Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba z kostek a nie MCE :whistling::eusathink:

Jak ta wyciskarka do pinów wygląda?

http://obrazki.elektroda.net/90_1220222895.jpg

I niby jak tym piny się wyciąga :decayed: Nie lepiej szczypcami/srubokrętem?

Obejrzyj te wtyczki a zobaczysz dlaczego wyjmaki a nie śrubokręty, igły i inne cuda.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wie ktoś gdzie znajdę jakieś nazewnictwo + zdjęcia oznaczeń wnętrza, a konkretniej koloru listew itp w B6?

Liste des placages de Décos pour A4 B6-B7 - A4 B7 / A4 B7 Cabriolet - Forums Audi-Passion / La Communauté des Quatre Anneaux

Opublikowano
Kolego Wojtek_A4 jak chcesz to udez do tego goscia , on jest z pod Gorzowa Wlkp..

http://www.aluhar.pl/

Widzialem.

Pytanie tylko jak maluje.

Wolalbym to zrobic u kogos z polecenia niz pozniej bac sie je myc na bezdotykowce z mysla, ze farba odpadnie:grin:

Ja niestety ale Tobie o jego pracy nic powiedziec nie moge , po dluzszych poszukiwaniach w okolicy Gorzowa trafilem na niego i planuje oddac do niego Swoj komplet kolek do kompletnej renowacji.

Z rozmowy z gosciem wiem ze na jego prace dawal mi 12 miesiecy gwarancji , ze farba nie odpadnie , nie bedzie sie luszczyc itp. oraz ze maluje fele metoda "na mokro" na czym to polega nie mam zielonego pojecia.

Za zrobienie 4 kolek 18" wliczajac prostowanie , piaskowanie , odnowa rantow (spawanie i szlifowanie) i koncowe malowanie zazyczyl sobie 600zl

Zadzwonie dzisiaj i podpytam co i jak:wink:

Opublikowano

:hi:

Pomożecie mi coś wycenić? :wink:

Amorki i sprężyny 1BE na tył.

20130428811_zpsc313e359.jpg

Air bagi foteli Sport

20130428809_zps2b864bee.jpg

Manetki z tempomatem, moduł kierownicy oraz taśma pod MF

20130428807_zps65d4f0f2.jpg

20130428806_zps6b6de885.jpg

Opublikowano

ad1

podnosisz samochód do góry , odkręcasz koła , odkręcasz nadkola , odkręcasz amory (dwie śruby na górze na klucz chyba trzynaście nasadowy i jedna na dole chyba klucz 18 najlepiej dwa)

potrzebujesz jeszcze ściągaczy do sprężyn , zakładasz na sprężyny, ściskasz i wyciągasz. I teraz wszystko z na odwrót . Ściskasz sprężyny , wkładasz w miejsce poprzednich , popuszczasz zaciski , przykręcasz amory , przykręcasz nadkola , przykręcasz kołą , opuszczasz samochód i latasz :grin:

ad2.

Ściągasz tylne osłony przednich siedzeń , włóż płaski śrubokręt u góry osłony , lekko podważ żeby weszły ci paluchy , włóż palce i szarpnij do siebie .Osłony trzymają się od góry na trzech zatrzaskach , wystarczy mocniej szarpnąć i jak puszczą to później do góry i wyjdzie .Nie próbuj tego robić od dołu bo połamiesz uchwyty. Jak już ściągniesz osłony to już jest z górki . Pierwsze odepnij aku ale nie musisz , poduchy trzymają się tylko na śrubach na klucz chyba 8-9 nasadowy po dwie śruby na poduchę . Odkręcasz poduchę, przecinasz trytytki (opaski trzymające kable razem) i oddzielasz wiązke od reszty. No a dalej na odwrót . Przykręcasz poduchę , mocujesz wiązkę , zakładasz osłonę i latasz :kox:

Ad3

......za dużo pisania , wszystko jest w warsztacie :grin::wink:

Opublikowano
:polew::polew::polew::polew:
Opublikowano

:shock3:

Ale żeby nie było... nie zrobiłem literówki w moim poście :grin:

Opublikowano

siema elyta :hi:

