Armi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do poczytania: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=103045&start=15 Tak, to ten sam koleś. Dużo ludzi oszukał i wiele sterowników zniszczył. On nie ma zielonego pojęcia o tuningowaniu. Nawet opisy kradnie.
tgkone Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do poczytania: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=103045&start=15 Tak, to ten sam koleś. Dużo ludzi oszukał i wiele sterowników zniszczył. On nie ma zielonego pojęcia o tuningowaniu. Nawet opisy kradnie. no to teraz pojechałeś a tak na serio jakim cudem uzbierało by mu się tyle pozytywów na allegro skoro niby pier.... ludziom kompy? fakt paczke nadano z 38-700 czyli miejscowosc sie zgadza, ale czy to ten sam ziomek to nie pisze? a skoro to on to nie gadam bo moze nacwaniakował i powinien dostać bęcki od ludzi oszukanych, ale wyslal paczke za pobraniem wiec o jakims nieporozumieniu pienieznym nie bylo mowy, tez z niepewnością wkładałem chipa dlatego nie pisalem o tym wczesniej i napisalem po udanym zabiegu, co do pojęcia to nie wnikam, jedno robi lepiej drugie gorzej ja akurat nie narzekam, zreszta dzisiaj TALIB1990 i Tommy jechali ze mna na jazde próbną (jechalismy w 4) i widzieli różnice jaka jest po programie, ja też czuje różnice, zobaczymy jak ze spalaniem bo kolejne 100km pękło narazie niema źle, na bieżaco bede informował jak sprawa wyglada. w kazdym razie koles wiarygodny, da z checia kontakt do ludzi ktorzy sa zadowoleni (nie wnikam czy to podstawieni ludzie) i zna się na rzeczy, jak to wyglądalo kiedyś nie wnikam mozliwe ze po przeczytaniu inf, z forum bmw dałbym sobie siana. u mnie ma plusa niczym sie nie naraził kontakt tez na dobrym poziomie, wiec moge go polecic a co kto mysli to jego sprawa.
marewel Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Pamietaj ze allegro to banda oszustow,ludzie boja sie wystawiac negatywy zeby sami nie miec.
Armi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jego samochód jego sprawa Chodzi o to, że to gość, który działa pewnym systemem - sprzedaje softy, które działają albo i nie. Na początku je wysyła (nabicie pozytywnych komentarzy) a później tylko sprzedaje i nie wysyła. Znika. Zakłada nowe konto i sytuacja się powtarza. Nie ma więc mowy o poprawianiu tych softów, ta "firma" nie ma oficjalnej siedziby. Wkleiłem tylko link do forum bmw ale poszkodowanych jest więcej. Twoje szczęście, że w ogóle dostałeś paczkę a że działa i nie narzekasz to jeszcze większe szczęście :wink4:
moskal Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 skończy monopol Rogala A to Rogal jest jakąś Alfą i Omegą ??? jest kilkunastu lepszych/tańszych tunerów w Polsce , tylko na tym forum tak wywyższaja Rogala za lampki dałem malutko, bardzo malutko (400pln z wysylka) , w dodatku przerobione na EUROPE, teraz będzie modyfikacja lampek na Bixenon kupilem juz dawce czyli lampy z bmw e90 na bixa, i srodki na czarno efekt docelowy: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-01-AUDI-A4-B5-D2S-XENON-BLK-PROJECTOR-HEADLIGHT-BULB-/120662776510?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make:Audi|Model:A4&hash=item1c180fdabe z dópy sa te lampy
tgkone Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja czekam na wynik z hamowni bedzie okazja i jakiś grupowy wypad po taniości to pewnie się wybiorę bo sam jestem ciekawy jak sprawa u niego wygląda.armistead ten gostek ktory niby tak robi ponoć ma stałe warsztaty, firmy tuningowe itp. ktore biora jego programy co do siedziby firmy to ponoc mozna podjechac na korekcje softu bez problemu (dzwonil do mnie chyba wczoraj o 21 ze paczka z chipem została wysłana to ponoć tyle co skonczyl robić VW Transportera T5 bo wpadł na korekcje softu a tylko o tej porze mu pasowało, w tle jakis hurkot dizla) z ciekawosci jutro zadzwonię do niego powiedziec jak soft chodzi i wypytam o wszystko i powiem że gawędź forumowa a4 klubu jest zaciekawiona. a wlasnie zauwazylem jedną rzecz, na kopercie w ktorej przyszedł chip jest dosc ciekawe zjawisko, adres nadawcy numer konta kwota itd jest napisane takim pismem ze nawet doktorzy takiego nie maja (obstawiam jakiś gotyk ) a moje dane (odbiorcy) sa ladnie i wyraznie mozliwe ze ma wypisane juz koperty a potem dopisuje odbiorców no ale raczej kwota nei jes tdla wszystkich taka sama, z adresu nadawcy odszyfrowalem tylko kod pocztowy.... ciekawe bedziemy badac sprawe...
