Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokładnie ja mam 2004r silnik BKE 115ps i tu już jest egr sterowany komputerowo koleszka mi mówił

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a juz myślałem że dorwę biksy za psie pieniądze

Mam bix jakbyś chciał

Opublikowano

Mikaszi, może przerobisz ten xenon na bixenon i tak wyjdziesz na plus? :wink:

Opublikowano

Dobry pomysł, bo problem parowania też będziesz miał z głowy.

Opublikowano
można wywalić egr i zostawić klapę gaszącą :wink:

:eusathink: jak już zacząłeś to może rozwiń krótko temat :decayed:

Nie wiem co "mikaszi" ma na mysli ale u siebie mam odlaczony EGR w ten sposob , ze ta wygieta metalowa rurka , ktora laczy kolektor wydechowy z zaworem EGR zostala usunieta , otwory po tej rurce czyli w kolektorze wydechowym oraz w samym zaworze EGR zostaly zslepione specjalna docieta na wymiar blaszka (mozna takie gotowe blaszki kupic na Alledrogo za kilka groszy) oraz wezyk gumowy podcisnienia zostal odlaczona od EGR-u i klapa gaszaca zostaje nie ruszona.

---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ----------

Chyba od rocznika 2004 :eusathink: EGR trzeba odlaczyc programowo gdyz bedzie sie palic kontrolka "engine check"

A co z 2 dziurkami po bokach egr pod "gruszka" ich nie trzeba zaslepic ?

Opublikowano

Nie wiem co "mikaszi" ma na mysli ale u siebie mam odlaczony EGR w ten sposob , ze ta wygieta metalowa rurka , ktora laczy kolektor wydechowy z zaworem EGR zostala usunieta , otwory po tej rurce czyli w kolektorze wydechowym oraz w samym zaworze EGR zostaly zslepione specjalna docieta na wymiar blaszka (mozna takie gotowe blaszki kupic na Alledrogo za kilka groszy) oraz wezyk gumowy podcisnienia zostal odlaczona od EGR-u i klapa gaszaca zostaje nie ruszona.

---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ----------

Chyba od rocznika 2004 :eusathink: EGR trzeba odlaczyc programowo gdyz bedzie sie palic kontrolka "engine check"

Bynajmniej Ja nic z tymi dziurkami nic nie robilem , nic tam nie zatykalem itp. Przez te otwory nc nie cieknie tak wiec ich nie ruszalem , moze dlatego gdyz jak odlanczalem EGR to go wogole wymienilem gdyz tez bardzo tanio udalo sie kupic nowke sztuke na Ebayu bo sprzedawca napisal , ze pasuje tylko do VW T4 i nikt wiecej nie byl tym zaitersowany :grin: Tak wiec tylko wywalilem metalowa rurke , zaslepilem otwory w kolektorze i w EGR i dolaczylem podcisnienie. U kumpla w aucie owe otwory zaslepilem wciskajac troche silikonu do kazdej z dziurek gdyz probuwalismy zrobic jak u nie ale z jego EGR-u po paru kilometrach jazdy wyciekal olej tymi dziurkami a teraz jest ok.

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 17:16 ----------

Pany jak rezacie wszystkie przelaczniki w drzwiach i do swiatel w chromie to moze bedziecie zaiteresowani :naughty:

For 09,10,11,12 Audi A5 Q5 A4 A8 Car Interior Decoration-in Stickers from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com

Opublikowano

Bynajmniej Ja nic z tymi dziurkami nic nie robilem , nic tam nie zatykalem itp. Przez te otwory nc nie cieknie tak wiec ich nie ruszalem , moze dlatego gdyz jak odlanczalem EGR to go wogole wymienilem gdyz tez bardzo tanio udalo sie kupic nowke sztuke na Ebayu bo sprzedawca napisal , ze pasuje tylko do VW T4 i nikt wiecej nie byl tym zaitersowany :grin: Tak wiec tylko wywalilem metalowa rurke , zaslepilem otwory w kolektorze i w EGR i dolaczylem podcisnienie. U kumpla w aucie owe otwory zaslepilem wciskajac troche silikonu do kazdej z dziurek gdyz probuwalismy zrobic jak u nie ale z jego EGR-u po paru kilometrach jazdy wyciekal olej tymi dziurkami a teraz jest ok.

