Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Jak i czym ją pomalować, żeby lakier nie spadł po 2-3 tygodniach.. ? Jakiś konkretny podkład ? Specjalny typ lakieru ? Oddać do malowania proszkowego? – tylko czy ramka wytrzyma temperaturę - zrobiłem już taki zabieg, ale nie jestem zadowolony z trwałości. = matowienie + kilka cieńkich warstw lakieru
moskal Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 farba zawsze bedzie odpadać podobno folia robi robote
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 farba zawsze bedzie odpadać podobno folia robi robote Folia - niezbyt, z tego co widziałem.. Na dłuższą metę jest padaka. - Musi się dac pomalować Może jakieś bardziej elestyczne lakiery ? - kauczuki czy inne ? - mogę kupić ori, ale najpierw chcę potestować.
Reggi Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 podkład z nowola + lakier akrylowy śnieżka - czarny mat + lakier bezbarwny śnieżka
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 podkład z nowola + lakier akrylowy śnieżka - czarny mat + lakier bezbarwny śnieżka Ta kombinacja różni się od mojej jedynie podkładem, którego nie kładłem.. Lakier bezbarwny daje połysk, którego chce uniknąć. No chyba, że znajdę w macie.. ? Na ile pewna jest ta kombinacja ? A macie doświadczenie z lakierami Sylikatowymi ? Mam sprężarkę i kilka pistoletów, więc biorę również pod uwgę farby inne niż SPRAYE.
moskal Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ta kombinacja różni się od mojej jedynie podkładem, którego nie kładłem.. to błąd , podkład i dobre zmatowienie powierzchni jest kluczem do sukcesu
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Ta kombinacja różni się od mojej jedynie podkładem, którego nie kładłem.. to błąd , podkład i dobre zmatowienie powierzchni jest kluczem do sukcesu No to jak się to ma do tej wypowiedzi ? farba zawsze bedzie odpadać Dobra, spróbuję jeszcze raz z jakimś podkładem.. _________________________________________________ Ale na inne rozwiązania dalej czekam :gwizdanie:
moskal Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ta kombinacja różni się od mojej jedynie podkładem, którego nie kładłem.. to błąd , podkład i dobre zmatowienie powierzchni jest kluczem do sukcesu No to jak się to ma do tej wypowiedzi ? farba zawsze bedzie odpadać tak sie ma ,ze z podkładem bedzie odpadać wolniej niż bez podkładu
Cristoforo Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 ja swojego RS4 pomalowałem farbą z dodatkiem silikonu zrobili (dobrali lakier)mi w sikensie i 3ma jak tralala podkład pod plastik baza klar wcześniej miałem zwykła farbą to większa mucha jak sie rozjeb..ła na grillu to zrobiła odprysk
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Ta kombinacja różni się od mojej jedynie podkładem, którego nie kładłem.. to błąd , podkład i dobre zmatowienie powierzchni jest kluczem do sukcesu No to jak się to ma do tej wypowiedzi ? farba zawsze bedzie odpadać tak sie ma ,ze z podkładem bedzie odpadać wolniej niż bez podkładu No to koks :polew: ja swojego RS4 pomalowałem farbą z dodatkiem silikonu zrobili (dobrali lakier)mi w sikensie i 3ma jak tralala podkład pod plastik baza klar wcześniej miałem zwykła farbą to większa mucha jak sie rozjeb..ła na grillu to zrobiła odprysk No, no.. lepiej lepiej Jestem skłonny dokonać takiej operacji
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Ja proponuje tak trzec ten chrom, zeby go zedrzec i zostawic sam czarny plastik. Wtedy na to klar i bedzie git Robiłeś tak, że polecasz ?
