Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu światło i elektrycznych podnośników w tylnych drzwiach Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8E0 868 243 duże

8E0 867 276 małe

Duże znalazłem na allegro, małych nie widzę... Są tylko podobne z wyglądu, nr się nie zgadza więc pewnie nie podejdą.

Można to dostać gdzieś w internecie, czy pozostaje tylko wizyta w ASO?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

8E0 868 243 duże

8E0 867 276 małe

Duże znalazłem na allegro, małych nie widzę... Są tylko podobne z wyglądu, nr się nie zgadza więc pewnie nie podejdą.

A nie masz szrotu u siebie w pobliżu? Widziałem w sklepach motoryzacyjnych Nieraz mają stojaki z spinkami może znajdziesz te małe .

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edytowane przez Andrzej07

Opublikowano

hej mam taki troche problem zamontowalem u sibie w aucie elektryczne szyby wczesniej byly korbki wiec przerobilem na alektryke tylko jest jeden maly problem wszytskie drzwi sie otwieraja i zamykaja z pilota szyby dzialaja z przyciskow podnosza i opuszczaja z pilota tez, problem pojawia sie wtedy jak jade autem po przekroczeniu predkosci 20km/h dzrwi sie wszytskie zamykaja po zatrzymaniu i wyjeciu kluczka ze stacyjki otwieraja sie dzrzwi kierowcy pasazera z przodu i pasazera po prawej stronie, lewe tylne sie nie otwieraja nawet jak nacisne przycisk w drzwiach kierowcy tez sie nie otwieraja mam rowniez blad.

01561 - left rear door

61-00 wont de safe

gdzie szukac problemu w wiazce drzwi czy w wiazce ze slupka B do slupka A

wszytsko zrobilem tak jak opisane ponizej.

Instrukcja dla wersji "do końca MY03":

1. Wyciągasz z kostki 20-pin w słupku B wszystkie kable poza 7 (masa), 2 (głośnik +) i 12 (głośnik -) i izolujesz wyciągnięte przewody.
2. Przekładasz pin 7 w pin 1.
3. Zakładasz 2 nowe przewody w piny 5 i 6. Skręcasz je ze sobą i prowadzisz podłogą do 20-pinowej kostki drzwi w słupku A - mostkujesz się odpowiednio z pinami 5 (pomarańczowo/zielony) i 6 (pomarańczowo/brązowy).
4. Zakładasz 1 nowy przewód w pin 4 (także prowadzisz go do słupka A, do 20-pinowej kostki drzwi - mostkujesz się z pinem 4 (czerwono/szary)
5. Zakładasz 2 nowe przewody w piny 3 i 11 (jeden prowadzisz do MCE - S280 a drugi do panelu bezpieczników - S23)

Jeśli chodzi o okablowanie - trzeba zastosować odpowiedni przekrój
- CAN: 0.35mm
- inklinacja: 0,5mm
- zasilanie do bezpiecznika S280: 2,5mm
- zasilanie do bezpiecznika S23: 0.5mm

CAN, zasilanie S23 i inklinację można uśrednić i zastosować 0.5mm - na bezpiecznik S280 taka grubość nie wystarczy więc zdecydowanie trzeba zaopatrzyć się w kabel 2.5mm.

Opublikowano

8E0 868 243 duże

8E0 867 276 małe

A nie masz szrotu u siebie w pobliżu? Widziałem w sklepach motoryzacyjnych Nieraz mają stojaki z spinkami może znajdziesz te małe .

29a510bc78bfef1dc3c86c7b5f19b4ff.jpg

Racja, zajrzałem do najbliższego sklepu i mają trochę tych spinek.

Dziś zdemontowalem boczek kierownika, straty: 3 duże, 1 mała.

Nie wiem jak cytować 2 osoby w tapatalk.

Do kolegi post wyżej: rozwiązanie doraźne - zmienić kodowanie modułu, wyłączyć antynapad.

Edytowane przez leh

Opublikowano

8E0 868 243 duże

8E0 867 276 małe

29a510bc78bfef1dc3c86c7b5f19b4ff.jpg

Racja, zajrzałem do najbliższego sklepu i mają trochę tych spinek.

Dziś zdemontowalem boczek kierownika, straty: 3 duże, 1 mała.

Nie wiem jak cytować 2 osoby w tapatalk.

Do kolegi post wyżej: rozwiązanie doraźne - zmienić kodowanie modułu, wyłączyć antynapad.

leh ja u siebie nie dawno wymieniałem boczki z tyłu z zwykłych na boczki z roletkami i w jednym punkcie spinka nie puściła a mocowanie jej w boczku poszło;)

Edytowane przez Andrzej07

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie wiązka w drzwiach 8E0971687E to po prostu starsza wersja 8E0971687L ? Na pewno jest pod elektryczne szyby, ale czy też pod pakiet świecidełek (klamka, lampki biała i czerwona) ? Bez problemu można ją pchać do B7 ?
Takie tam są kabelki:

57cefff7d53e.jpg

Edytowane przez MAT1000

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

hej koledzy ja z kolei mam pytanko... mam w swojej b6 lampki w drzwiach te czerwone i biale od spodu, mam tez lampki w klamkach tylko ze te w klamkach nie swiewca a reszta tak... nie wiem jak bylo predzej czy swiecily ale od kad mam swoja audi, nie swiecily klamki. Jak najszybciej sprawdzic co jest grane?

i czy byly takie wersje ze lampki w drzwiach swiecily, w klamkach tez sa ale nie swieca?

