dejmunazimnym Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Swój wyświetlacz RNS-e spolerowałem pastą ultra cut k2 na miękkiej szmatce. Efekt - wyświetlacz jak nowy w 5 minut. Polecam!
Revor Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) I ja jestem po regeneracji wyświetlacza - później dodam zdjęcia, a teraz opiszę cały proces. Nie ma potrzeby dużego rozbierania - wystarczy odkręcić wspomniane dwie śrubki po wysunięciu windy i zdjąć samą ramkę. Następnie zetrzeć porysowaną warstwę UV jakąkolwiek pastą lekkościerną - może być k2, tempo, ja użyłem menzerna 300. Gdy już mamy wyświetlacz czysty, ale wpadający w połysk to nic w nim nie widzimy podczas słonecznych dni... Ja zakupiłem matową folię, która nie będzie odbijała światła na stronie 3mk.pl, gdzie docięli mi folię na wymiar - dokładnie tą https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Na-wymiar-do-6%2C9-3mk-MATTE/35781. Wymiary żeby się nie gimnastykować z dopasowaniem żeby nigdzie nie było widać przy ramkach krawędzi folii to 143x80 z zaokrągleniem krawędzi 1mm. Efekt? Jest taki jakby nasze RNS-E przed chwilą wyjechało z fabryki, poważnie! Przed: Po polerce pastą: I po naklejeniu folii: Edytowane 2 Października 2016 przez Revor
Toskańczyk Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 I ja postanowiłem odświeżyć swoje RNS-E wpadła pasta Displex z Allegro, niestety navi była już w domu więc nie mogłem ściągnąć plastikowej obudowy wyświetlacza więc efekt 3/4 ale i tak jestem zadowolony
SiMsOneQ Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Dzisiaj także i u mnie wyświetlacz dostał swoje drugie życie - efekt jest super.
SiMsOneQ Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 16 godzin temu, Robero321 napisał: Czym polerowałeś? Displex display polish, powiem, że po pierwszym i drugim nałożeniu pasty zwątpiłem w jakiekolwiek efekty, ale po kolejnych widać było już różnicę. Efekt widoczny na zdjęciu.
Arnem Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy po samym wypolerowaniu trzeba jeszcze przykleić folie? Jaką polecacie uniwersalną czy matową?
pila24 Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 13 godzin temu, Arnem napisał: Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy po samym wypolerowaniu trzeba jeszcze przykleić folie? Jaką polecacie uniwersalną czy matową? Musi być matowa by było cokolwiek widać na wyświetlaczu w dzień oprócz refleksów. Też u siebie mam folię zamówioną na wymiar.
Arnem Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Zamawiałeś z jakiejś konkretnej strony czy z allegro? Można link do tej folii prosić, pamiętasz może koszt?
Rekomendowane odpowiedzi