wrzosu Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 witam! Od jakiegos czasu z mojego avanta wychodzi dziwny chrupiacy dzwiek. Chrupie przy powolnym ruszaniu i kreceniu w lewo, a nawet przy kreceniu na postoju i tylko w lewo. plynu z magla nie ubywa. co to moze byc, bo przegub to chyba tylko podczas jazdy wali?
hadson81 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 kurcze masz to samo co ja i żaden mechanik mi nie pomógł, oczywiście chcą wymieniać pól zawieszenia po kolei dopóki nie trafią, więc jak by ci sie udało uporać to daj znać bo ja się na razie poddałem
manqm Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 proponuje na początek namierzyć skąd dochodzi ten odgłos...
Gość -makaveli- Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 nie jeździjcie do byle mechaników bo oni zawsze mówią że wszystko do remontu się nadaje byle by zarobić.najlepiej jak macie kogos znajomego i zaufanego to ogarnąć. na pewno to sprawa mechaniczna,i raczej na pewno w układzie kierowniczym a przyczyn może być kilka i ciężko po takim opisie stwierdzić co może być dokładnie
wrzosu Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 na dzis jestem umowiony ze swoim mechnikiem i sprobuje to namierzyc. to, ze w ukl. kierow. to bardzo mozliwe, bo dzwiek wydobywa sie spod obudowy kompa ,a tam chyba niema nic innego??
kkrawat Opublikowano 25 Września 2010 Opublikowano 25 Września 2010 chrupanie u mnie szczególnie uwidaczniało sie przy skręcaniu szczególnie na dziurach - winna była kolumna kierownicy która miała luz
Sebo83 Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 miałem dokladnie to samo. okazalo sie ze górne wahacze zaczynaja dziękować. olałem temat i po kilku miesiacach chrupanie ustało a zaczeły stukac wahacze gorne. wymienione i cisza
ludwik166 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Mi miechanik powiedział że jest luz na zębie przekładni kierowniczej
jnx Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 i ile naprawa ? Mi przy skrętach nic nie trzeszczy ale jak ruszam, jakby w wibracje wpadało coś koło komputera ale na tyle jest to głośne takie metaliczne stuki..
wrzosu Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 arku, w prawe koło pomogła strzykawa ojeju a w tym lewym(co chupie) to rzekomo wahacz tylny, lewy, dolny. Na dniach wymienię, to się okaże miałem to już dawno robić, ale napinacz okazał się ważniejszy..
Rekomendowane odpowiedzi