Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BGB] Projekt czerwień [KOLEJNY RAZ NA SPRZEDAŻ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koleś mi daje grill s-line czarny za mój stary z chromem - chyba wyjmę rs'owy i zobaczę jak będzie ze zwykłym czarnym :mysli:

jep, jak dla mnie RS'owy szału nie robi... ginie.

duzo lepiej wyglada od S4.

Opublikowano

1531387924_2

Coś takiego będę miał za swój stary - w sumie i tak łatwiej go będzie sprzedać jak coś..

Dzisiaj mają w końcu przyjechać stabilizatory..

Zastanawiam się, czy jest sens kupować KW v3 - może v1 starczy biorąc pod uwagę, że i tak wyścigówki z tego robić nie będę.. Ma ktoś pojęcie jak v1 jest zestrojone?

Opublikowano

V1 jest super moim zdaniem ale twarde

V2 bym brał na amorkach koni ale ze w A4 jest choojowa regulacja nie pakował bym sie w koszta i wziął V1

a jak to ktos powiedział bogatemu wsyzsko wolno :D

ale jakbym miał kase brałbym HRa na grubym tłoku :) bez zastanowienia

Opublikowano

Zmieniając zawias na gwint z regulacją weź pod uwagę, że będziesz musiał przy każdej regulacji ustawiać geometrię, zbieżność i pochylenie kół, a regulacja w audi jest przejebana. U mnie przy zmianie sprężyn na eibach trzeba było pół belki tylnej rozbierać bo się śruby mimośrodowe pozapiekały w tulejach i nie byliśmy w stanie ich ruszyć. Trzeba mocno kombinować i się ostro najeebać aby wyciągnąć tylne wahacze do wymiany tulei bez wyciągania całej tylnej belki :wallbash: ile choojów poleciało to ci nie będę mówił. Generalnie regulację geometrii audi rozwiązało od doopy strony :wallbash:

Opublikowano

Nie no zmieniając przecież charakterystykę amora nie będę musiał robić tego o czym piszesz..

Opublikowano

Nie no zmieniając przecież charakterystykę amora nie będę musiał robić tego o czym piszesz..

Przy ustawianiu twardości nie :) ale jeśli będziesz regulował wysokość wtedy już tak :wink4:

Opublikowano

zgadza się, wysokością bym się raczej nie bawił.. :wink4:

no nic - pojeżdżę trochę na nowych stabilizatorach i pomyślę co dalej :)

Opublikowano

1531387924_2

Coś takiego będę miał za swój stary - w sumie i tak łatwiej go będzie sprzedać jak coś..

duzo ladniejszy niz RS4.

Opublikowano

jednak zostaje grill rs'owy - spóźniłem się na wymiankę i koleś sprzedał..

odebrałem wczoraj z JDL stabilizatory - przedni o średnicy 32mm robi wrażenie :polew:

Opublikowano

Panowie nic podobnego... mam KW INOX V2... do podnoszenia lub opuszczania nie trzeba nic demontować... jedynie samochód do góry i jazda...

Przy ustawianiu twardości z przodu trzeba odkręcić całą nogę... odkręcać wahacz i wsio... nie trzeba całej nogi nawet wyjmować... spokojnie daje się przestawiać bez wyjmowania na stół. Z tyłu wogóle nie ma problemu praktycznie, tzn i tak trzeba demontować, poluzować bez wyjmowania ale sam amorek i jest to łatwy zabieg.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 21:44_________________________________________________propnuje ci wziąść V2 a to dlatego że jest regulacja twardości... przydaje się można dopasowac pod siebie... i co wazne pamnietaj BIERZ TYLKO WERSJE INOX!

KW V3 - jest rozwinięciem v2 posiada dodatkowo regulacje odbicia i amortyzacji... z tego co pamiętam to ma to około 120 poziomów regulacji ... więc trochę to bardziej dla fanatyków... i tutaj jest przesrane bo regulacja jest i z góry i z boku... co innego np w Golfie tam jest kozak można sobie regulować niemal w garażu

Opublikowano

bajk ja na twoim miejscu brałbym V2 z KW albo Teina SS, (Teina miałeś już wcześniej z tego co pamiętam) twardość i tak ustawia się raz ew. 2 razy jak na tor jedziesz, jak weźmiesz V1 ew. Tein basic bez reg. twardości to nie znajdziesz kompromisu pomiędzy trakcją i komfortem, BTW czytałem od 30stej strony prawie godzinę, ale zepsułeś to auto :polew:

Opublikowano

mgtan wiem czym się różnią poszczególne wersje :wink4:

Chyba zostanie póki co 1BV - muszę mieć jakiś samochód, żeby pojechać do klienta i nie martwić się, że nie dojadę :decayed:

Tein nie produkuje już SS do Audi A4 B6/B7 - do czarnego chciałem wziąć SS - niestety dostałem odpowiedź, że nie ma i nie będzie.

vario czemu zepsułem? :chytry:

Opublikowano

jednak zostaje grill rs'owy - spóźniłem się na wymiankę i koleś sprzedał..

odebrałem wczoraj z JDL stabilizatory - przedni o średnicy 32mm robi wrażenie :polew:

:slina::good: :good: :kox:

Opublikowano

Bajk ja się domyślam że Ty wiesz co i jak dokłądnie wkońcu mykałeś już :decayed: ja pisze stricte do pozostałych osób co poruszyły ten temat :good:

Opublikowano

Chyba zostanie póki co 1BV - muszę mieć jakiś samochód, żeby pojechać do klienta i nie martwić się, że nie dojadę :decayed:

To może kompromisem były by springi H&R -35/-35 :mysli: są sztywniejsze od eibacha podobno.

BTW z czarnym grillem RS4 jest malyna :)

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o twardość tylko o wysokość.. Nie bardzo chcę glebować tym razem..

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o twardość tylko o wysokość.. Nie bardzo chcę glebować tym razem..

Co to za gleba przy -35 lub -30 :gwizdanie: prawie seria :)

Opublikowano

zawsze te 10-15mm zjedzie w dół - czasami może to być decydujące :polew:

Opublikowano

zawsze te 10-15mm zjedzie w dół - czasami może to być decydujące :polew:

to gdzie ty masz tych klientów ? na poligonie w Drawsku ? :kox:

Opublikowano

:>

Cybernetyki, Mokotów np. - remont - ruch puszczony nieutwardzoną drogą z błotem i mega dziurami - dosyć nowy kompleks budynków biurowych - nigdy nic nie wiadomo :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...