pawelwor Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 Miałem praną całą tapicerkę. Dopiero po jakimś czasie spojrzałem w górę i zobaczyłem, że odkleił się materiał podsufitki - po prostu sobie wisi. Jak przygniotę go to się przyklei, ale po chwili się odklei... Jest na to jakiś (!normalny!) sposób? Czy tylko wymiana na nowy?
Zerwi Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 Nie klej , bo i tak odpadnie.Ta gąbka już sparciała i się kruszy . Kleiłem to butaprenem i jakimiś klejami w spreju i nic nie pomogło (potem wyglądało jeszcze gorzej bo przesiąkł klej. Zastanawiałem się czy nie kupić używanej podsufitki ,ale doszedłem do wniosku że i tak kupię kilkunastoletnią i też pewnie za niedługi czas odpadnie. Na allegro kupiłem tapicerkę podsufitki, kleju 2 puszki ( przydałoby sie 3),wygospodarowałem 5 godzin wolnego czasu (począwszy od demontażu do montażu )i podsufitkę mam jak nową.
pawelwor Opublikowano 6 Października 2010 Autor Opublikowano 6 Października 2010 Nie klej , bo i tak odpadnie.Ta gąbka już sparciała i się kruszy . Kleiłem to butaprenem i jakimiś klejami w spreju i nic nie pomogło (potem wyglądało jeszcze gorzej bo przesiąkł klej. Zastanawiałem się czy nie kupić używanej podsufitki ,ale doszedłem do wniosku że i tak kupię kilkunastoletnią i też pewnie za niedługi czas odpadnie. Na allegro kupiłem tapicerkę podsufitki, kleju 2 puszki ( przydałoby sie 3),wygospodarowałem 5 godzin wolnego czasu (począwszy od demontażu do montażu )i podsufitkę mam jak nową. Czyli z tego rozumiem, że trzeba wymienić cały materiał?
jozek726 Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 walni sobie podsufitkę z eSki
pawelwor Opublikowano 6 Października 2010 Autor Opublikowano 6 Października 2010 jakbym nie mial na co kasy wydawac
andy_sky Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 wywal starą gąbkę kup nową i poklej wszystko butaprenem
pawelwor Opublikowano 6 Października 2010 Autor Opublikowano 6 Października 2010 Zaraz, zaraz, po co gąbkę mam ruszać, jak ona jest na swoim miejscu, a tylko materiał (poszycie) mi się odkleja?
ZuKeRs Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 to sciagnij material i przyklej spowrtoem butexem Na powaznie zmien na nowa <-- kaman za stowe znajdziesz
pawelwor Opublikowano 6 Października 2010 Autor Opublikowano 6 Października 2010 to sciagnij material i przyklej spowrtoem butexem Na powaznie zmien na nowa <-- kaman za stowe znajdziesz Rozumiem więc, że niczym się nie da tego przykleić tak żeby nie było później plam i zostaje tylko kupno całej podsufitki?
marcin78 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Słyszałem ze można to przykleić żelazkiem na ciepło. Topi sie ta gąbka i przykleja materiał. Czy to działa?? można spróbować, jak nie wyjdzie to i tak kibel.
krzysieqakces Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 walni sobie podsufitkę z eSki Wszystko "S", maniaki normalnie Ja kiedyś jak miałem golfa III to strzykawka, klej i jakoś podkleiłem, no ale za ślicznie to nie wyglądało zapłaciłem z tego co pamiętam 120zł za podsufitkę w dobrym stanie i już jakoś się prezentowało
gizmo8 Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Znajomemu po praniu na myjce również zlazła cała podsufitka, są ubezpieczeni od takich następstw. 1300 łyknął z tej okazji :gwizdanie: Po pierwsze była to 15 letnia podsufitka, po drugie nowy pracownik dopełnił dzieła
krzysieqakces Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 takim to pozazdrościć, dlaczego mnie się takie rzeczy nie zdarzają?
markus1985 Opublikowano 8 Listopada 2010 Opublikowano 8 Listopada 2010 temat podsufitki przerabiałem w 80 odlazła cała po praniu - demontaż czyszczenie starej kruchej gąbki kupiłem materiał tepicerski z gąbką tzm podsufitkowy od kolesia co robi pokrowce samochodowe ok 30 zł oraz klej w spray-u bezbarwny efekt 4-5 godzi z życiorysu i podsufitka jak nowa ps budapren do kalosza tylko przesiąka i plamy widać
marcin248 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Koledzy trudno jest wyjąć podsufitkę ? długo z tym schodzi? wiem że to nie ten temat ale tak przy okazji żeby nie zakładać nowego pozdro
Reggi Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 wywal starą gąbkę kup nową i poklej wszystko butaprenem ..i po co takie pierdoły pisac.. Sama gabka przy kontakcie z klejem " rośnie" ( pęcznieje ) mówię tu o gąbce tapicerskiej do sufitów o grubosci 0,5 cm.
marianxxxl Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja wymieniałem podsufitkę na drugą jak się odkleiła używaną tanio można kupić nie ma sensu kleić szybciej i prościej wymienisz drugą.
sajmon80 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 tu masz namiar na hurtownie która sprzedaje materiały na podsufitki: http://www.hurtowniatapicerska.pl/category/tkaniny-samochodowe
jozek726 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 nie lepiej wymienic odrazu na czarniutką z eSki ?
Rekomendowane odpowiedzi