Stichy Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Nic takiego nie dotarlo ale i tak juz sprzedane No i wyslane
szymonb Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Byłem dwa dni temu w ASO i zawołani mi za regulacje xenonów 140 zł. Pojechałem do PZM-tu i gościu ustawił mi ręcznie światła za 10zł. Czy teraz mogę zrobić nastawy podstawowe bez regulacji śrubami.
wrclaguna Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Opublikowano 19 Listopada 2011 Byłem dwa dni temu w ASO i zawołani mi za regulacje xenonów 140 zł. Pojechałem do PZM-tu i gościu ustawił mi ręcznie światła za 10zł. Czy teraz mogę zrobić nastawy podstawowe bez regulacji śrubami. Ja płaciłem 25 PLN Tak mozesz teraz zrobić Nastawy .
rafikk01 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 koledzy szukam zmiany lamp zwykłych na bixenon wadku gdzie trzeba podlaczyc kabel do komputera pod kierownica nie pamietam jak to sie fachowo nazywało kiedys widizlem strone jak takie czarne audi pokazywali jak to zrobic i niemoge znalesc zgory dziekuje za pomoc [br]Dopisany: 16 Grudzień 2011, 01:44_________________________________________________a zapomialem dodad ze to b7 i ten kabelek gdzies mial byc przylutowany do modulu komfortu ale gdzie to niewiem prosze o pomoc
mk4 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 koledzy szukam zmiany lamp zwykłych na bixenon wadku gdzie trzeba podlaczyc kabel do komputera pod kierownica nie pamietam jak to sie fachowo nazywało kiedys widizlem strone jak takie czarne audi pokazywali jak to zrobic i niemoge znalesc zgory dziekuje za pomoc [br]Dopisany: 16 Grudzień 2011, 01:44_________________________________________________a zapomialem dodad ze to b7 i ten kabelek gdzies mial byc przylutowany do modulu komfortu ale gdzie to niewiem prosze o pomoc Mówisz o zwykłych lampach czy skrętnych, chodzi Ci może o podłączenie długich ? tutaj masz wszystko co i jak podłączyć w B7 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=225010.0;highlight=poziomowanie (opis: "Przekładka z lampy zwykłej na xenonową")
domin79 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Dla mnie to czarna magia ...to magia rezania czego niewiesz , pytaj po to tu jesteśmy
mateusz_t16 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 panowie pilna sprawa:) jestem w trakcie rezania podłaczyłem wszystko podpinam vaga a tu lipa. moim zdaniem żle podpiołem lampy. jest bład zwarcie z masą i prądem. Zamieniam kombinuje i nic. NIe znam sie za bardzo na schematach i moja prożba czy mogł by mi ktoś napisać który pin w sterowniku odpowiada kabelkom od lamp( najlepiej kolorami) mam po 4 kabelki szaro fioletowy, brązowy, szaro zółty, i jeden dodatkowy. a i jeszcze jedno jak zaadoptować( czy jak sie to tam nazywa) ksenony Polskim Vagiem?
wrclaguna Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jaki masz Moduł Centalnej Elektryki ? Robiłes kodowanie pod xenon ?
mateusz_t16 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 z końcówką C. [br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 18:08_________________________________________________nie robiłem
wrclaguna Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 Masz połączenie ze sterownikiem 55 ? Kodowanie 00001 = Audi A8 (4D - Facelift) 00005 = Skoda Superb (3U) FWD 00006 = Skoda Superb (3U) AWD 00007 = VW Passat (3B) FWD 00008 = VW Passat (3B) AWD 00020 = Audi A6 V8 (4B) 00030 = Audi A6 Allroad (4B) 00040 = Audi A6 FWD (4B - Facelift) 00050 = Audi quattro A6 (4B - Facelift) 00060 = Audi A4 (8E) 00070 = Audi A4 Cabrio / Coupe (8E) Tu masz info o MCE http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0
mateusz_t16 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 tak mam a te wartości sie gdzie wpisuje? sory ale jestem trochę ciemny w tych sprawach. dopiero sie ucze:)
H4mm3R Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 W kodowaniu (coding) sterownika 55 kolego
mateusz_t16 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 ok możę sobie dam rede z tym kodowaniem teraz tylko kwestia tych lamp:( czy mogl by mi ktoś napisać do których pinów które kabelki?
wrclaguna Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Sprawdz Kodowanie sterownika 55 Xenon Range --> 07 Coding --> 00060 Do It ! Piny w lampach 1 - + światła długiego i przesłonki bix 3 - silniczek (biały kabelek) 5 - + światła mijania 7 - + postojówki 9 - + kierunku 2 - silniczek (czrny przewód) 4 - silniczek (niebieski) 6 - silniczek (brązowy) 8 - masa kierunku , długich i postojówek 10 - masa świateł mijania i przesłonki bix
mateusz_t16 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 już sobie poradziłem zrobiłem dokładnie ten sam błąd co domin79 czyli nie tą mase co trzeba podłaczyłem. Dla pewności pociągnąłem masę od lamp. Kodowanie też zrobiłem. Teraz mam problem z adaptacją bo mam windowsa 7 i nie działa mi żaden vag-com. używam Polskiego vaga i nie moge nigdzie znaleść jak nim adaptować. jak by mogł i ktoś mi podpowiedzieć jak to zrobić to byłbym bardzo wdzięczny:) wrclaguna mam dla Ciebie zdjecia z rezanka tylko musze znaleść kabel do telefonu zeby zgrać do kompa:)
wrclaguna Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nastepny forumowicz co zrobił tego MODA gratki Troszkę kabelkologi jest niestety w tym samopoziomem a zwłaszcza od sterownika idzie troche kabelkow Jezeli chodzi o Windowsa 7 gdzięs na Forum widziałem jak temu zaradzić Czekam na fotki na PW lub [email protected]
Huberto_v Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 już sobie poradziłem zrobiłem dokładnie ten sam błąd co domin79 czyli nie tą mase co trzeba podłaczyłem. Dla pewności pociągnąłem masę od lamp. Kodowanie też zrobiłem. Teraz mam problem z adaptacją bo mam windowsa 7 i nie działa mi żaden vag-com. używam Polskiego vaga i nie moge nigdzie znaleść jak nim adaptować. jak by mogł i ktoś mi podpowiedzieć jak to zrobić to byłbym bardzo wdzięczny:) wrclaguna mam dla Ciebie zdjecia z rezanka tylko musze znaleść kabel do telefonu zeby zgrać do kompa:) To zalezy jakiego masz win7, dla wersji Professional, Enterprise lub Ultimate to wystarczy zainstalowac XP mode, tu masz opis: windows7forum.pl/xp-mode-w-windows-7-tutorial-t-1413.html natomiast dla wersji Home premium, ja mam zainstalowanego VirtualBox'a, gdzie instalujesz win xp 32bit no i wtedy instalujes programy jakie chodza na systemie 32bit np. vag, etka itp. ja tak ma i narazie wszystko jest OK.
michalrsr Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Panowie co z tymi masami ?? też podłączam poziomowanie i nie działa oczywiscie nie można podłączyc masy sterownika poziomowania gdziekolwiek ?? Jak nie to gdzie to zrobic ?? 1
wrclaguna Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 Masę sterownika łapiesz z przodu po prawej stronie w słupku A mostujesz w głownej wiazce .
Rekomendowane odpowiedzi