Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W B7 jest sterowanie z poziomu manetki i tylko z poziomu manetki. Zasięg z tego co się orientuję to do 1km.

Co do użyczenia odbiornik/nadajnik (pilot/moduł) to możemy się dogadać. PW :wink4:

Opublikowano

OK, dzieki odezwę się jak będę gotów.

Odnośnie zegarów i sterowania, moje testy pokazały że zegary B7 potrafią obsłużyć też panel / wysyłają informacje o naciśnietych przyciskach na can-bus,

to może i B6 potrafią obsłużyć manetkę :)

Potrzebuję wiecej info na temat różnic pomiedzy B7 a B6, może ktoś wskaząć link do informacji, po czym je rozpoznać,

wiem że jedne teoretycznie są RB4 a drugie RB8, ale możlwie też są mieszane kombinację ja np mam ECU i zegary w mieszanej konfiguracji RB4/8

(nie pamietam w tej chwili co jest RB4 a co RB8)

Opublikowano

Panowie a ja mam nie typową prośbę :

czy ktoś był w stanie użyczyć mi na sprawdzenie sterownika webasto bo u mnie coś się z pilota nie chce działać tzn raz działa raz nie, sprawdziłem okablowanie wszystko jest OK zamieniałem się na odbiorniki z pilotem i to samo teraz został tylko sterownik piecyka

wiadomo nie ma nic za darmo odwdzięczę się :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ,panowie zamierzam wyczyścić piec ebera ale ma ktoś jakieś zdjęcia z czysczenia na co zwrócic uwage jaki uszczelki itd z góry dziękuję

Opublikowano
Witam ,panowie zamierzam wyczyścić piec ebera ale ma ktoś jakieś zdjęcia z czysczenia na co zwrócic uwage jaki uszczelki itd z góry dziękuję

Pytaj mario

Opublikowano

Wykręć świecę, odepnij przewód paliwowy, potem odkręć trzy torxy pokrywy, rozłącz kostkę pod wentylatorem, wyjmij czujnik pod wentylatorem.

Włóż śrubokręt w otwór po świecy i wypchnij zespół palnika.

Uszczelek brak :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wykręć świecę, odepnij przewód paliwowy, potem odkręć trzy torxy pokrywy, rozłącz kostkę pod wentylatorem, wyjmij czujnik pod wentylatorem.

Włóż śrubokręt w otwór po świecy i wypchnij zespół palnika.

Uszczelek brak :wink:

Hej,właśnie jestem po wymianie membrany w rozpylaczu ,roboty sporo ,dziś wszystko poskładałem i odpał ,piec odpalił z pilota od pierwszego razu,dym nie z tej ziemi po wypaleniu się starej zalegającej w piecu ropy zero dymu .jeszcze raz podziękowac za info.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy powiedzcie czy zaloży to do mojej 3.0 TDI? Ewentualnie co mi jeszcze trzeba do tego zestawu?

1_f.jpg

7_f.jpg

Opublikowano

To jest jakiś mutant :decayed:

Nawet nie potrafię sobie wyobrazić miejsca jego zamontowania...Nie wspominam o sterowniku i innych elementach.

Ty potrzebujesz pieca pionowego, który wygląda tak

$_57.JPG

Opublikowano

To raczej nie jest webasto montowane w fabryce, tylko jakiś gotowy zestaw innej firmy, możliwe że poźniej przez kogoś dołożone.

Opublikowano

Iny tzn. jaki bo pisze na nim Eberspacher?

Opublikowano

Symbole/oznaczenia podzespołów audi zaczynają się od 8E...

Opublikowano

Wygląda to na webasto analogowe, pewnikiem dało by się założyć do każdego samochodu. Na zdjęciach widać autonomiczny zegar sterujący.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po jakim czasie od uruchomienia webasta powinien uruchomić się climatronic? Od razu, czy po chwili? Czy jest to zależne od temperatury?

Opublikowano

zgadza się, ale z moich prób wyszło, że po ustawieniu kanału w klimatroniku cieplejszego powietrza (musiałbym poszukać który to był kanał) to klimatronik uruchamiał się po około minucie od startu webasto (i tak zostawiłem), natomiast przed zmianą w standardowym ustawieniu zawsze około chwile po

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pany, czy teraz bez pilota od webasto moge je odpalic? Jest do demontazu jeszcze na aucie i chcialbym sprawdzic czy dziala...

Odpala sie z fisa? No i czy wogole odpali w dodatnich temperaturach?

Opublikowano

Odpalisz ze sterowania manualnego ale w takich temperaturach uruchomi się tylko nawiew

Opublikowano

Cholerka, No to nie sprawdze czy piec dziala...

Opublikowano
Cholerka, No to nie sprawdze czy piec dziala...

Z VCDSa się odpali :decayed: