Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Niepokojący dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się że to co trzeba zrobić to zmiana N75 i jeszcze regulacja sztangi od gruszki-tłumika.

Nie wiem czy mówimy o tym samym jaka sztanga od tłumika? Tłumik (gruszka) to ta czarna bańka ja w niej nie mam regulacji wcale.

Co do wymiany N75 sprawdź jeśli masz za darmo.

Czekam na wnioski

Opublikowano

Witam. ja podmieniłem u siebie wczoraj N75 ale niestety nic nie pomogło :( A próbował którys z was wywalic katalizator?? jakos teraz to podejrzewam ze to on moze byc przyczyna tego dzwieku...

Opublikowano

Witam

u mnie zawór N75 też wyglada na to że pracuje ok, mam lekkie przełądowanie zastawnawiam się nad tym czy przypadkiem nie jest to problem z łopatkami w turbinie i mechanizmeme który nimi steruje, poczynając od sztangi zaworu turbiny.

Mam pytanie czy osoby które wymieniły turbinę wymieniły na nową czy regenerowaną lub regenerowały?

Pozdrawiam

Opublikowano

tylko nowa - ja włożyłem regenerowaną i nastpnego dnia wyciągałem łopaki z Intercoolera :kwasny:

Opublikowano

A dlaczego nowe?? przecież są dobre firmy które regenerują..a ile kosztuje turbinka??

Opublikowano

Witam mam jeszcze pytanie, czy sprawdzaliście w swoich autach ciśnienie próżni no i te wentylki zwrotne na wężach łaczących N75 z tłumikeim i pompą próżni?

Musimy wpólnymi siłami ustalić przyczynę tych dzwięków :wallbash:

turbinka = około 2tys regenerowana=około700zł

Opublikowano

Witam mam jeszcze pytanie, czy sprawdzaliście w swoich autach ciśnienie próżni no i te wentylki zwrotne na wężach łaczących N75 z tłumikeim i pompą próżni?

Musimy wpólnymi siłami ustalić przyczynę tych dzwięków :wallbash:

turbinka = około 2tys regenerowana=około700zł

700 ???????? chyba nie do AWX/AVF :gwizdanie: ja za regeneracje płaciłem 1200 i to po znajomośći

Opublikowano

Adaho a u ciebie pomogła wymiana turbiny?? tzn dzwiek znikł???

Opublikowano

u Adama to dłuzsza historia :P

Opublikowano

u Adama to dłuzsza historia :P

dokładnie

wymiana turbiny nic nie zmieni .. a dzwięk, mniej lub bardziej słyszalnie, występuje prawie u każdego więc jak podmiana N75 nie pomoże to trzeba z tym latać i nic sie nie bedzie działo :hi:

Opublikowano

A nie myslicie czasami ze to mozy byc kat?? tak na proste myslenie..spaliny trzyma i turbina szaleje...

Opublikowano

może tak być - w moim już coś od dłuższego czasu brzęczy - wymieniłem eN-ke ale nic się nie zmieniło

kata tak czy siak musze wymienić ale ...karwa w ASO 2700 a na allegro nie ma nic do AWXa

Opublikowano

2700 :polew: :polew:o mada faka :(

Opublikowano

Wywal całkiem,a w srodek puszki wspawaj rurke zeby nie chodził jak golf 2 :kox:

Opublikowano

dzięki - poloneza nie chce

A Ci co mnie bliżej znają wiedza że u mnie musi być wszystko - perfect :decayed:

Opublikowano

Adaho a co to jest eN-ka[br]Dopisany: 08 Grudzień 2008, 14:07_________________________________________________Ja generalnie przegladajac forum u siebie podmieniłem N75 musze w wolnej chwili sprobowac odłączyc ta gruszke i nie wiem co dalej...

Opublikowano

N75

Opublikowano

Panowie jeszce jedna sprawa bo juz sie zakreciłem do N75 wchodzi 2 czy 3 weżyki?? ja podmieniłem zaworek do ktorego wchodzi dwa i nie wiem czy to ten...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...