Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pepin, w sedanie jest ten sam problem, nie tylko w Avancie

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ----------

SLO, będziesz może jutro popołudniu w mojej okolicy ze sprzętem foto?

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi:

Pepin podeślij mi numer części do schładzania schowka.

Opublikowano

doberek z rana :hi:

Opublikowano

:hi::bry: Oj Panowie potrzebuje pomocy ... coś zaczyna nie dobrego dziać się ze sprzęgłem ... przy delikatniejszym wciśnięciu sprzęgła słychać jakby ocieranie się metalu o metal i delikatnie drży pedał, gdy wcisnę je do końca do zmiany biegu jest ok zero hałasu i wszystko działa, gdy wolno spuszczam sprzęgło tuż pod koniec ponownie pojawia się ten dźwięk, to tak jakby coś było nie dokręcone czy coś w tym stylu.

Zaczęło się to dziać od koło 4 dni myślałem że to coś chwilowego ale to chyba coraz bardziej jest odczuwalne i bardziej wyrazisty dźwięk jest.

Potraficie jakoś to zdjagnozować?

Opublikowano
:hi::bry: Oj Panowie potrzebuje pomocy ... coś zaczyna nie dobrego dziać się ze sprzęgłem ... przy delikatniejszym wciśnięciu sprzęgła słychać jakby ocieranie się metalu o metal i delikatnie drży pedał, gdy wcisnę je do końca do zmiany biegu jest ok zero hałasu i wszystko działa, gdy wolno spuszczam sprzęgło tuż pod koniec ponownie pojawia się ten dźwięk, to tak jakby coś było nie dokręcone czy coś w tym stylu.

Zaczęło się to dziać od koło 4 dni myślałem że to coś chwilowego ale to chyba coraz bardziej jest odczuwalne i bardziej wyrazisty dźwięk jest.

Potraficie jakoś to zdjagnozować?

Mam to samo w aucie z przebiegiem 15tys km - 4 wizyty w ASO - nasmarowana a później wymieniona jakaś tam sprężyna, siłownik i dalej to samo...w poniedziałek znowu jadę :whistling:

Opublikowano

taaa ... tylko że dziadek moja mała ma przejechane 342 tys km :) może i ma w końcu prawo coś się dziać tylko żeby wyczaić co to jest, bo nie sztuką jest wyrzucić kasę na sprzęgło czy dwumas jesli może się okazać że to nie to, jednak i takiej usterki nie wykluczam :(

Opublikowano
taaa ... tylko że dziadek moja mała ma przejechane 342 tys km :) może i ma w końcu prawo coś się dziać tylko żeby wyczaić co to jest, bo nie sztuką jest wyrzucić kasę na sprzęgło czy dwumas jesli może się okazać że to nie to, jednak i takiej usterki nie wykluczam :(

No ja tylko piszę że może jak w końcu znajdą co to u mnie to ci to w czymś pomoże bo z twojego opisu wygląda że objawy takie same

Opublikowano

będę wdzięczny jak dasz znać może to coś pomoże :)

Opublikowano

Skrzynię trzeba wyciągnąć. Łożysko igiełkowe do wymiany...

Opublikowano

tylko u mnie jest ten dźwięk również na wyłączonym silniku to Bartek też twoim zdaniem łożysko?

Opublikowano

tylko u mnie jest ten dźwięk również na wyłączonym silniku to Bartek też twoim zdaniem łożysko?

Nie pamiętam czy na wyłączony też - na pewno jeśli na pół-sprzęgle hałasuje a przy pozostałych pozycjach jest spokój... Twoje auto jest dużo nowsze - może nie mieć tego łożyska. Musiałbym ten przypadek osobno przeanalizować.

Opublikowano

Myślisz Bartek że to będzie to???

Opublikowano

Myślisz Bartek że to będzie to???

Po opisanych objawach? Na 99%.

Opublikowano

co fachura to jednak fachura dzięki :hi:

Opublikowano

Nie pamiętam czy na wyłączony też - na pewno jeśli na pół-sprzęgle hałasuje a przy pozostałych pozycjach jest spokój... Twoje auto jest dużo nowsze - może nie mieć tego łożyska. Musiałbym ten przypadek osobno przeanalizować.

Podrzucę ten pomysł w ASO jak będę w poniedziałek może coś im zaświta :wink: dzięki

Opublikowano

Tylko nie pomylcie tego z oporowym bo to dwie różne rzeczy...

Opublikowano
Tylko nie pomylcie tego z oporowym bo to dwie różne rzeczy...

no na początku pomyliłem dlatego zapytałem o to że na wyłączonym też mam ten dźwięk - bo oporowe się kręci tylko wtedy gdy wciskasz sprzęgło na pracującym silniku z tego co wiem, ale to igiełkowe to nie mam pojęcia do czego służy :grin:

Opublikowano

doberek z rana :hi:

Opublikowano
:siema:
Opublikowano
:hi: