Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Drganie na biegu jałowym... ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem: Na biegu jałowym auto co chwile delikatnie drga ( jakby ktos uderzał w coś ). Podczas drgania nie słychac zadnych " obcych " dzwiekow. Obroty silnika stoja w miejscu tak jak powinny, silnik pracuje dobrze, poduszki sprawdzone, dwumas odpada ( wszystko smiga doskonale co z nim zwiazane i nie slychac zadnego łomotania ). Swiece wymienione, filtry wymienione, rozrzad wymieniony, paski wieloklinowe itd. Silnik na komputerze kumpel sprawdzał mowił ze wszystko ok i zeby wymienic swiece ( ale po wymianie nic nie dało ). Paliwo lane 95 jak i 98 ( zero roznicy ). Jedynie piszczy rolka od klimy lub ten napinacz paska z samej góry. Tłumik podczepiony dobrze, plecionka tez cała.

Ktos ma jakies pomysly co to moze byc ?

Opublikowano

Mam identycznie, lekkie szarpnięcia na biegu jałowym, na obrotomierzu żadnych zmian. Przestałem szukać przyczyny "przyzwyczaiłem się" ale podejrzewam, że może coś z którymś wtryskiem. Świece zmieniałem na nowe NGK i dalej to samo.

Opublikowano

kiedyś dawno temu w 1.6 to było wypadanie zapłonów co jakiś czas a w 1.8 nie ma rozdzielacza zapł. to wiec nie wiem co to mogło by być....

Opublikowano

Świece wymienione, więc może czas na przewody wys. napięcia. :hi:

Opublikowano

Ty, a jak włączysz ogrzewanie to te "Drgania" nie są większe?...

Opublikowano

Ty, a jak włączysz ogrzewanie to te "Drgania" nie są większe?...

U mnie drgania są na tym samym poziomie.

Opublikowano

A sprawdzaliście poduszki pod skrzynią? Ja miałem podobnie w setce i ostatnio pomogłem koledze w B5 wyeliminować takie objawy właśnie przez wymianę podszuki pod skrzynią...

Opublikowano

Może to jest choroba ADR-ów bo ja też mam takie drgania... a co do poduszek to wszystkie sprawdziłem i jest ok wszystkie calutkie...

Podejrzewam, że chyba masz rację bo kolega z mojej mieściny również ma takie objawy na ADR tyle tylko, że jego jest z gazem a moja nie i na gazie ma te same drgania.

Opublikowano

tez sie z tym mecze..to wina ecu..a dokladnie problemu z pamiecia ecu..u mnie wgrywana byla nowa mapa i pamiec byla przelutowywana czy jakos tak..w kazdym razie miesiac bylo pieknie.pelna moc auta i zadnych drgan.ale d*pa,,teraz wiem napewno ze to jakis blad w ecu

Opublikowano

U mnie przy ogrzewaniu klimie czy nawet przy fotelach ogrzewanych drgania sie nie zmieniaja. Poprostu sa. Ktos wie jeszcze cos na temat tej pamieci ECU co pisal kolega wyzej ? Czy to rzeczywiscie moze byc to ? A moc auta to ja mam normalna, przynajmniej tak mi sie zdaje bo na poczatku mialem ADR innego i nie widze zadnej roznicy w mocy ( tamten nie drgal )