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 nie chcialo mi sie zdzierac calego chromu do czarnego, ale kawalek polerowalem mocniej to czarne ise pokazywalo pod chromem. Wydaje mi sie to najprosztszy sposob zeby nie bylo widac odpryskow. mi tam pojawiał się kolor miedzi.. No, ale dobra - jest to przecież jakiś sposób. [br]Dopisany: 20 Wrzesień 2010, 14:12__________________________________________________________________________________________________ Dowiedziałem się w międzyczasie, że dobrze jest podgrzać element przed nałożeniem lakieru Poza tym farby Sylikatowe (dwuskładnikowe - Farba + utwardzacz) powinny w takim wypadku bardzo dobrze się sprawdzić, no ale przydałoby się potwierdzenie lub zanegowanie takiego twierdzenia.. Przypominam, że mogę użyć farb innych niż w Spray-u.. A nie mamy na forum jakiegoś profi lakiernika?
Ciepły Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ja proponuję jeden z tych produktów robią robotę i nie schodzi farba http://www.boll.com.pl/oferta02.html[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2010, 15:33_________________________________________________ps. BOLL Lakier strukturalny do plastiku
Piechol Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ja proponuję jeden z tych produktów robią robotę i nie schodzi farba http://www.boll.com.pl/oferta02.html[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2010, 15:33_________________________________________________ps. BOLL Lakier strukturalny do plastiku masz coś tym zrobione? jak długo? wstaw jakieś fotki z bliska jak to wygląda
wojtas-audi Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Może lepiej oddaj do lakiernika ?? :gwizdanie: Ja placilem 20 zl za malowanie i sie trzyma :gwizdanie:
wroclav Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ja ostatnio ściągnąłem grilla i czekam na zamówioną folię matową. Jak okleję, dam znać jak wyszło. Pozdro
Nosfer Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 mi tam pojawiał się kolor miedzi.. No, ale dobra - jest to przecież jakiś sposób. może dla tego ze inny material jest w b5 a inny w b6 Czy jest inny ? Być może – w B6 jednak również jest tworzywo. Ramka nie jest „miedziana”.. Może przed galwanizowaniem, tworzywo w B6 pokrywane jest jakimś takim podkładem ? – nie wiem – zmyślam.. _________________________________________________ Wojtas – nie wiesz czym Ci to malowali ? Obok mnie malują proszkowo - podjadę do nich jak kiedyś wcześniej wyjdę z pracy.. :gwizdanie: [br]Dopisany: 20 Wrzesień 2010, 15:53_________________________________________________ Ja ostatnio ściągnąłem grilla i czekam na zamówioną folię matową. Jak okleję, dam znać jak wyszło. Pozdro Jeśli się przyłożysz, porządnie ramkę obkleisz to efekt będzie całkiem do rzeczy – Ale zawsze – z bliska będzie widać.. Po jakimś czasie, od wilgoci, temperatur folia zacznie Ci się marszczyć, aż w końcu odklejać – widziałem już takie .. Weź sobie opalarkę (suszarkę) do pomocy
Maciek80 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ja zamówiłem gumę w sprayu - Plasti Dip. Czekam aż dojdzie i zabieram się za malowanie w czarny mat. Na forum ktoś już malował i polecał, podobno trzyma się wyśmienicie. Zobaczymy ile w tym prawdy :> Plusem jest to, że nie trzeba robić nic prócz odtłuszczania. I podobno można tą gumę zerwać i wrócić do chromu. :>
moskal Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Ja zamówiłem gumę w sprayu - Plasti Dip. Czekam aż dojdzie i zabieram się za malowanie w czarny mat. Na forum ktoś już malował i polecał, podobno trzyma się wyśmienicie. Zobaczymy ile w tym prawdy :> Plusem jest to, że nie trzeba robić nic prócz odtłuszczania. I podobno można tą gumę zerwać i wrócić do chromu. :> daj linka do przedmiotu
312MC Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Lakier poliuretanowy matowy, do tego dobre zmatowienie emblematu oraz podkład i jest cacy
Rekomendowane odpowiedzi