variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Continental Sport Contact 3 albo jakieś Pirelli
tyc_jan Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Continental Sport Contact 3 albo jakieś Pirelli a co z goog year ? fulda ? bridgestone itp. ??? są to dobre marki, słyszałem że Quattro to temat dość tkliwy jeżeli chodzi o opony, i że nawet one mają wpływ na kontrolę trakcji ?!?
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Miałem Bridgestone Potenza, na suchym super a na mokrym jak na lodzie, Conti były lepsze z doświadczenia wiem, że Pirelli są prawie zawsze super co do Fuldy i innych wynalazków się nie wypowiem Yokohamy kiedyś były kijowe a teraz nie wiem nienawidzę Michelinów, jeszcze żadne mi nie dogodziły, moim zdaniem nie mają dobrej trakcji
Lele Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Miałem Bridgestone Potenza, na suchym super a na mokrym jak na lodzie, Conti były lepszez doświadczenia wiem, że Pirelli są prawie zawsze super co do Fuldy i innych wynalazków się nie wypowiem Yokohamy kiedyś były kijowe a teraz nie wiem nienawidzę Michelinów, jeszcze żadne mi nie dogodziły, moim zdaniem nie mają dobrej trakcji Vario ja mam teraz na przodzie brigdestone turanza er 33 i na mokrym sa duzo lepsze jak conti sporty 2:wink:musiałbyś sie na ling longach przejechac w deszczu, to dopiero się lodowisko robiło:grin:
slo Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 szybkie pytanie.. coś mi prawdopodobnie pobiera prąd z akku podczas postoju. Zostawiłem auto od czwartku pod blokiem, dzisiaj chce odpalać i widzę że czerwona dioda od centralnego się świeci non stop. Auto nie utworzyło się z pilota, musiałem normalnie kluczykiem przekręcić zamek. Przy próbie włączenia zapłonu nic nawet nie mignie na zegarach.. pomocy. co to moze byc ? Jestem po zmianie concerta na RSNa, może coś przez to ?
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 pewnie źle podłączone i dlatego pobiera prąd tak jak by cały czas było włączone radio
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 generalnie dla podtrzymania pamięci ustawień się podłącza pod stałe zasilanie a drugie masz z kluczyka, może ktoś podłączył 2 naraz i bierze za dużo prądu z aku i tyle ---------- Post dopisany at 23:55 ---------- Poprzedni post napisany at 23:54 ---------- nie zostawiłeś przypadkiem jakiejś lampki włączonej? też mogło aku rozładować
slo Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 nie, zdarzyło się to już któryś raz niestety.
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 to zalecam wizytę u dobrego elektryka
Bart-S Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Slo - problemu szukałbym w RNS-E. Zobacz czy nie wywala błędu o źle zakodowanym module (w takim przypadku radio mimo wyłączenia wyświetlacza nadal będzie pobierać prad w trybie stand-by). Jeśli nie będzie błędu - to trzeba się przyjrzeć wiązce elektrycznej dołożonej razem z navi (coś jest nie tak). Co do opon dla Tyc-jana... Też polecę Sport Contact 3 (mam na 19" i brak jakichkolwiek problemów). Podobne odczucie mam co do Bridgestona - na suchym rewelacja a na mokrym jak na lodzie (na 17" mam Blizzaki LM30). W temacie paliwa - od początku zakupu auta leję tylko Vervę. Tej zimy pojawiły się problemy z rozruchem dlatego przesiadłem się na Statoila (póki co jest OK). Najważniejsze to dorwać stację gdzie nie kombinują... Nawet Shell nie jest bezpieczny - ostatniej zimy w WRZ była taka sytuacja, że kilka aut zlądowało u znajomego mechanika (wszystkie po tankowaniu na naszym Shellu: diagnoza = woda w paliwie).
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 co do Shella, to WRZ odpada co do dostępności paliwa i kiepska obsługa, to samo Swarzędz, jak dla mnie to zostaje Dymka albo JP2, tam się nie zawiodłem, co do Shella różnice w cenach to masakra, nie wiem co tam jest za polityka, Swarzędz i Poznań 2.93 za LPG, na Wrześnię 2.99 i Kościan 2.99, chyba kogoś porąbało
Bart-S Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 ...dlatego można spokojnie odrzucić coś takiego jak sprawdzona marka jeśli chodzi o paliwa. Potrzebna sprawdzona dobra i uczciwa stacja
variocustoms Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 no to mogę w takim razie polecić 4 Shelle, Poznań Dymka i JP2 i Kalisz Stawiszyńska i Wrocławska a reszta to no comment
blind1 Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 ale patelnia u mnie, masakra. a ja musze dzis caly dzien na dworze z...... ---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:47 ---------- milego dzionka zycze ---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:50 ---------- milego dzionka zycze
Musashi Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 No i wróciłem trasa Poznań-Głogów-Poznań zaliczona na 19" spalanie 6,5,nie jest źle. Siema Daniel, ładny wynik. O takim spalaniu mogę tylko pomarzyć , no ale coś za coś . Właśnie sprawdzam paliwa na stacjach, i jak narazie Shell ( zwykły ON ) najbardziej zdaje egzamin, pod względem dynamiki oraz spalania. Lukoil - średnio Orlen - masakra Bp - bez komentarza Lotos - o dziwo dynamika normalnie, i spalanie w normie Dziś zalałem Shella VPower - i musze kilka dni poczekać, bo efekt PLACEBO działa Może ktoś z Was może polecić jakie paliwo i na jakich stacjach warto tankować, a które unikać ssszzzzzeeeeerrrroooookkkkkiiiimmm łukiem ? Shella v-power lalem dopoki paliwa nie podrozaly. pozniej przenioslem sie na Orlen, - kolo PKS, po kilkuset km, spadla dynamika i pojawily sie drgania biegu jalowego. Przeprosilem sie wtedy ze Statoil, po kilkuset km, sytuacja sie poprawila. pozna jesienia znow pojawily sie nieregularnosci pracy na jalowym, az do zatankowania Shell diesel, - Sieradz -wtedy padl pompowtryskiwacz. Po wymianie wtryskow Statoil po wymianie wtryskow, jednak bez szalu, przenioslem sie na BP - silnik pracowal najladniej, kazde tankowanie Statoil, pogarszalo prace silnika, wiec powrot na BP - .... ---------- Post dopisany at 09:02 ---------- Poprzedni post napisany at 08:54 ---------- ja bym te parę groszy dopłacił i tankował VP Też tak uważam... ---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:38 ---------- Panowie, jakie więc opony zalecacie do 3.0 tdi Q , o rozmiar nie pytam bo to każdego indywidualna sprawa, ale markę. DUnlop SPortmaxx TT przejechalem na nich 50000 km. przody jeszcze na sezon, tyl na 3. Nie jezdze grzecznie. I najwazniejsze sa ciche, a w kaluzach trzymaja rewelacyjnie.
Pepin Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 Za tydzień planuję jechać na imprezkę dla dzieci (i nie tylko) - festiwal rycersko-cysterski Festiwal w Lądzie Impreza jest 2dniowa - ja planuję sobotę VIII Ogólnopolski Festiwal Kultury Słowiańskiej i Cysterskiej "KRÓLOWIE I BISKUPI" 2-3 czerwca 2012 roku Jakby ktoś chciał się podłączyć ... Madas coś rowerowego też jest w planie
Rekomendowane odpowiedzi