Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Rozpoznawanie elementów - jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1. Jak na podstawie takich danych określić z jakim silnikiem mamy do czynienia??

Address 01: Engine

Controller: 038 906 018 DG

Component: 1,9l R4 EDC 00SG 1625

Coding: 00002

Shop #: WSC 02324

To co przedstawiłem to oczywiście wiem co za silnik ale pytam całkowicie z ciekawości czy na podstawie tych danych co wyżej da się powiedzieć że to jest AFN

2. Jak sie z ETKI dowiedzieć numer części operując oznaczeniami np N62

Opublikowano

niestety z danych vaga-nie da rady-czytasz z wlepki :wink4:

Opublikowano

No tak tylko jak wklejki nie ma, a autko na przerzucony silnik to nie wiadomo z czym ma się do czynienia.

Opublikowano

da rade ... :wink4:

Opublikowano

A tak konkretniej?? Są może jakieś tabelki w ETCE czy co?? Pod jakim hasłem tego szukać??

Opublikowano

no spanky-po raz kolejny mnie zaskoczyłeś... :gwizdanie: :wink4: jak to odczytać?
Opublikowano

1. Jak na podstawie takich danych określić z jakim silnikiem mamy do czynienia??

Address 01: Engine

Coding: 00002

Shop #: WSC 02324

To co przedstawiłem to oczywiście wiem co za silnik ale pytam całkowicie z ciekawości czy na podstawie tych danych co wyżej da się powiedzieć że to jest AFN

Na podstawie tego co zamieściłeś da się powiedzieć, że to AFN stosowany w A6.

Opublikowano

wiem,że po kodowaniu można stwierdzić z jakim modelem mamy do czynienia-ale skąd wiadomo,że to AFN?

Opublikowano

wiem,że po kodowaniu można stwierdzić z jakim modelem mamy do czynienia-ale skąd wiadomo,że to AFN?

Kurcze to chyba jakaś tajemnica i nie chcą się nią z nami podzielić. A jak wyczaiłeś że to A6??

Opublikowano

Kurcze to chyba jakaś tajemnica i nie chcą się nią z nami podzielić. A jak wyczaiłeś że to A6??

kodowanie 1 na końcu to A4,2,to A6 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/2.7l_T_(AGB/AJK/APB/ARE/AZA/AZB/BEL/BES)#Coding
Opublikowano

no spanky-po raz kolejny mnie zaskoczyłeś... :gwizdanie: :wink4: jak to odczytać?

Da rade po labelu kontrolera..... :wink4:

Opublikowano

Jak by ktos napisał w końcu konkretnie gdzie i co znaleźć (najlepiej w ETCE), np czujnik N62 (jak odnaleźć numer w etce mając tylko to oznaczenie).

Jak się dowiedzieę jaki to jest silnik (AFN) na podstawie kodu z Vag-a (najlepiej też w ETCE, lub jakieś tabele z kodowaniem).

Część mówi że się nie da inni twierdzą że się da, ale nie mówią jak?

Opublikowano

czyli co mi mówi w tym cytacie,że to AFN,a nie AWX?R4 EDC? bo na przykład było to stosowane w takim silniku ,a w innym już nie? napisałem wcześniej,że się nie da-dla laika,bo podpinając VAGa-nigdzie nie wyskoczy,że kod silnika-to AFN,ale po danych ze sterownika,już można to wiedzieć? rozwiejcie te czarne chmury Panowie :kox::wink4:
Opublikowano

plus

google ... i wszystko jasne... :wink4:

Opublikowano

plus

google ... i wszystko jasne... :wink4:

To równierz może się przydać :wink4:http://www.netech.dk/index.php/ecuuk

Są tam prawie wszystkie nr. sterowników... silnik,skrzynia autom. zegary,abs,airbag,komfort..... itd.

Pozdrawiam Paweł