Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jozek czego nie zakładasz grzanej szyby?

Opublikowano

:hi:

Panowie dziwna rzecz się dzieję, u mnie w bloku wyjazd z podziemnego parkingu ma dosyć duży kąt. Jak wyjeżdżam z niego to czy na pełnym gazie czy powoli czuję tak jakby mu brakło trochę mocy z przerwami. Nie jest to raczej normalne bo w fabii kobiety tego nie ma, ciągnie cały czas. A u mnie tak delikatnie przerywa...wiecie coś na ten temat?

Opublikowano

Siemka. Pany. potrzebuję numery dwóch skrzynek, które znajdują się w bagażniku. Skrzynki te przeznaczone są n a narzędzia, lewarek, klucz itp.

Auto: Audi A4 B6 avant.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Siemka Bart-s w ogole pokazuje sie cos na forum czy nie bardzo?

Opublikowano

Czy ktoś ma może taką nakrętkę zabezpieczającą abym mógł odkręcić koło?

8b3739d951ca333c26466f294a31cfc9.jpg

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Siemka. Pany. potrzebuję numery dwóch skrzynek, które znajdują się w bagażniku. Skrzynki te przeznaczone są n a narzędzia, lewarek, klucz itp.

Z góry dziękuję.

Moge ci numer podac z tym ze ja mam sedana i nie wiem czy sa takie same
Opublikowano

Panowie zobaczyłem że śrubami mocującymi egr w moim przypadku sterowany elektronicznie silnik 1.9 tdi BKE wydostaje się olej jest na to jakiś patent? Czy tylko wycięcie elektroniczne i zaślepienie bądź wymiana na nowy (cena około 7 stów) pomoże? Błędu check nie wywala a nie dawno go czyściłem i wymieniałem oring.

Opublikowano

Z góry dziękuję.

Moge ci numer podac z tym ze ja mam sedana i nie wiem czy sa takie same

Rafi, dawaj :)

Opublikowano

Z góry dziękuję.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/244509-wyposazenie-bagaznika-kolo-zapasowe-dojazdowe-zestaw-naprawczy/page-1

Opublikowano

feniks, dziękować ! :facepalm:

Kolejne pytanie. Jestem po czterech wymianach oleju u siebie w aucie i po każdej wymianie zostawało trochę oleju, aż nazbierało się tego 5l. Pytanie - czy mogę kolejną wymianę zrobić na tym oleju? Stał on w garażu, w zimę, w lato. Odkręcany tylko raz w roku :)

Opublikowano

też tak robię z oliwą :wink:

ostatnią wymianę miałem gratis - poza filtrem

Opublikowano

feniks, dziękować ! :facepalm:

Kolejne pytanie. Jestem po czterech wymianach oleju u siebie w aucie i po każdej wymianie zostawało trochę oleju, aż nazbierało się tego 5l. Pytanie - czy mogę kolejną wymianę zrobić na tym oleju? Stał on w garażu, w zimę, w lato. Odkręcany tylko raz w roku :)

Olej który jest już otwarty ma rok ważności ale myślę że śmiało możesz lac jeśli ci to nie przeszkadza

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

secio84, Ty do siebie byś lał taki olej?

Opublikowano

Czy ktoś ma może taką nakrętkę zabezpieczającą abym mógł odkręcić koło?

8b3739d951ca333c26466f294a31cfc9.jpg

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Chyba mam taką

To jest ory standard? Bo takie cos właśnie mam w bagażniku przy zestawie naprawczym

Znając jego to chyba nie.

A jak często wymieniasz olej? Bo ja 3 razy w roku wiec mógłbym wlać takie właśnie zlewki

Opublikowano

Jak bym miał roczny np 1 litr czy coś to bym lal ale starszego juz nie. A ja kupuje zawsze 4 litry wiec wlewam stan i jeżdżę do następnej wymiany. Ale decyzja należy do ciebie

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

1, maksymalnie 2 razy. Także chyba odpuszczę z tym olejem. Dzięki za info Pany :)

Opublikowano

1, maksymalnie 2 razy. Także chyba odpuszczę z tym olejem. Dzięki za info Pany :)

Z drugiej strony dlatego wymieniasz olej co 15 tys albo co rok a to dlatego że traci swoje właściwości smarujace itp a taki co leży otwarty czyli nie jest zamknięty hermetyczne dokładnie tak samo traci właściwości.

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

Hejka...nie przesadzajcie ,że olej raz otwarty...za 2 lub 3 lata zamiast do silnika idzie do śmieci...rozumiem gdyby czekał w wiadrze na dworze...ale zamknięty we flaszce ? Bez przesady ;).

Opublikowano

Przesadzacie z tym olejem. Robię 2 wymiany rocznie. Najstarszy litr ma 2 lata, najmłodszy 0.5 roku.

Nie wiem co miałoby się dziać z olejem leżącym w piwnicy, przez ten czas.

Gorzej, jak ktoś wozi na dolewki w bagażniku, gdzie są skoki temp -15 - +40C.