Opublikowano

Zdejmij tapicerkę, odłącz diody od klamki i sprawdź na krótko, czy działa. Jeśli tak, to szukaj problemów w instalacji.

Opublikowano

Ok wszystkie swiatelka w klamkach juz swieca tylko ze bardzo slabo.. w b6 tak slabo swiecily czy moze jest inny powod?

Opublikowano

Ok wszystkie swiatelka w klamkach juz swieca tylko ze bardzo slabo.. w b6 tak slabo swiecily czy moze jest inny powod?

Tak świecą delikatnie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam a ja u siebie w drzwiach mam tylko czerwone lampki ostrzegawcze a chciał bym założyć jeszcze białe pod spodem czy kupić tylko lampki i podpiąć je pod te czerwone czy są jakieś przeciw wskazania takiego rozwiązania? Chciał bym przy okazji zainstalować podświetlenie klamek ale z tyłu mam korbki i się zastanawiam czy będzie tam prąd żeby podpiąć podświetlenie klamek po kluczyku?

Opublikowano

Czy te lampki ostrzegawcze (czerwone) które obecnie masz są podświetlane ?

Bo wychodziły podświetlane jak i tylko odblaskowe.

Opublikowano

Tak świecą po otwarciu drzwi.

Opublikowano

Skoro świecą, to bez problemu możesz przedłużyć instalację do białych lampek i po problemie. Co do rezania podświetlenia klamek w drzwiach z korbą - to sporo roboty Cię czeka.

Wszelkie informacje znajdziesz tutaj: :arrow2:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/12795-all-b6b7-montaz-elementow-pakietu-oswietlenie-kratek-nawiewow-lampki-przedniej/

Opublikowano

Panowie w FISie pokazuje mi odwrotnie otwarte drzwi przednie. Otwieram lewe na FISie zapala się że otworzyły się prawe. Rozpierniczyłem tapicerkę jednych i drugich drzwi, poczyściłem mirkostyki w zamkach i dalej to samo. Myślałem że może któreś drzwi robią zwarcie więc odłączyłem jedne i sprawdziłem wtedy drugie jednak bez skutku. Po otwarciu drzwi wszystko się podświetla bez żadnych problemów jedynie ten FIS ;/ Dodam że po podłączeniu VAG pojawia mi się błąd 01561 - Left Rear Door 61-00 - Won't De-Safe, który po usunięciu błędów dalej wraca. Stąd moje pytanie:
Czy wiązka elektryczna drzwi idzie w taki sposób że:
- każde drzwi maja oddzielna wiązkę i łączą się w jednym miejscu
- każda ze stron ma oddzielna wiązkę (lewe przednie lewe tylne jedną a prawe przód i tył drugą)
- wszystkie drzwi mają jedną wiązkę

- wiązki od drzwi żeby został wyświetlony komunikat o ich otwarciu łączą się w module komfortu ?

Opublikowano

Koledzy przeczytałem pół tematu i dalej, nie ogarniam tematu :X

Szybko jedno małe pytanko, czy jeśli kupię kompletną elektrykę z drzwi (pakiet światło) to będzie ta elektryka pasowała do mojej Audi P&P? Jeśli dobrze rozumiem kilka postów to trzeba coś kodować tak? Czy jest sens kupowania tych wszystkich kompletnych kabelków? Czy lepiej kupić 8 lampek + 8 wtyczek + kilka merów przewodu i wyrzezać dziury pod lampki i gdzieś wpiąć się w drzwi?

Z góry dzięki ; )

Opublikowano

Już Ci w innym Twoim temacie odpisałem na to pytanie.

Opublikowano

Witam :hi: Nie wiem czy pisze w odpowiednim temacie ale czy mógłby mi ktoś sprawdzić po nr VIN czy mój moduł komfortu będzie obsługiwał elektryczne szyby na tył? Niestety nie mam możliwości oblukania tego VAGiem.

VIN: WAUZZZ8EZ1A062692

A z tyłu w boczkach mam tylko te czerwone ostrzegawcze i do nich podpięta hologram z logiem Audi oraz ku mojemu zaskoczeniu składane lusterka. Autko z 2001r

Dzieki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy pomóżcie,bo już nie wiem co mam zrobić.Chodzi mi o lampki czerwone i białe w drzwiach przednich.Mam A4 B7 1,9 tdi z 2005 roku bez lampek,kupiłem lampki zamontowałem tak jak było w opisie do 32 pinowej szarej kostki wpiąłem jeden pin pod 13 a drugi zlutowałem z pinem 21 ,i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem,czy może jeszcze jakiś bezpiecznik?Proszę o odpowiedź,rokers

Acha jeszcze dodam ,ze lampki na krótko świecą a moduł mam CN i w vagu było kodowanie zapisane już na 3.Czy kabelki od lampek też mają wpływ jak są podłączone bo na krótko to świecą tak i tak

Edytowane przez Rokers

Opublikowano

Lampki drzwi nie mają bezpośredniego bezpiecznika. Co Ci się z nimi dzieje? Zapalają się i gasną? Pewnie w obu lampkach masz diody smd, prawda?