Filutek Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Jest jakaś odczuwalna różnica w pracy silnika na zablokowanym EGR
Marcin_F Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Witam Pewnie że jest różnica 1 Nie kopci nawet przy wysokich obrotach 2 Ciągnie w całym zakresie obrotów ( nie zamula ) 3 Auto żwawsze
AudiB4 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Ale niektóre gatunki głośniej szczekają,a i można dodać że układ dolotowy jest mniej zasyfiony
Filutek Opublikowano 9 Października 2010 Autor Opublikowano 9 Października 2010 Mam zablokowany i zastanawiałem się nad kupnem nowego, ma to jakiś sens?
Martin_Speed Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 ja tez mam narazie zablokowany i w sumie nic sie niedzieje..roznicy nie odczuwam.... tylko czasem przy odpalaniu zakopci za czarno ale bardzo lekko :)Ale chyba go zaslepie na stale i odrazu katalizator wywale bo nie ma sensu wtedy z nim jezdzic bo zapcham go juz wogole
tokarka606 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 i odrazu katalizator wywale bo nie ma sensu wtedy z nim jezdzic bo zapcham go juz wogole Nie ma sensu go ruszać.U siebie wywaliłem niepotrzebnie w audi80 B4,1994 rok ,był w super stanie po paru tysiącach na zaślepionym EGR i wolnej odmie. Nie kopci nawet przy wysokich obrotach EGR działa tylko na wolnych obrotach. Ale niektóre gatunki głośniej szczekają,a i można dodać że układ dolotowy jest mniej zasyfiony Zgadza się ,jest twardsza praca.Warto jeszcze zrobić wolną odmę.
tokarka606 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=162429.msg1876417#msg1876417
Rekomendowane odpowiedzi