talib1990 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 wypowiem sie w temacie.. jechałem dzisiaj autkiem i fakt fajnie się zbiera.... bardzo chce zobaczyć wykres .. jak wieksza ilosc osob chce to zobaczyc to złóżmy się po dyszce i sie uzbiera na hamowanko :naughty:
tgkone Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 wypowiem sie w temacie.. jechałem dzisiaj autkiem i fakt fajnie się zbiera.... bardzo chce zobaczyć wykres .. jak wieksza ilosc osob chce to zobaczyc to złóżmy się po dyszce i sie uzbiera na hamowanko :naughty: e no bez jaj wyhamuje go po nowym roku ale jak bedzie ku temu okazja czyli jakis dynoday na jakiejs hamowni za grosze gdzie mozna zrobic pare pomiarów w dobrej cenie, wtedy sprawdzi sie kilka pierdół, typu ile dmucha na stozku, ile na wkładce a ile na seri, ile dmucha bez kata na downpipe, w sumie chcialem jeszcze przynajmniej FIMCa wrzucic ale jak sie tak kazdy dopytuje to moge jechac wczesniej P.S na priv podam numer konta hahaha
Iverson Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 nie pamiętam juz kto ale ktoś z moich znajomych z Kalisza , wpakował do 1.8T lub TDi 150ps allegrowy soft , i pojechał z nim do goodhope'a , o dziwo na rolkach były bardzo ladne kreski , nie szkodzące dla sprzęgła ani motoru, soft wymagał tylko muśnięcia aby był idealny , było to ze 2 lata temu , skopiowanie ładnej mapy to nie problem dla ogarnietego elektronika
KANAL Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 nie pamiętam juz kto ale ktoś z moich znajomych z Kalisza , wpakował do 1.8T lub TDi 150ps allegrowy soft , i pojechał z nim do goodhope'a , o dziwo na rolkach były bardzo ladne kreski , nie szkodzące dla sprzęgła ani motoru, soft wymagał tylko muśnięcia aby był idealny , było to ze 2 lata temu , skopiowanie ładnej mapy to nie problem dla ogarnietego elektronika Do Pleszewa? Slyszales cos o gosciu? Na wiosne albo jak tylko beda jakies lepsze warunki na drogach chce do niego jechac na program C5 1.8T... polecil mi go ktos z A6 Klub Polska ale poza tym ze na forum Peugeota same dobre rzeczy o nim slychac to nic innego na jego temat nie znalazlem. Godny polecenia?
Iverson Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tak do Pleszewa , Mariusza polecam już 2 moje auta u niego robilem , jeden z najbardziej ogarnietych tunerów w PL
tgkone Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2011 dzwonilem do kolesia i dosc długi czas z nim przedyskutowałem oto fragment jego wypowiedzi w rozmowie ze mną: (nagralem telefonem z racji tego ze nie spytalem o zgode na upublicznienie-a szkoda pisze jak wygladala mniej wiecej rozmowa): pa zadaniu moich kilku pytan odp: " na tysiac zadowolonych klientow znajdzie się 10 niezadowolonych którzy zrobia kolo pióra, przyznaje mialem 2 konta pierwsze zniszczyla mi konkurencja, czyli inne warsztaty co za problem zgadac sie w kilka osob i puscic w tym samym czasie negatywy, a drugie równiez po czesci innych konkurentów, a po czesci kilku gamoni z forum bmw, do tego przyczynil sie też jego wspolnik (nie pamietam dokladnie czy wspolnik czy kolega) , warunkiem udanego chip tuningu jest 100% sprawnosc silnika, w jaki sposob ja moge sprawdzic przez telefon czy jego silnik jest sprawny, tylko na dobre słowo własciciela, a to ze komuś wydaje sie ze silnik jest sprawny a tak naprawdę nie chodzi albo przepływka, albo cos zapłonem nie tak to nie moja wina, ludzie kupuja chipy bo mysla ze to lekarstwo na utratę mocy. na utrate mocy jedynie dobry remont a nie chip ktory go dobije. obrabiam wsady 15, 16, 17 mam kilka firm nazw nie będe wymieniał bo pewnie sobie tego nie zycza, ale we wrocławiu i w gdansku sa najwieksze warsztaty z ktorymi wspolpracuje. powiedz mi dlaczego niektore firmy robiące soft pisza ze czas trwania zabiegu 7godz, nie ciezko sie domyslec ze poprostu