TDIrek Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Witam szanowne grono Pytanie moze jest banalne na pierwszy rzut oka: jak wymienić żarówkę kierunku w błotniku i jaki jest typ tej żarówki?
tomasbw Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Z tego co mi wiadomo te bez zdjęcia nadkola to nie obejdzie się a żarówka to WY5W-12v5W
MaxsteRR Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Żarówka to W5W. Dostać się możesz od wewnątrz nadkola Można, ale nie polecam wypinać całego kierunku z zewnątrz (spóźniłem się z odpowiedzią )
miro_x Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Jeszcze nie wymieniałem u siebie ale wydaje mi się że bez problemu powinien cały kierunek wyjść na zewnątrz.
MaxsteRR Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Jeszcze nie wymieniałem u siebie ale wydaje mi się że bez problemu powinien cały kierunek wyjść na zewnątrz. Nie jest to takie proste. Żeby wyjąć bezproblemowo kierunek trzeba wcisnąć "klipsa/zatrzask" od wewnętrznej strony błotnika. Wyjmując kierunek na siłę od zewnątrz w większości przypadków wyłamuje się ten zatrzask i kierunek "wylata"
ykk Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 To jest 5 minut roboty. A wy jakies bzdury o zdejmowaniu nadkola piszecie.. Trzeba podwazyc kierunek np karta platnicza, dowodem osobistym etc i wszystko ladnie wychodzi.
iwadrian Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 To jest 5 minut roboty. A wy jakies bzdury o zdejmowaniu nadkola piszecie.. Trzeba podwazyc kierunek np karta platnicza, dowodem osobistym etc i wszystko ladnie wychodzi. Można i tak ale wystarczy zaczepić palcami od strony drzwi i przesunąć kierunek w stronę przodu auta a tylna część (ta od strony drzwi) sama się wysunie na zewnątrz.
Rekomendowane odpowiedzi