wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 u mnie bedzie gtb 17 no i te nieszczesne pompki chyba tez zmienione:/
slo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 turbo możemy mieć mieć nawet z dżambo dżeta ale jak wtryski będą lipa to wiesz ;/
wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 turbo możemy mieć mieć nawet z dżambo dżeta ale jak wtryski będą lipa to wiesz ;/ hehehe . True.
Bart-S Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Z tą mocą w Waszych autach nie przesadzajcie - nie ma sensu walić więcej niż okolice 200KM jeśli brakuje napędu 4x4. Gdyby było Q to można to jeszcze podciągnąć a tak będą problemy z utrzymaniem się na drodze Co do mojego zestawu hebli - tarcze, klocki i przewody w stalowym oplocie nowe. Zaciski używane po odnowieniu. Myślałem o nawiercanych ale wkładanie ich do R4 TDI z taką mocą to trochę profanacja
variocustoms Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Bart-s dobrych hebli nigdy za wiele, w Fordzie mam komplet nacinanych Brembo, w Corsie miałem Brembo + Ferrodo i dęba stawała a miała tylko 1.0 55 KM ale uratowało mnie nie raz z opresji
slo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 dokładnie Bartek. Zabawa będzie tylko na suchym asfalcie. ok 180 - 190 myślę że jest ok bez zmiany wtrysków co już trochę kosztuje.. Tu mamy zmianę mocy z 130 na 190 powiedzmy czyli ca 60koni za ~3000 (1000fmic 1000turbo 1000czips) dokładać potem 1200-1500 za wtryski i 20koni więcej to już ciut za dużo jeśli chodzi o stosunek przyrost koni/cena
wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Hamulce musza byc konkretne, ogolnie wazniejsze sa od mocy. Ja mam teraz 169 po programie i szalu nie ma.. No i teraz chcialbym 220 zeby było czuc roznice Nie uważam żeby to było za duzo jak na przednią ośkę, mysle ze w sam raz jak sie umie jeździc:)
slo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 ja specjalnie nie robiłem programu przed modami żeby była większa różnica i radocha Ciekawe kiedy się dwumas wysypie
Maxcudo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 ja mam serie 200KM i jak jest mokro to niestety, ale brakuje AWD, mimo bardzo dobrych oponek i DSTC(coś typu ASR)
wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 ja specjalnie nie robiłem programu przed modami żeby była większa różnica i radocha Ciekawe kiedy się dwumas wysypie Jeszcze teraz po wymianie rozrzadu, poduch pod silnikiem i Ic jakby bardziej mułowaty sie zrobił :/ Ogolnie to mi turbo przeładowuje wiec trzeba bylo pomyslec na nowym wiatrakiem, no a jak wiatrak to Ic itd... Nie przejmuj sie dwumasem, bedzie dobrze, wiara czyni cuda:D demcars tez Cie namawiał na jednomase?
Maxcudo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 wojthass jak rozrząd robili, może coś pokręcili i minimalnie inaczej jest ustawiony?
wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 tak, a to byłeś u nich ? Tak wydech mi robili, ale jade jeszcze raz na poczatku przyszlego tygodnia na poprawke. wojthass jak rozrząd robili, może coś pokręcili i minimalnie inaczej jest ustawiony? Kurcze nie wiem, ale mechanika mam naprawde dobrego, chlopak jest staranny i nie robi na sztuke.
slo Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 a co tam? coś źle ? u mnie FMIC i turbo zrobili BDB z czystym sumieniem mogę polecić
wojthass Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Czasu zabraklo ostatnio zeby zrobic na igle, duzo za nisko wisi teraz i koncowki sa nie rowne. Jak mi dokoncza i bedzie igielka to tez bede mogł poleciec bo sie staraja, trzeba przyznać . Ide spac, do jutra
Pepin Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Dobry wieczor Panowie Co myslicie, lepiej nalozyc hamulce s4 czy jakies brembo lub ''customowe'', jest ktoś zorientowany w temacie ? : 320x288 zupełnie wystarczą - chyba że przybędzie mocy przynajmniej w okolicach 200KM. Wtedy można iść w S. No własnie coś pod 220km bym musiał poszukać, rozwarzam własnie esowe albo jakieś brembo, bo nie powiem ze podobają mi się tarcze nawiercane Brembo bedzie ciezko zamontowac? moze deal .. kupisz moje 320 z 3.0TDI a ja sobie kupie S4 - tarcze jeszcze chyba nawet rantu nie mają?
Rekomendowane odpowiedzi