Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Walka z nielegalnymi fotoradarami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed wczoraj był ten koleś i cały reportaż w Uwadze o tych fotoradarach w tym zagłębiu.

Opublikowano

niby ma się to skończyć dopiero przy przekroczeniu prędkości powyżej 10km/h zrobią nam zdjęcie :cool1:

Opublikowano

niby ma się to skończyć dopiero przy przekroczeniu prędkości powyżej 10km/h zrobią nam zdjęcie :cool1:

A teraz jest inaczej ? Nie pamiętam żeby ktoś ustawiał próg mniejszy niż +10 km/h jak to się ma właśnie m.in. w Białym Borze.

Opublikowano

Nie rozumiem o co Tobie chodzi. Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że twierdzisz, iż zdjęcia są obecnie robione z progiem mniejszym niż 10km/h, a ja twierdzę, że tak nie jest i nawet w Białym Borze jest próg +10km/h, co potwierdza nawet w artykule Pani zastępca burmistrza Białego Boru mówiąc, że zdjęcie robione jest przy 50km/h.

Opublikowano

dobrze wiem że tak nie jest mój znajomy dostał jak przekroczył o 7 km/h a w tym reportażu też o takich procederach się mówi przejrzyj jeszcze raz tam na koniec reportażu jest wyraźnie mówione, że przy przekroczeniu 56km/h jest robione zdjęcie,a pani zastępca nic takiego nie mówi :gwizdanie: mylisz się :cool1:

Opublikowano

dobrze wiem że tak nie jest mój znajomy dostał jak przekroczył o 7 km/h a w tym reportażu też o takich procederach się mówi przejrzyj jeszcze raz tam na koniec reportażu jest wyraźnie mówione, że przy przekroczeniu 56km/h jest robione zdjęcie,a pani zastępca nic takiego nie mówi :gwizdanie: mylisz się :cool1:

w bialym borze o ile sie nie myle ograniczenie jest do 40km/h :wink4:

Opublikowano

przy przekroczeniu 56km/h jest robione zdjęcie,a pani zastępca nic takiego nie mówi :gwizdanie: mylisz się :cool1:

Nie, nie mylę się, bo zdjęcie jest robione przy 56km/h, ale przy ograniczeniu do 40 km/h, a nie 50km/h.

Cytuję z filmu:

Pytanie: ograniczenie 40 km/h bądź 50 km/h (...) kierowca, który jedzie 56 km/h już ma zrobione zdjęcie, czy to jest w porządku ?

Policja: Proszę Pana, jeżeli jest to prosty odcinek drogi, jest ograniczenie prędkości do 40 km/h (...)

Jak widać, nie mylę się.

Opublikowano

gdyby było tak jak mówisz to po co nowela ustawy,która nakzuje likwidację atrap fotoradarów i karanie za przekroczenie prędkości powyżej 10km/h,które wchodzi w życie od przyszłego roku,to się nie trzyma kupy gdyby tak było jak stwierdzasz,nikt by nie jeździł w mieście 50 tylko 60 :wallbash:[br]Dopisany: 26 Listopad 2010, 13:07_________________________________________________a pani z białego boru nie powiedziała,że zdjęcie było robione przy 50, a więc się mylisz :wallbash:

Opublikowano
gdyby było tak jak mówisz to po co nowela ustawy,która nakzuje likwidację atrap fotoradarów i karanie za przekroczenie prędkości powyżej 10km/h,które wchodzi w życie od przyszłego roku,to się nie trzyma kupy gdyby tak było jak stwierdzasz,nikt by nie jeździł w mieście 50 tylko 60

Dopisany: 26 Listopad 2010, 13:07

--------------------------------------------------------------------------------

a pani z białego boru nie powiedziała,że zdjęcie było robione przy 50, a więc się mylisz

Nie wiem co Ty palisz ale wywal to świństwo i przeczytaj jeszcze raz uważnie wszystko,obejrzyj reportaż który był w Uwadze i wtedy może zrozumiesz o co chodzi z tym prostym odcinkiem drogi i prędkością 56km/h.

Opublikowano

Widzialem na wlasne oczy mandat kolegi za przekroczenie predkosci na 50 jechal 58 i ............. oczywiscie mandacik dostal :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown::wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ja tez zawsze myslalem ze fotoradary ustawiaja z jakimis widelkami, ale widac bylem w bledzie.