zgrywaja wsad i wysylaja komus do obrobki, tak jest dla mnie wyhamowac zgrac wsad zrobic program wrzucic na nowo i znow wyhamowac (ew korekta) to max godzina-1.5. robie program samodzielnie, dla przykladu zgrywasz swoj stary soft wysylasz mi go i za pol godzinki masz odesłany gotowy, jesl imasz mozliwosc hamujesz go wysylasz mi wykres i myslimy co poprawić aby bylo idealnie. ot cala filozofia, dla niedowiarków którzy boja sie tak chip tuningu na twoje polecenie, zrobie im soft wysle zaloza sprawdzą, ja kbedzie okej zapłacą jak nie odsyłaja kostke, mnie ta kostka kosztuje 12zł a reszta to jest moja cięzka praca, wiec nie boje sie poplyne bo daje glowe za swoja robote, co do siedziby firmy zapraszam serdecznie ....... tu pada adres po wczesniejszym telefonie jestem na miejscu." teraz powiedzial ze robi sam i ma na allegro konto firmowe. to chyba na tyle kto bedzie chcial podam numer na priv i dowie sie co i jak, ja tam nie narzekam a to ze zaj*bal wczesniej to nie moja brocha go za to sądzić. tyle w temacie i panowie bez spamu bo jak by nie bylo to temat o moim audi a robi sie dyskusja o tym kto jest za a kto jest przeciw. [br]Dopisany: 31 Grudzień 2010, 11:06_________________________________________________no i po zrobionych 2 tys wnioski: -Autko dostało powera, przyśpiesza szybciej -Spalanie bez butowania zmniejszyło się o 1 litr przy butowaniu (jakieś szybkie starty po mieście itp) wzrosło do 13 litrów. -Przyspieszenie do pierwszej setki na poziomie 7 sekund -Silnik pracuje ok zadnych złych objawów nie zauwazylem Dzisiaj byliśmy na DynoDay u Aliego, zadowolony ale nie do końca wykres na 181ps i 230nm winowajcą braku ok 40nm i 12ps jest stożek który zasysa ciepło z pod maski nie do końca dobre ciśnienie doładowania (brakuje z 0.2bara) dogadałem się z alim i zrobił mi 4 pomiary, moja fura siedziala z wszystkich na rolkach najdłużej kombinowałem podmieniałem przepływki itp. takie coś wyszło wyszło może by więcej gdybym miał jakaś normalną przepływke, seria (ori bosch) była niby uszkodzona ale trzymała obroty (jeden wykres na 172ps i na 175) a zamiennik nowy był dobry lecz falowały strasznie obroty i wyszło na niej 181ps Teraz mobilizacja i na wiosnę napewno wlatuje IC przed zderzak oraz prawdopodobnie będzie turbinka K03s i wtryski od S3 chce mocną ośke do jazdy na codzień. Doładowanie przed softem 0.55-0.6bara Doladowanie po sofcie ok 0.8-0.9bara Prawdopodobnie wrzucę nową kostke z softem na 1.1-1.2 bara wtedy wypluje pewnie te 195ps tyle ile przewidzał gościu z Q-tronic Więc mit o tym że gotowce zabijaja silnik nie daja dobrej mocy i sa hu....owe obalilem osobiscie (oczywiscie zgadzam sie z tym ze wsady z forum internetowego albo z obrazu plytki cd ktory krazy po necie nie są dobrym rozwiazaniem-lepiej jakies sprawdzone źródło)
Pucek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 gratulacje świetnego pomysłu 1.2 bara z K03 najwidoczniej chcesz szukać wirnika w coolerku :> no cóż, sam widzisz że mając gotowca nie jest tak pięknie na wykresie, zresztą niuton to jedna wielka porażka
tgkone Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2011 gratulacje świetnego pomysłu 1.2 bara z K03 najwidoczniej chcesz szukać wirnika w coolerku :> no cóż, sam widzisz że mając gotowca nie jest tak pięknie na wykresie, zresztą niuton to jedna wielka porażka nie jedno k03 na 1.1 jeździ i jakoś nikt niczego nie szukał... zgadza sie niut porażka, u Tommiego siedzi ten sam gotowiec i wyglada to nieco inaczej +6ps i + 30 niuta więc jednak jak na gotowca to bdb wynik. u mnie niuta tnie tak jak pisałem nie do końca sprawna przepływka, stożek który pewnie wyleci i zastąpi go jakas wkładka i jakieś przekłamane doładowaniue (powinno być 1.0b i gdzieś 0.2 wciągło) ja tam jestem zadowolony ważne że auto troche odżyło i jeździ jakoś przyzwoicie...
