longinus Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Witam! Na allegro pojawiły się żarówki H6W (pozycyjne do lamp ksenonowych) w bardzo dobrej cenie - 6zł/szt (przy cenie ASO Bełtowski ok 25zł/szt). Ja już sobie zamówiłem 2 (jedna mi się spaliła a jedna na zapas). Zobaczymy co przyjdzie... Link do aukcji: http://www.allegro.pl/item240073368_h6w_12v_6w_zarowka_halogenowa_tungsram.html
lexpar Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Dzisiaj kupiłem Philipsa dwie szt. za 30 zeta. Nie wiem czy to dużo, ale 6 zeta za sztukę to naprawdę niewiele. Tylko pytanie jakiej sa jakości. Z tego co wiem to one lubią się przepalać.
Gość ZeeBee Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 A ja, w moim mieście kupuje żarówki H6W po 10 zł :th: Pozdrawiam ZeeBee
HiRide Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 ja kupuje h6w osram za 14 zl komplet :gwizdanie: co powiecie o takich zarowkach ? http://www.auto-lamp.pl/sklep/product_reviews_info.php?products_id=171&reviews_id=2 fakt ze rozmieszczenie pinow jest inne ale to nie problem-zastanawiam sie tylko czy instalacja od swiatel pozycyjnych jest przystosowana do mocy 20 wat a nie 6 i czy odblysnik lampy sie nie uszkodzi ?
Jarek4AD Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Reflektor czy jak wolisz odbłyśnik się z pewnością nie uszkodzi, gdy włożysz żarówkę 20W bo jest wykonany z BMC (Bulk Moulding Compound) kompozytu wytrzymującego > 200 stopni C, lakierowany top coatem a potem metalizowany. Nie zalecam Ci jednak używania żarówek 20W zamiast H6W bo w Audi A4 B6 lampa została fatalnie zaprojektowana przez Valeo Martos i ilość wydzielanego przez postojówkę ciepła jest i tak bardzo wysoka, ventingi założone z tyłu obudowy i tak mają problem z usunięciem nadmiaru ciepła, dlatego żarówki palą się tak często. Polecam żarówki Philipsa i Osram -> one jako jedyne przeżyją więcej niż pół roku.... jeśli będziesz miał szczęście.
boberek Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 a ja musze dziś kupic bo jedna sie wczoraj przepaliła moze max 5 tys km i jeszcze pewnie dzis sie druga przepali
HiRide Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 te lampy to nieporozumienie totalne nie doc ze paruja to zarowki sie pala co chwile
Jarek4AD Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Zakładajcie Osramy to przejeździcie do kolejnej wymiany przynajmniej 6 miesięcy
alvaro Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 ja kupiłem przed zeszłorocznym zlotem w Kaletce Phllips Blue Vision ale z symetrycznie rozmieszczonymi bolcami za 20 kilka złotych, zeszlifowałem jeden bolec, zainstalowałem w moich biksenonach i jeżdżę do dziś a wcześniej pozycje wymieniałem jak głupi raz jedną raz drugą...
adadur Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Potwierdzam to co napisał Alvaro w porównaniu do tego co podaje Jarek4AD czyli Osramów (tzn. też takie mam założone) i jak auta stały na postojówkach przodem do siebie to była kolosalna różnica, u mnie światło wyglądało jak w fancuzie z 80 lat.
Jarek4AD Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgadzam się, że są na rynku "wynalazki" Blue Vision itp., reklamowane, że dają o 30% więcej światła lub niebieską poświatę, ale czy dają w rzeczywistości większe pole widzenia to już inna sprawa... -> testy fotometryczne tego nie potwierdzają... Jak dla mnie to najważniejsze, że żarówki się nie przepalają, widzę na FIS'ie stację radiową, której słucham i tyle Jeśli ktoś szuka "nice look" niech eksperymentuje... to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje:)
HiRide Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgadzam się, że są na rynku "wynalazki" Blue Vision itp., reklamowane, że dają o 30% więcej światła lub niebieską poświatę, ale czy dają w rzeczywistości większe pole widzenia to już inna sprawa... -> testy fotometryczne tego nie potwierdzają... Jak dla mnie to najważniejsze, że żarówki się nie przepalają, widzę na FIS'ie stację radiową, której słucham i tyle Jeśli ktoś szuka "nice look" niech eksperymentuje... to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje:) nikt nie mowil ze stosuje zarowki postojowe typu blue vision po to zeby miec lepsza widocznosc bo cos takiego w przypadku tak malych zaroweczek nie oswietla niczego poza kawalkiem wnetrza reflektora.A co do innych produktow typu 30% wiecej swiatla to ja osobiscie kiedy nie mialem jeszcze audi i bi xenonow stosowalem zarowki h7 ktore zamawialem w hurtowni oswietlenia bo nie moglem ich dostac w zadnym sklepie.Byly one o zwyklej mocy 55w ale swiecily o wiele mocniej bialym swiatlem a droga byla dzieki nim widoczna bardzo dobrze-rewelacja.Widac ze testy mowia swoje ,a ja mialem legalne zarowki ktore doskonale oswietlaja droge,nie oslepiaja innych i nie sa made in uzbekistan
adadur Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 No właśnie mówimy o postojówkach - one tylko mają świecić a nie oświetlać.
alvaro Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 adadur No właśnie mówimy o postojówkach - one tylko mają świecić a nie oświetlać. dokładnie tak poza tym ja nie kupiłem moje Blue Vision'y ze wzgl na barwę światła ale kuzyn powiedział mi o ich żywotności i to się sprawdziło...
Rekomendowane odpowiedzi