Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Mody AVF na 200+ konia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

do motoru AVF w a4 B6 AVANT co potrzebne zeby osiagnac okolice 230 koni?

czy to bedzie jeszcze w miare bezpieczne dla auta?

slyszalem ze do tych silnikow nie wkladali juz takich dobrych gratow jak do slawetnego ARL ale czy ten motor wydoli mocniejszy setup?[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2010, 22:23_________________________________________________BTW czy ktos montowal do tytulowego FIMC z Leona ARL?

podejdzie to bez wiekszej rzezby?

Opublikowano

Elo,

do motoru AVF w a4 B6 AVANT co potrzebne zeby osiagnac okolice 230 koni?

czy to bedzie jeszcze w miare bezpieczne dla auta?

slyszalem ze do tych silnikow nie wkladali juz takich dobrych gratow jak do slawetnego ARL ale czy ten motor wydoli mocniejszy setup?[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2010, 22:23_________________________________________________BTW czy ktos montowal do tytulowego FIMC z Leona ARL?

podejdzie to bez wiekszej rzezby?

chcesz zakładać mały cooler z leona żeby osiągnąć 230 km? chyba żartujesz

zapoznaj się z tym tematem, kolega zrobił 210 KM, dodam tylko że jak sobie przeliczysz koszty to zrezygnujesz :>

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=49907.0

Opublikowano
  • Autor

maly?? :shocked:

mowie o coolerze z LEON PD150.

generalnie to potrzebuje info jakie turbiny podejda do motoru AVF

Coller z ARLa powinien wystarczyc do 230konia jak mysle...?

Wtryski ALki powyzej 200koni do wymiany...?

co ze sprzeglem, mam naped Quattro wiec wieksze przeciazenia...

co z wydechem?

chlodnica oleju potrzebna?

Opublikowano

Jeśli chcesz osiągnąć moc w granicach 200HP to turbo BRD, wtryski AL, jakiś wielki FMIC, większa chłodnica oleju. Jeśli ponad 200hp to trzeba pewnie już iść w Hybrydy

Co do montażu FMIC to poczytaj zobaczysz że jest problem z montażem dużego coolera

Opublikowano

Moze akurat kolega ma kilka tys do wydania :D taka moc w a4 to juz cos :D pozdrawiam i zachecam :D

Opublikowano

W tych silnikach na serii pęka głowica,co mówić na 200km.

Ostatnio rozbierałem 2 na czesci pierwsze,i wcale nie jest to taka super konstrukcja jak wszyscy mawiają,uklad korbowo tlokowy jest bez zarzutu ale glowica to porazka,od pekniec przy wylocie wtrysku to wytartych walkow i szklanek.

Opublikowano

Ostatnio rozbierałem 2 na czesci pierwsze,i wcale nie jest to taka super konstrukcja jak wszyscy mawiają,uklad korbowo tlokowy jest bez zarzutu ale glowica to porazka,od pekniec przy wylocie wtrysku to wytartych walkow i szklanek.

awx tez to dotyczy?

Opublikowano
  • Autor

o kurde...to nie wesolo...ale powiem szczerze ze nie slyszalem jescze o czyms takim...

Opublikowano

Nie ma co panikować, może się koledze akurat jakieś zajechane egzemplarze trafiły. Ale nie oznacza to, że skoro w dwóch tak było to wszystkie tak mają.

Opublikowano

jak by tak było to by juz połowa forum szukała nowego silnika :gwizdanie: jest pare mocnych projektów z forum na bazie AWX i jakos do tej pory nic nie pękło :gwizdanie:

Wiec musiałes mieć do czynienia z szczególnym przypadkiem

Opublikowano

Ja tez poki co nie slyszalem zeby cos pekalo... co nie zmienia faktu ze moze sie tak dziac...

Opublikowano

z tymi głowicami to koledze chyba chodzi 2.0tdi ,bo w 1.9 to pierwsze słyszę

Opublikowano

90% głowic na tym forum ma pęknięcia,co nie przeszkadza w pracy silnika jedyne 2 jakie udało mi się znaleźć bez pęknięć były produkcji polskiej.

Szukałem dla siebie głowicy i wiem coś na ten temat ze ciężko było znaleźć nie popękana przy wtrysku,pękniecie leci od zaworu do dziury na dysze wtrysku i tą dziurka w wzwyż.

Nie wiem czy mi sie zechce,jak zechce to zrobię zdjęcia.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

przebiegi robią swoje i nawet 1,9 możne zastrajkować aczkolwiek 2.0 to juz temat rzeka i nie potrzeba dużego przebiegu

Opublikowano

Nie ma rzeczy idealnych ,ale można pomóc zadbać o dobry serwis i auto napewno sie odwdzięczy ,jak dbasz tak masz,zdaża się ze nie dbają ludzie i robią WIELKIE kilometry autem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a jak to jest z turbinami, da rade wstawic gt22 czy najwieksze co wchodzi to tylko arl?

jezdze juz rok moim AVFem i powiem szczerze ze brakuje mi juz mocy..te 160koni w takim klocku to jak 100 w ibizie

Opublikowano

bez problemu mozna zamontowac gt22

Opublikowano

Najcześciej co zakladaja turbiny do tego silnika co masz to turbina od 2.0 tdi 170 BRD wiec moze w ta strone zobacz chociaz na 230 kucy to nie wiem czy to starczy

Opublikowano

Sancho , wymodziłeś coś :mysli: te 160 koni po programie nie wróży nic dobrego ( no chyba że coś chwilowo nie domagało )

Co do mocy 230 kucy :no: , nie wiem czy nie przekroczysz "bezpiecznej" bariery dla AVF-a :przebiegly:

Posłuze się wypowiedzią Jaro4444 " 230 kucy w AVF-ie , to jak golenie "cipki" brzytwą :cool1: jeden fałszywy ruch ..... i po ptakach " :hi:

Opublikowano

to zależy do czego kolega szuka auta bo taki AVF 230 km to już nie będzie oszczędny diesel

a jakieś extra wyścigówki z tego nie zrobisz

przy takiej mocy zazwyczaj duże turbo nie daje już takiej przyjemnej jazdy w dolnych partiach obrotów bo zwyczajnie ma laga chyba, że wstawisz turbo z 2,7-3,0 TDI podobno dosyć fajnie jada dołem i górę maja mocną a jak chcesz okolice 200 to wstawiaj bezproblemowo BRD i po robocie

Ja mimo to uważam, moce powyżej 210 km w AVF za powolną taktykę do destrukcji motorowni