Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Sensor airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mozecie powiedziec mi gdzie jest/sa senror/y poduszek w b5 polifcie. Padl mi sensor i musze go naprawic. Z gory dzieki.

Opublikowano

Prawdopodobnie pod tunelem środkowym

Opublikowano

sensor glowny znajduje sie pod tunelem srodkowym ,calkiem z przodu przed mechanizmem zmiany biegow

sXHxr.jpg

pozdro

Opublikowano

blad na wyswietlaczu pali sie air bag. Mialem lekkiego dzwonka w przod od strony pasazera i po tym wypadku nie chce sie skasowac blad. Zadna poducha nie wystrzelila stad mechanior stwierdzil ze to sensor. Chcialem sie upewnic czy to jest gdzies w tunelu bo sam mi tak powiedzial ze bedzie trzeba konsole zdjac.

Opublikowano

Podłącz pod vaga i sprawdz jakie masz błędy, dopiero później zacznij dłubać. Może to napinacz pasów bezpieczęństwa, też jest powiązany z kontrolką od poduchy

Opublikowano

Witam mam takie pytanie podobne do kolegi mam uszkodzony ten sensor i świeci mi się kontrolka air bag czy jak wyciągnę ten sensor do naprawy albo i wymiany to mogę jeździć normalnie i czy komputerowi się coś nie poprzestawia .

Opublikowano

Witam mam takie pytanie podobne do kolegi mam uszkodzony ten sensor i świeci mi się kontrolka air bag czy jak wyciągnę ten sensor do naprawy albo i wymiany to mogę jeździć normalnie i czy komputerowi się coś nie poprzestawia .

możesz śmigać :cool1:

Opublikowano

dzięki panowie już wszystko wiem

Opublikowano

a czy idzie naprawić ten sensor w roczniku 97r?? czy lepiej szukać używanego oryginalnego jako zamiennik? :wallbash:

naprawić wtedy wiesz co masz,może być tak że masz sprawny.
Opublikowano

ekhm odgrzeje kotlecik, mam fotele w polifcie z air bagami, chce założyć skóry bez air bagów co z tego wyniknie? Zapali się kontrolka na desce? (Da się to vagiem wyłączyć)?

Opublikowano

Ma to wyglądać tak:

AIRBAG.jpg

Rezystor 2-3ohm, nie ma polaryzacji więc wszystko jedno w którą stronę włożysz. Oczywiście troche lepiej to zabezpiecz żeby nie wyleciał. Jeśli Ci się zapali kontrolka na desce to ją musisz niestety skasować VAGiem bo jeśli komputer raz wykryje, że coś nie tak to już sobie sam nie skasuje. Dlatego jak będziesz odłączał poduszkę i wkładał rezystor odłącz akumulator. Po powrocie zasilania powinno być wszystko ok.

Opublikowano

Do osób które wymieniały i mają może stary sensor w A4 po lilfcie 99-2000 - jaki jest nr tego sensora bo także muszę wymienić i wiedzieć jaki kupić na alledrogo

Opublikowano

Ja ma 8D0 959 655 J ale okazało się że mam sprawny bo wolałem wysłać do gościa który mi go skontrolował niż płacić za nie wiadomo co wartą używkę i jeszcze znajdż z tym numerem- czytaj wątek.

Opublikowano

crasch daty można wykasować?? chyba tak

Opublikowano

Ja ma 8D0 959 655 J

Przeglądam fora i aukcje na allegro i też myślę, że 8D0 959 655 J jest w naszym modelu.

Niestety nie ma obecnie aukcji z końcówką J. Jakby ktoś z Wam miał natrafił t proszę o info na PW

O jakim wątku piszesz bym przeczytał? Podaj link.

Czy modele 8D0 959 655 L lub 8D0 959 655 M lub 8D0 959 655 C

będą pasowały do modelu 8D0 959 655 J ?