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 17:16 ----------

Pany jak rezacie wszystkie przelaczniki w drzwiach i do swiatel w chromie to moze bedziecie zaiteresowani :naughty:

For 09,10,11,12 Audi A5 Q5 A4 A8 Car Interior Decoration-in Stickers from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com

Oj za dużo chromu jak dla mnie :wink:

Opublikowano

Moze i masz racje , w A7 lub A8 pewnie lepiej sie tyle chromu by prezentowalo ale w A4 tak troche za bogato by wygladalo :grin:

Opublikowano

jednak przeczyszczenie styków przekaźnika się na długo nie zdało dzisiaj rano znowu wywaliło błąd jutro będzie trzeba sprawdzić sprawność przekaźnika i świec

Opublikowano
a juz myślałem że dorwę biksy za psie pieniądze

Mam bix jakbyś chciał

to że masz to ja wiem , ale ja nie kupuje niczego powyżej ceny rynkowej :decayed::wink:

Opublikowano

nie kupuje niczego powyżej ceny rynkowej :decayed::wink:

trzymam się tej domeny :decayed::decayed::decayed:

Opublikowano
Mikaszi, może przerobisz ten xenon na bixenon i tak wyjdziesz na plus? :wink:

jeden xenon juz mam na aucie , więc kupowanie drugiego zestawu jest raczej bez sensu i nie chce mi się tego rzeźbić :wink:

może jeszcze coś dorwę :naughty:

---------- Post dopisany at 18:34 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

pytanie z innej beczki czy licznik w Audi RS4 miał ori czarne obramówki czy ktoś to pomalował

2007AudiRS4Cluster01FixedSmall.jpg

???

Opublikowano

miał

Opublikowano

8E0920981R

cena u gajosa zabija

[TABLE]

8E0920981RV

ZESTAW WSKAŹNIKÓW

[TD=align: right]3055.75[/TD]

[TD=align: right]3758.57[/TD]

[TD=align: center]0[/TD]

[TD=align: center]0 0.gif[/TD]

zamow.png

[/TABLE]

ciekawe ile kosztuje w używce

Opublikowano

coś ok 1k u nas

Opublikowano
8E0920981R

cena u gajosa zabija

[TABLE]

8E0920981RV

ZESTAW WSKAŹNIKÓW

[TD=align: center]0 http://sklep.gajos.com.pl/sklep/0.gif[/TD]

[/TABLE]

http://allegro.pl/zegary-licznik-audi-a4-s4-rs4-8e0920931g-i3308183567.html

Opublikowano
Panowie czym czyscicie ekran od RNSa?

podbijam :decayed:

Opublikowano

Pany kto z Was jest z Wroclawia lub okolic kto podjol by sie zamiany MCE na taki z "F" i montazu lustra fotochrom , wlacznika swiatel "auto" oraz CLH ?

W Sierpniu bede we Wroclawiu 4 dni na montazu pompek i turbinki i calej korekcie softu to moze bym sie z kims dogadal i wkoncu ten MCE podmienil , juz dwa lata w garazu lezy a sam sie boej za to zabrac bo nic nie kumam tej instrukcji na forum , te przeciaganie kabli , zamiana pinow itd. :facepalm::facepalm:

Opublikowano
8E0920981R

cena u gajosa zabija

[TABLE]

8E0920981RV

ZESTAW WSKAŹNIKÓW

[TD=align: center]0 http://sklep.gajos.com.pl/sklep/0.gif[/TD]

[/TABLE]

zegary licznik Audi A4 S4 RS4 8E0920931G (3308183567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jedyne co tutaj fajne to wskazówki i ramki, bo tarcze to jakiś żart...