Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok to dwa pytania i prosze o 2 odpowiedzi. 1. Ile kosztuje takie wyciaganie wgnioteczki? 2. Czym moge sam zetrzec/usunac cudzy lakier z mojego? Mam taka maszynke obrotowa do polerki i kilka wkladow, jeszcze nie przetestowalem jej. No i mam paste polerska K2. Czy tego moge uzyc?

Ja ostatnio podjechałem do lakiernika z przetarciem podobnym do twego , przyniósł nitro i zmył wszystko szmatka :decayed:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem to samo . Było już ciemno i auto było brudne i na czarnym tak nie widać :facepalm:

Pany wie ktoś jak wyregulować długie światła w B6 bo raz są za nisko raz za wysoko bo bawiłem z czyszczeniem soczewki i jak się przykręca te 4 śrubki dolne to dwie albo jedna mają takie specjalnie gumki nie wiem jakieś dystanse :kwasny:

Jak dam długie idealnie to mijania świecą dwa metry przed autem albo na odwrót ...

Nie ma opcji , że nie ruszył twojego lakieru :wink:

Opublikowano

Jeszcze nie wiadomo, czy tu sama wgniota jest, czy pod tym zielonym syfem lakier uszkodzony :kwasny:

---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ----------

Miałem to samo . Było już ciemno i auto było brudne i na czarnym tak nie widać :facepalm:

Pany wie ktoś jak wyregulować długie światła w B6 bo raz są za nisko raz za wysoko bo bawiłem z czyszczeniem soczewki i jak się przykręca te 4 śrubki dolne to dwie albo jedna mają takie specjalnie gumki nie wiem jakieś dystanse :kwasny:

Jak dam długie idealnie to mijania świecą dwa metry przed autem albo na odwrót ...

Nie ma opcji , że nie ruszył twojego lakieru :wink:

Kwestia wyregulowania samej soczewki imo, bo soczewka jest połączona z kierunkiem i długimi na stałe także wyjmij to i może dystanse daj na górne albo dolne śruby? Podkładki małe wystarczą.

Opublikowano

Muszę wykręcić na nowo reflektory i bardziej dokręcić dół soczewki tam gdzie są te gumki . Teraz mam za wysoko długie . Tak to jest jak się bawi w rozkręcanie i czyszczenie .

Przez najbliższy rok będę regulował światła teraz :grin:

Opublikowano
Pany a od kogo brac adaptery do zamontowania projektorow z b8 w bixach?

Plastikowe pękają -przerabiane ori mocowanie z b8.

Ja mam jakbyś chciał metalowe.

Opublikowano

Jak H7 walą w kosmos to soczewka za nisko jest i to ją podnieść musisz i potem całość obniżyć :decayed:

Opublikowano
Jak H7 walą w kosmos to soczewka za nisko jest i to ją podnieść musisz i potem całość obniżyć :decayed:

Dzięki :hi:

Będę z tym walczył w najbliższym czasie . Mijania jakoś ustawiłem i można jeździć .

Ustawię długie a z soczewką później dam radę

A co do ustawiania jedno pokrętło tylko góra/dół a drugie lewa/prawa ?? :decayed:

Teraz jeszcze kłania mi się zmiana oleju na dniach bo już przejechane z 12 tys . Śmigałem na Castrolu 5W40 3 lata , wlejemy teraz Motula i zobaczymy .

Opublikowano

Jak soczewka świeci za nisko to dokrecasz dolne śruby tam gdzie masz te gumowe tulejki :-) też się z tym męczyłem dość dlugo po czyszczeniu soczewek... Najlepsze jest to że gumki zgubiłem i musiałem dorabiać :-D

Opublikowano

Ta w nadkolu to góra dół a ta od strony chłodnicy lewa prawa :hi:

Opublikowano

No to miałeś większy problem niż ja .

Wkładałem HIDa i mówię fajnie by było przeczyścić soczewkę .

Ale jest niedosyt , i na wiosnę myślę już o bixie . I dać te auto w końcu niżej bo taka koza :facepalm:

Opublikowano

Dzięki :hi:

Będę z tym walczył w najbliższym czasie . Mijania jakoś ustawiłem i można jeździć .

Ustawię długie a z soczewką później dam radę

A co do ustawiania jedno pokrętło tylko góra/dół a drugie lewa/prawa ?? :decayed:

Teraz jeszcze kłania mi się zmiana oleju na dniach bo już przejechane z 12 tys . Śmigałem na Castrolu 5W40 3 lata , wlejemy teraz Motula i zobaczymy .

zgadza się tylko ja nim kręciłem a nie widziałem różnicy :whistling:

Opublikowano

Bo to trzeba się ostro nakręcić żeby zauważyć różnicę :wink:

Opublikowano
No to miałeś większy problem niż ja .

Wkładałem HIDa i mówię fajnie by było przeczyścić soczewkę .

Ale jest niedosyt , i na wiosnę myślę już o bixie . I dać te auto w końcu niżej bo taka koza :facepalm:

Odbłyśnik w jakim stanie? Chociaż tak czy siak lepiej bixa założyć :-)

Opublikowano

Bixy w B6 się wypalają z tego co słyszałem dlatego soczewki z B8 i jest cacy .

A na H7 nie ma chyba opcji wypalenia chyba , że ktoś da żarówki 100w :grin:

Odbłyśnik ideał tym bardziej , że dałem HIDy z wyższej półki chodź to i tak China ale oprawka od żarnika nie jest już plastikowa tylko metalowa i przetwornice slimy z Can-Bus , filtrami itp itd . Cieszy mnie to , że nie ma błędu bo na poprzedniej przetwornicy miałem i wkładałem diodę prostującą i dalej to samo było . Błąd hebli bo robiło zakłócenia w sterowniku ESP/ABS

jozek726 co do regulacji też kręciłem tak kręciłem aż urwałem tą szpilkę co reguluję . Takie z tym były mixy , że ... . Dobrze , że znajomy mi to załatwił i na styk wlazło to bo już myślałem , że będę rozklejał reflektor .

Opublikowano

Artur pamiętasz o mnie :wink:

Opublikowano

tak nawet mam plik przygotwowany

przypoomin mi jeszcze jutro rano jak wstaniesz na pw to bede w pracy :decayed:

Opublikowano
Pany a od kogo brac adaptery do zamontowania projektorow z b8 w bixach?

Plastikowe pękają -przerabiane ori mocowanie z b8.

Ja mam jakbyś chciał metalowe.

Uderz do mnie na pw z cena bo przez tel mam problem z napisaniem wiadomosci do ciebie

Opublikowano

jak wstanę ... to pojęcie względne :grin: lepiej jak maluch zacznie dokazywac:decayed: no ok przypomnę się:wink:

Opublikowano

jak wstanę ... to pojęcie względne :grin: lepiej jak maluch zacznie dokazywac:decayed: no ok przypomnę się:wink:

spoko od 5 jestem on-line :decayed:

Opublikowano

truskawelela :decayed: czy ty tam juz wszystko wiesz juz :wink:

to jak :wink: