Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzien doberek wszystkim. :bry:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wymieniłem wczoraj świece żarowe. wraz z rozbiórką i złożeniem zawadzających elementów 1h. Niestety mam za grube paluszki i musiałem usunąć sobie z drogi rurę od EGR-a, przesunąć rurę powrotną do chłodnicy, wysunąć filtr paliwa z "uchwytu na kubek":wink: i zdjąć uchwyt na kubek. Potem już poszło łatwo. Kluczyk dynamometryczny, przedłużki i jechane. przy odkręcaniu nawet nie kliknął, czyli moment do odkręcenia był mniejszy niż ustawione 15 Nm. Zostawiłem na noc uchylone drzwi od garażu do ogrodu, żeby się wyziębiło. Rano było -4 C w garażu. Po przekręceniu stacyjki, kontrolka świec zapaliła się na ok 3 sekundy ( czyli dłużej niż zazwyczaj) i.......takiego :banan:na twarzy nie miałem dawno ( "Banan"- bez urazy). "Szerszeń" odpalił równiutko, mięciutko, od dotknięcia, jakby było +15 C. I pomyśleć, że przez ostatnie trzy zimy się męczyłem:facepalm:, a wystarczyło coś tak prostego. Komplet świec NGK Y-741U -212 PLN-ów, mały klucz dyno- 124 po małym rabacie, przedłużka i długa 10( musiałem kupić nową bo przedłużka i klucz są na 1/4" a długa 10 która kupiłem poprzednio była na 3/8")-14. Razem 350 Za to wszystko zapłacił MasterCard a satysfakcja - bezcenne:decayed::decayed:. Aha, poprzednie i zapewne oryginalne od nowości, jeśli wierzyć historii serwisowej auta, były Boscha.

Tak, ori świece są BOSCH-a. Fajnie, że działa :thumbup1:

dzien doberek wszystkim. :bry:

:hi:

Opublikowano

siemka Marcin

Dziadek witaj

Opublikowano
kto jest chętny na pomoc w wymianie turbinki u mojego klekota? nie chce płacić tym zdziercom :whistling:

A co sie dzieje z turbinka?

---------- Post dopisany at 11:20 ---------- Poprzedni post napisany at 11:19 ----------

Cześć, Piotrek:hi:

Wymieniłem wczoraj świece żarowe. wraz z rozbiórką i złożeniem zawadzających elementów 1h. Niestety mam za grube paluszki i musiałem usunąć sobie z drogi rurę od EGR-a, przesunąć rurę powrotną do chłodnicy, wysunąć filtr paliwa z "uchwytu na kubek":wink: i zdjąć uchwyt na kubek. Potem już poszło łatwo. Kluczyk dynamometryczny, przedłużki i jechane. przy odkręcaniu nawet nie kliknął, czyli moment do odkręcenia był mniejszy niż ustawione 15 Nm. Zostawiłem na noc uchylone drzwi od garażu do ogrodu, żeby się wyziębiło. Rano było -4 C w garażu. Po przekręceniu stacyjki, kontrolka świec zapaliła się na ok 3 sekundy ( czyli dłużej niż zazwyczaj) i.......takiego :banan:na twarzy nie miałem dawno ( "Banan"- bez urazy). "Szerszeń" odpalił równiutko, mięciutko, od dotknięcia, jakby było +15 C. I pomyśleć, że przez ostatnie trzy zimy się męczyłem:facepalm:, a wystarczyło coś tak prostego. Komplet świec NGK Y-741U -212 PLN-ów, mały klucz dyno- 124 po małym rabacie, przedłużka i długa 10( musiałem kupić nową bo przedłużka i klucz są na 1/4" a długa 10 która kupiłem poprzednio była na 3/8")-14. Razem 350 Za to wszystko zapłacił MasterCard a satysfakcja - bezcenne:decayed::decayed:. Aha, poprzednie i zapewne oryginalne od nowości, jeśli wierzyć historii serwisowej auta, były Boscha.

pochwalic, pochwalic, nie ma jak fachowo wykonana robota. :hi:

---------- Post dopisany at 11:21 ---------- Poprzedni post napisany at 11:20 ----------

Co slychac chlopaki? Dawno nie zagladalem, stesknilem sie juz za Waszymi mordkami :naughty:

Opublikowano
kto jest chętny na pomoc w wymianie turbinki u mojego klekota? nie chce płacić tym zdziercom :whistling:

A co sie dzieje z turbinka?

Zakupiona od BRD - trzeba podmienić :wink:

Opublikowano

a wszystko co potrzeba do niej jest?

Opublikowano

Cześć Slo, Vario, Bart-S, Musa

pochwalic, pochwalic, nie ma jak fachowo wykonana robota. :hi:
Nie ukrywam, że z przeczytałem każde słowo z Twojego podczepionego tematu w dziale Silnik na temat świec żarowych:naughty:, więc nie byłoby tak fachowo bez Twojego wkładu, oraz mocno akademickiej dyskusji o układzie żarowym, którą przeprowadziłem wczoraj z Bart-Sem. Bartku, jak zwykle dzięki:notworthy: Wizja zrypanej głowicy tak na mnie podziałała, że za żadne skarby nie chciałem zaczynać roboty bez klucza dynamometrycznego:decayed:, mimo że Bartek twierdził, że dałoby radę i bez niego. Ale chyba mam skazę z racji wykształecenia i "momenty" traktuje poważnie. Szczególnie, że podczas pracy w GE tyle razy musiałem rozwiercać uszkodzone śruby i naprawiać gwinty, że wiem jak upierdliwe potrafi to być:grin:. Kiedy wreszcie zawitasz na spota?? Też Nam Cię brak.
Opublikowano

Nie jestem w temacie swapa - co jeszcze potrzebne? Z tego co wiem do slo leci tylko "muszelka".

Opublikowano

Nie jestem w temacie swapa - co jeszcze potrzebne? Z tego co wiem do slo leci tylko "muszelka".

:shock3: muszelka? :facepalm::polew: a to dla slo, czy w ramach nagrody dla wymieniajacego? :naughty:

Opublikowano

muszelka :kox:

Opublikowano

szukam i szukam i w ETCE wywala mi wciąż błąd po wpisaniu w szukajce "muszelka" :kox:

Opublikowano
szukam i szukam i w ETCE wywala mi wciąż błąd po wpisaniu w szukajce "muszelka" :kox:

przeszukaj jeszcze raz :decayed:

---------- Post dopisany at 12:39 ---------- Poprzedni post napisany at 12:38 ----------

muszelka :kox:

dawaj fotke :kox:

Opublikowano

cześć chłopaki :hi:

muszelka fajna sprawa musi być

Opublikowano

Cześć Madasie, już całe wieki Cie nie widziałem.

Opublikowano
cześć chłopaki :hi:

muszelka fajna sprawa musi być

Hej. Adas.

Opublikowano

cześć Marcin i Bartek !!!

teraz jak będzie spot to choćbym miał gorączkę to wpadnę, posiedzieć pogadać poobserwować itd fajnie byłoby

Opublikowano
cześć Marcin i Bartek !!!

teraz jak będzie spot to choćbym miał gorączkę to wpadnę, posiedzieć pogadać poobserwować itd fajnie byłoby

Dobrze gada, wina mu :naughty::naughty::naughty:

Opublikowano

:shock3: muszelka? :facepalm::polew: a to dla slo, czy w ramach nagrody dla wymieniajacego? :naughty:

:polew: w nagrodę dla Ciebie jak ją założysz :decayed:

Opublikowano

:polew: w nagrodę dla Ciebie jak ją założysz :decayed:

moge zalozyc, ale po pierwsze potrzebne sa nowe sruby, uszczelki i przynajmniej zamowiona rurka olejowa, niestety czesto sie ukreca. NO i wczesniej musze obejrzec jak wyglada reszta muszelki... :kox:

Opublikowano

Musashi, serio ?