Opublikowano
gdyby było tak jak mówisz to po co nowela ustawy,która nakzuje likwidację atrap fotoradarów i karanie za przekroczenie prędkości powyżej 10km/h,które wchodzi w życie od przyszłego roku,to się nie trzyma kupy gdyby tak było jak stwierdzasz,nikt by nie jeździł w mieście 50 tylko 60

Dopisany: 26 Listopad 2010, 13:07

--------------------------------------------------------------------------------

a pani z białego boru nie powiedziała,że zdjęcie było robione przy 50, a więc się mylisz

Nie wiem co Ty palisz ale wywal to świństwo i przeczytaj jeszcze raz uważnie wszystko,obejrzyj reportaż który był w Uwadze i wtedy może zrozumiesz o co chodzi z tym prostym odcinkiem drogi i prędkością 56km/h.

no ja rozumiem o co chodzi ale widać ty do końca nie wiesz,na pewno pani vice burmistrz nie wypowiedziała tych słów :doh1:[br]Dopisany: 26 Listopad 2010, 13:37_________________________________________________

Widzialem na wlasne oczy mandat kolegi za przekroczenie predkosci na 50 jechal 58 i ............. oczywiscie mandacik dostal :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown::wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ja tez zawsze myslalem ze fotoradary ustawiaja z jakimis widelkami, ale widac bylem w bledzie.

ja też widziałem i nie jest to odosobniony przypadek :cool1:
Opublikowano

idą skurwys....y na wydre, bo wiedzą że powoli im sie to upier....a

i traca poważny zastrzyk do budżetu gminy(miasta)

od nowego roku wzrosna dopuszczalne widełki odnosnie poruszania sie po drogach. teraz jest 5 a bedzie 10

Opublikowano

gdyby było tak jak mówisz to po co nowela ustawy,która nakzuje likwidację atrap fotoradarów i karanie za przekroczenie prędkości powyżej 10km/h,które wchodzi w życie od przyszłego roku,to się nie trzyma kupy gdyby tak było jak stwierdzasz,nikt by nie jeździł w mieście 50 tylko 60 :wallbash:

Po to, żeby zrobić zapis prawny. Mimo, że było 5km/h żaden normalny człowiek z obsługi nie ustawiał takiego niskiego progu i na pewno nie było to w Białym Borze. Chamsko niski próg to już 10 km/h, ale normalnie próg jest ustawiany +21km/h, a w Warszawie nawet +31km/h, bo inaczej dysk zapchałby się po kilku h. Jeżeli ktoś rzeczywiście ustawiał +5km/h to musiał być wyjątkowym h... i debilem.

a pani z białego boru nie powiedziała,że zdjęcie było robione przy 50, a więc się mylisz :wallbash:

A ja twierdziłem, że mówiła ? Jakbyś dobrze obejrzał reportaż to zobaczyłbyś, że tam jest znak ograniczający prędkość do 40 km/h. Potem rozmowa z Policjantem o zdjęciu za 56km/h tyczyła się również ograniczenia 40km/h.

Po prostu mylisz się.

Opublikowano

Biały Bór to kupa gówna burmistrz to ojciec mojej przyjaciółki Ani a V-ce to koleżanka z ekonomika z Białego Boru - masakra jak ją widziałem to mówiłem że ludzie powinni zrobić Wam syf i za kraty ... już mieli wałek z plażą miejską i następne hocki klocki ...v :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown::sick3:

Opublikowano

gdyby było tak jak mówisz to po co nowela ustawy,która nakzuje likwidację atrap fotoradarów i karanie za przekroczenie prędkości powyżej 10km/h,które wchodzi w życie od przyszłego roku,to się nie trzyma kupy gdyby tak było jak stwierdzasz,nikt by nie jeździł w mieście 50 tylko 60 :wallbash:

Po to, żeby zrobić zapis prawny. Mimo, że było 5km/h żaden normalny człowiek z obsługi nie ustawiał takiego niskiego progu i na pewno nie było to w Białym Borze. Chamsko niski próg to już 10 km/h, ale normalnie próg jest ustawiany +21km/h, a w Warszawie nawet +31km/h, bo inaczej dysk zapchałby się po kilku h. Jeżeli ktoś rzeczywiście ustawiał +5km/h to musiał być wyjątkowym h... i debilem.

a pani z białego boru nie powiedziała,że zdjęcie było robione przy 50, a więc się mylisz :wallbash:

A ja twierdziłem, że mówiła ? Jakbyś dobrze obejrzał reportaż to zobaczyłbyś, że tam jest znak ograniczający prędkość do 40 km/h. Potem rozmowa z Policjantem o zdjęciu za 56km/h tyczyła się również ograniczenia 40km/h.

Po prostu mylisz się.

widać musisz 3 razy to obejrzeć by zrozumieć że nie mówiła,tak napisałeś,próg jest 5km/h i tak się ustawia w wielu miejscach, najlepiej sam przekrocz prędkość przed radarem i się przekonasz,weź też pod uwagę, że liczniki zaniżają prędkość +/-10km/h proponuję jazdę z prędkością 65 i zobaczysz fota przyjdzie
Opublikowano

widać musisz 3 razy to obejrzeć by zrozumieć że nie mówiła,tak napisałeś

Fakt, miałem na myśli Policję, a napisałem o Pani z BB.

próg jest 5km/h i tak się ustawia w wielu miejscach, najlepiej sam przekrocz prędkość przed radarem i się przekonasz,weź też pod uwagę, że liczniki zaniżają prędkość +/-10km/h proponuję jazdę z prędkością 65 i zobaczysz fota przyjdzie

Wiesz ... jakoś tak jeżdżę i nie przychodzą. Może trafiam na nie te fotoradary co trzeba ?

Opublikowano

no w końcu się przyznałeś o to tylko mi chodziło :wink4: