Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Czy ma ktoś zdjęcia z montażu zaworu upustowego blow off

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, tak jak w temacie, czy ma ktos z was zdjecia zamontowanego juz blow offa?? a moze ktos ma jakas fotorelacje ktora by sie chcial pochwalic?? :decayed:

uzywalem opcji :szukaj: sporo i nic takiego nie znalazlem, pacjent to 1.8t AEB

Opublikowano

BOV w 1,8T-to biały kruk :gwizdanie:

-w B6-w ogóle nie działa,ale w B5 słyszałem, Tomek-devastation coś tam kombinował,Jego podpytaj

Opublikowano

dzieki Dominik, ja i gtak mam diesla ale koleszka ma wlasnie 1,8t i on tam lubi cos pomodzic tylko srednio wlasnie mozemy znalezc informacje o tym co jak i z czym, tzn jest juz pewien plan ale chcielismy sie upewnic :>

no nic moze ktos tam jeszcze cos wniesie do watku... :gwizdanie:

Opublikowano

ja tylko montowałem do auta Kolegi Spawacza5

zadna filozofia, bov-a montujesz na odnodze z której ściągasz ori DV-kę

a rurę do turbiny zaslepiasz kołkiem który powinien być w zestawie z BOV-em

przewód od podciśnienia zakłądasz na BOV-a i to wszystko

roboty za 20 minut, i możesz sie cieszyć głośnym pSSSSSSyyyyTTTT !!!

po wypowiedziach na temat BOV-a na forum można wywnioskowac że auto więcej pali i nie ma stabilnych wolnych obrotów

ale o to trzeba zapytać Seby

Opublikowano

no wlasnie co lepsze blow off czy jakis inny modzik bo ktos gdzies pisal cos o przelotach innych, ze lepsze osiagi itp :mysli:[br]Dopisany: 03 Październik 2010, 23:55_________________________________________________i czy tak naprawde ten blow off daje cos procz tego pssssst, bo tracic na mocy nie ma co w sumie dla glupiego pssst, ma byc dzwiek i osiagi nie tanim nie drogim a normalnym kosztem

Opublikowano

najlepszy to jest program :gwizdanie:

a jakieś bajery typu blow off bym sobie darował, no chyba że lans ponad wszystko

Opublikowano

jak chcesz mieć psssyt to załóż sztywny dolot i filtr stożkowy ITG , bedziesz miał jednoczesnie dzwięk i odetkany dolot powietrza do turbo , jakies 6KM , prawda Pucek ?? :)

Opublikowano

jak chcesz mieć psssyt to załóż sztywny dolot i filtr stożkowy ITG , bedziesz miał jednoczesnie dzwięk i odetkany dolot powietrza do turbo , jakies 6KM , prawda Pucek ?? :)

prawda :decayed:

ale ja już wyrosłem z efektu zasysania powietrza przez stożek :>

u mnie po założeniu stożka z dolotem i po wycięciu katalizatora wyszło 169 KM :tongue4:

C90mA.jpg

Opublikowano

paint :thumbdown:

:polew:

Opublikowano

Pucek na program przyjdzie pora, tylko po co sie bawic na seryjnym zawieszeniu w program jeszcze? jak wpadnie gwint to wtedy program, jak na razie pytanie wlasnie o te pssst, jeszcze jedno ile taka zabawa kosztuje w porownaniu do blow off'a ?

Opublikowano

jeszcze jedno ile taka zabawa kosztuje w porownaniu do blow off'a ?

Tip - 300pln

stozek - 300pln

złączki - 100pln

Opublikowano

Panowie, mialem stozek z dolotem w poprzednim aucie, coprawda bez turbo i nie powiem troszeczke sobie cos tam podsapywal, ale dobry blow off, razem z programsem powinien dac duzo fajniejszy i glosniejszy dzwiek... :mysli:

Opublikowano

BOV upuszcza nadmiar spężonego powietrza w atmosferę,a nie ,jak w przypadku DV-z powrotem do obiegu-w silnikach bez turbo-jedynym efektem,jaki daje stożek-to basowy dzwięk,nic ponad to....

Opublikowano

ale dobry blow off, razem z programsem powinien dac duzo fajniejszy i glosniejszy dzwiek... :mysli:

no to ci powiem stary ze mi stożek na 0,8bara tak syczał ze stare babki z chodnika w krzaki skakały :wink4:

Opublikowano

bov jest dobry do lansu pod wiejska dyskoteka, oprocz donosnego syku nie ma z niego zadnego pozytku

Opublikowano

BOV upuszcza nadmiar spężonego powietrza w atmosferę,a nie ,jak w przypadku DV-z powrotem do obiegu-w silnikach bez turbo-jedynym efektem,jaki daje stożek-to basowy dzwięk,nic ponad to....

do końca nie mogę się z tym zgodzić, ale sam zrezygnowałem ze stożka na poczet ori puchy :decayed:

Opublikowano

do końca nie mogę się z tym zgodzić, ale sam zrezygnowałem ze stożka na poczet ori puchy :decayed:

ale nie po to,żeby było basowo,bo na ori puszce w silniku bez turbo,np 1,6/1,8/3.0 -basowo na pewno nie będzie
Opublikowano

Czyli dla dobrego dzwieku i zyskania badz nie stracenia mocy lepiej sie bawic w blow off czy tip ze stozkiem? Bo widze ze zdania sa podzielone, oczywiscie pamietajmy ze programu jeszcze nie ma ale bedzie :wink4:

Opublikowano

Czyli dla dobrego dzwieku i zyskania badz nie stracenia mocy lepiej sie bawic w blow off czy tip ze stozkiem? Bo widze ze zdania sa podzielone, oczywiscie pamietajmy ze programu jeszcze nie ma ale bedzie :wink4:

stożek+dolot(TIP)+ DV forge'a-na ten temat było wiele....co do BOVa-to żadnych profitów,prócz wspomnianego pssssyt-niestety nie będzie
Opublikowano

nie wiem jak reszcie ale w moim zamiarze jest wlasnie tylko i wylacznie to psst, wiem ze nie daje to mocy, a opinie ze to jest dobre na wiejskie dyskoteki mnie nie dziwia, dla jednego wiesniackie dla drugiego fajne, ile ludzi tyle opinii, mi tam sie podoba, tylko pytalem o zdjecia a tu nikt nie poratowal, dobrze ze chociaz ktos napisal o tym jak to zamontowac... :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...