talib1990 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 wykres totalna porażka z K03S to inna turbina więc wytrzyma więcej niż seryjne K03.... moment licho podciągnięty... myślałem, że będzie lepiej...
Ciepły Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 wychodzi na to że zapłaciłeś za 30 kucy i 20 niutów
Pucek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 wychodzi na to że zapłaciłeś za 30 kucy i 20 niutów przecież to się opłaca ciekawe jak tam EGT ale ok, już więcej się nie czepiam Najbardziej rozwalił mnie tekst "Więc mit o tym że gotowce zabijaja silnik nie daja dobrej mocy i sa hu....owe obalilem osobiscie" chyba nie myślisz że przy beznadziejnym gotowcu od razu padnie turbo i reszta podzespołów
tgkone Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2011 wychodzi na to że zapłaciłeś za 30 kucy i 20 niutów przecież kur...a pisze wyraźnie że mam problem natury technicznej i tnie mi niuton i ps, zobacz do tommiego tak to wyglada troszke inaczej a soft jest dokladnie ten sam, tak zapłaciłem za 30ps i 20 niutów, tommy tez zapłacił za 35ps i 50 niutów nie wiem czego oczekiwać więcej przy doladowaniu 0.8b? Talib nie pleć głupot że myslales ze bedzie lepiej bo nic nie gadales jadac ze mną gdybym wrzucił puszke i wlozyl jakas dobrą ORI przeplywke schamował jeszcze raz i wyszlo by ~190 i ~270 dalej ten gotowiec był by kiepski? wydaje mi sie że nie, zreszta ALI mówił ze do konca autko nie jest sprawne bo ma kiepski moment i coś go wyraźnie ścina. tyle w temat [br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 21:11_________________________________________________"ciekawe jak tam EGT"-szczerze też mnie to ciekawi, ale ciekawi mnie również to w jaki sposob tuner pisząc program jest w stanie to sprawdzić w aeb majac do dyspozycji jedynie hamownię... piszesz pierdoły kolego zeby tylko sie uczepić, może max z 5% ludzi ktorzy maja autko po samym sofcie wkladaja taki czujnik (pomijam auta z fabrycznym cz. egt), więc reszta jeździ na pałe? chyba jak ktoś pisze program to dziala na zasadzie napisz sprawdź przetestuj, i gdy kolektor oraz turbo nie czerwienią się z zachwytu po upalaniu można powiedzieć ze jest ok, bo to chyba jedyna opcja... ten gotowiec ktory mam juz jeździ w nie jednym aucie i jakoś jeszcze nikomu nic nie spłyneło... w zasadzie nie zdziwil bym sie gdyby ten gotowiec to byla wierna kopia jakiegoś ABT bo na którymś forum wyczytalem ze wlasnie ponoć ten mistrzu kopiował od kogoś a nie pisał sam takie są legendy ile w tym prawdy to wie tylko sam sprzedawca... dobra nie rozpisuje sie na ten temat bo zaraz mi zaczniesz pisac o spalaniu stukowym i o innych a sam nie wiesz co masz pod maską no chyba że masz w słupku zegarki EGT, AFR, BOOST, itd. prawda jest taka ci co chcą wydać kase i mieć pewne jadą sie stroić do firmy, ci co chca eksperymentowac wrzucaja gotowce a inni zaś wolą serie lub strucla "bo jakoś jedzie".
!Tommy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 hehe tgkone u mnie mozna jeszcze wziasc pod uwage pare wad, napinasz, przepływka, sprzęgło - do roboty ;] ale jak zrobie sprzeglo to korekta niutów i bedzie ok ja i tak sadze ze jest ok jak na gotowce
Rekomendowane odpowiedzi