybi od razu czy też trzeba dokładać coś do instalacji fabrycznej?
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Zdobyłem w końcu lustra w pełnej opcji czyt. składanie+fotochrom+pamięć. Czytałem wątek od deski do deski, ale nie rozumiem jednej kwestii jeśli chodzi o fotochrom zewn. Mając fabryczne lustro fotochrom wewnętrzne oraz moduły drzwi w wersji HIGH wszystko zatrybi od razu czy też trzeba dokładać coś do instalacji fabrycznej? Musisz poprowadzić instalację od lustra wewnętrznego do luster bocznych:wink:
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Zdobyłem w końcu lustra w pełnej opcji czyt. składanie+fotochrom+pamięć. Czytałem wątek od deski do deski, ale nie rozumiem jednej kwestii jeśli chodzi o fotochrom zewn. Mając fabryczne lustro fotochrom wewnętrzne oraz moduły drzwi w wersji HIGH wszystko zatrybi od razu czy też trzeba dokładać coś do instalacji fabrycznej? być może że instalke już masz:wink: luknij ile kabelków masz w gumie przy drzwiach:wink:
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Zdobyłem w końcu lustra w pełnej opcji czyt. składanie+fotochrom+pamięć. Czytałem wątek od deski do deski, ale nie rozumiem jednej kwestii jeśli chodzi o fotochrom zewn. Mając fabryczne lustro fotochrom wewnętrzne oraz moduły drzwi w wersji HIGH wszystko zatrybi od razu czy też trzeba dokładać coś do instalacji fabrycznej? być może że instalke już masz:wink: luknij ile kabelków masz w gumie przy drzwiach:wink: a ile ma być kabli w sumie przy gotowej instalce?
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l z tego co policzyłem to 10 razem z głośnikowymi:wink: cyt. kolegi Bobikos: "Generalnie to: z pinu 4 i 5 lusterka wewnętrznego kable schodzą do kostki pomarańczowej piny odpowiednio 7 i 8 a dalej się rozdzielają (połączenie równoległe) i idą przez pin 7 i 8 kostki drzwi do pinu 7 i 8 kostki 10 pinowej w sterowniku szyb. Kable koloru fioletowo-biały i fioletowy"
Opublikowano 2 Stycznia 201313 l Autor Domi w drzwiach tych przewodów nie będzie - jeśli bonus to dopatrywałbym się go jedynie w wiązce dachowej czyli od pomarańczowej kostki do lusterka/lampki.