Opublikowano

ad1

podnosisz samochód do góry , odkręcasz koła , odkręcasz nadkola , odkręcasz amory (dwie śruby na górze na klucz chyba trzynaście nasadowy i jedna na dole chyba klucz 18 najlepiej dwa)

potrzebujesz jeszcze ściągaczy do sprężyn , zakładasz na sprężyny, ściskasz i wyciągasz. I teraz wszystko z na odwrót . Ściskasz sprężyny , wkładasz w miejsce poprzednich , popuszczasz zaciski , przykręcasz amory , przykręcasz nadkola , przykręcasz kołą , opuszczasz samochód i latasz :grin:

ad2.

Ściągasz tylne osłony przednich siedzeń , włóż płaski śrubokręt u góry osłony , lekko podważ żeby weszły ci paluchy , włóż palce i szarpnij do siebie .Osłony trzymają się od góry na trzech zatrzaskach , wystarczy mocniej szarpnąć i jak puszczą to później do góry i wyjdzie .Nie próbuj tego robić od dołu bo połamiesz uchwyty. Jak już ściągniesz osłony to już jest z górki . Pierwsze odepnij aku ale nie musisz , poduchy trzymają się tylko na śrubach na klucz chyba 8-9 nasadowy po dwie śruby na poduchę . Odkręcasz poduchę, przecinasz trytytki (opaski trzymające kable razem) i oddzielasz wiązke od reszty. No a dalej na odwrót . Przykręcasz poduchę , mocujesz wiązkę , zakładasz osłonę i latasz :kox:

Ad3

......za dużo pisania , wszystko jest w warsztacie :grin::wink:

Klucz 21 :decayed:

a i tak sporo za dużo napisałeś :grin:

Opublikowano

:dziura::dziura: oooooooooooo kuwa :doh::doh: to pojechałem :polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

będzie dla potomnych a ja chyba przestanę pić ten ruski spirytus :grin:

---------- Post dopisany at 09:51 ---------- Poprzedni post napisany at 09:48 ----------

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::sesese::lol1:

Opublikowano
:dziura::dziura: oooooooooooo kuwa :doh::doh: to pojechałem :polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

będzie dla potomnych a ja chyba przestanę pić ten ruski spirytus :grin:

Padlem ze 3 razy:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Opublikowano

dobrze że nie zacząłem pisać o wymianie tego trzeciego zestawu:doh:

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Opublikowano
:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:
Opublikowano

Jak by ktoś chciał upgrade przednich hamulców to mam na stanie:

1. Komplet od S4 B5 tarcze 320mm, zaciski z jażmami i klocki w super stanie, tarcze i klocki po przelocie ok 6K

2. Zaciski z jażmami RS4 B5 pod tarcze 360mm lub 334mm

3. Komplet od S6 C6 tarcze 360mm, zaciski z jażmami i klocki w bdb stanie, klocki jeszcze do polatania około 30-40%

Opublikowano

mógł byś pokazać jakiś pikczer jak wyglądają te tarcze i zaciski rs4 b5 ?

Opublikowano

jutro cyknę fotki

Opublikowano

nie chodzi mi o kupno tylko chciał bym zobaczyć jak wygląda zestaw na przód od rs4 b5 :wink:

Opublikowano
:hi: Frosty paczka wysłana o 9 :decayed:
Opublikowano

mam pytanie odnośnie DIVISIONU , u góry pisze

Warunkiem przystąpienia do B6 DIVISIONU , jest:

- AUDI A4 (S4) B6 nie może być serią (różnice mają być widoczne zarówno we wnętrzu jak i na zewnątrz)

- posiadanie tematu w Dziale "Moja A4 - Audi A4 B6" ,

- dokładny opis wyposazenia autka z modyfikacjami i fotkami ,

- plany modów ,

rozumiem że żeby być w DIVISIONIE trzeba mieć "nie zwykłe" B6 , tylko że nie którzy tam u góry już nie są posiadaczami takowych modeli :whistling:

Opublikowano
nie chodzi mi o kupno tylko chciał bym zobaczyć jak wygląda zestaw na przód od rs4 b5 :wink:

657_RS4_sport_brakes.jpg

Tak