wampir Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 Możecie mi powiedzieć czy to normalne, że czuje pojedyncze szarpnięcie w momencie gdy jadąc np na 4 biegu puszczę gaz, a następnie po kilku sekundach go nacisnę? Auto przyśpiesza równomiernie już później bez żadnych szarpnięć ale wkurza mnie to pojedyncze szarpnięcie. Sprawdzałem auto vagiem i oprócz błędu składu mieszanki 00561 (15-00Adaptation limit (add) not reached) oraz błąd spalania stukowego, które wracają co jakiś czas nic się nie dzieje z autem.
mosquitosound Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 a nie chodzi czasem o pojedyncze szarpnięcir podczas gwałtownego wciśnięcia lub puszczenia gazu?? U mnie takie coś ma miejsce (ja stawiam w moim przypadku na jakieś poduchy od zawieszenia skrzyni lub silnika).
wampir Opublikowano 26 Września 2010 Autor Opublikowano 26 Września 2010 a te poduszki to ile kosztują i czy trudno je wymienić ?
Vinox Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 mam ten sam problem jadę na 4 biegu np puszczam gaz za chwile znów gaz szarpie samochodem i ciągnie dalej... czyli com może być przyczyną?
wampir Opublikowano 27 Września 2010 Autor Opublikowano 27 Września 2010 Szkoda, że ktoś kumaty nie pomoże
wysha Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Ja kumaty nie jestem, ale na pewno podejrzane może być też sprzęgło. U mnie podobno się powoli kończy i też mam takie szarpnięcia (jak np. puszczam gaz i dodaje)
gottagetaway Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 poduchy od zawieszenia silnika prawie na 100% nie. od skrzyni biegów niemam pojęcia. Hmm, ale chodzi o takie szarpnięcie w sensie przyśpieszenia, czy że silnik tak jakby ... no niewiem, może opiszcie jakos hmm, dokladniej czy cos
wampir Opublikowano 28 Września 2010 Autor Opublikowano 28 Września 2010 To nie jest szarpnieci które rozpoczyna plynne przyspieszanie. Ta fura nie ma 400BHP. Pierwsze jest szarpniecie jakby ciut szybsze puszczenie sprzegla i dopiero pozniej równo przyśpiesza.
gottagetaway Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Vinox: chciałbym mieć na 4 jakiekolwiek szarpnięcie a teraz tak poważnie: to się dzieje na wszystkich biegach czy tylko na niektórych ( jakich ? ) Widzę z Waszych opisów, że to się dzieje na dokładnie tym samym modelu silnika...
Kempes_1985 Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Mam to samo przy ARG i u mnie to na 100% poduszki pod skrzynią. Szarpnięcie przy odpuszczeniu i ponownym dodaniu gazu - bieg obojętny; przy gwałtownym ruszeniu też szarpnie.
gottagetaway Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 hmm......... a nikt nie był w warsztacie jakimś tego sprawdzić?
Rekomendowane odpowiedzi