Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Walka z nielegalnymi fotoradarami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowa Sól niestety nie chce się podzielić :angry:

Ale nie ma czegoś takiego jak "nie chce się podzielić" - jeżeli nie otrzymasz świadectwa homologacji ważnego w dniu i godzinie zrobienia zdjęcia to możesz im powiedzieć żeby sobie je wsadzili w doopę.

Opublikowano

ludzie ocknijcie się policja, SM i inne służby nie kupują fotoradarów czy innych wideo-rejestratorów na allegro tylko w przetargach i nie ma możliwości, aby te sprzęty były jakieś trefne. Kiedyś jechałem z kumplem-cwaniakiem który też podczas kontroli kłócił się o wszystko i między innymi o homologacje video-rejestratora na którym został nagrany. Policjantów tak zgrzało, że zamiast dostać 200zł, jak zostało mu to zaproponowane na początku rozmowy dostał 500zł. :wallbash:

oczywiście masz rację, ale każde urządzenie musi przechodzić co jakiś czas legalizację.chodzi o to czy błąd pomiaru jest w dopuszczalnych granicach. żądanie okazania legalizacji to nie cwaniakowanie i za to mandatu nie dostaniesz. każdy ma prawo zażądać okazania legalizaji, jak również uprawnień do obsługi urządzenia (suszarka, laser, itp).

szczuraz zwróć się do nich pismem o przysłanie legalizacji. jak nie przyślą to nie płać i wal do sądu. być może nie mają już legalizacji. a tak w ogóle to kiedy to zdjęcie było zrobione??

Opublikowano

wrzesień 2011

Opublikowano

napisz im pisemko żeby przedstawili swiadectwo homologacji i wszystko na temat

Opublikowano

napisz im pisemko żeby przedstawili swiadectwo homologacji i wszystko na temat

Już dostali takie jedno w odpowiedzi przyszło tylko foto i kwit na pocztę. Teraz jest pytanie czy płacić czy droczyć się w nieskończoność.

Opublikowano

Już dostali takie jedno w odpowiedzi przyszło tylko foto i kwit na pocztę. Teraz jest pytanie czy płacić czy droczyć się w nieskończoność.

Ale o jakim droczeniu mówisz ? Po prostu jeżeli nie chcą udostępnić Ci takiego świadectwa legalizacji to możesz napisać, że masz wątpliwości co do legalności wykonania pomiaru i nie będziesz płacił mandatu. Dla nich skierowanie sprawy do sądu wiąże się z tym, że kasa nie wpłynie do nich tylko do Skarbu Państwa więc jest to niekorzystne. Jeżeli sprawa trafi do Sądu to są 2 wyjścia:

1. jak nie mają ŚL to wygrywasz,

2. jak pokażą i wszystko będzie ok to najwyżej zapłacisz mandat + koszt sprawy (chyba niecałe 100 zł).

Opublikowano

wrzesień 2011

to na pewno zdjęcie od straży miejskiej?? od 1 lipca fotoradary obsługuje tylko i wyłącznie ITD. może ta straż miejska robi w h...ja nieświadomych obywateli.

Opublikowano

dzisiaj poło do nich pismo za potwierdzeniem odbioru w którym jest napisane że wg. kierującego prędkość nie była przekroczona o 37km/h tylko max o 20 km/h i że domaga się świadectwa legalizacji fotoradaru. Jeżeli mają świadectwo aktualne w danym dniu nie powinni widzieć problemu - jeżeli nie niech kierują sprawę do sądu. Koniec ze wspieraniem ułomnych niedowartościowanych jednostek które chcą być policją a zabrakło im IQ badź nie przeszli sprawnościówki.

Opublikowano

od 1 lipca fotoradary obsługuje tylko i wyłącznie ITD.

A to ciekawostka - jak już przesyłasz dalej informacje to sprawdź proszę czy to jest prawda czy też nie. ITD przejęła FR z początkiem lipca od Policji i Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.

Opublikowano

Druga rzecz w krajach cywilizowanych takie coś jest nielegalne, bo fotoradar powinien być sygnalizowany odpowiednim znakiem kilkaset metrów przed jego ustawieniem.

Holandia - kosz na śmieci, żadnych znaków, 10euro za każdy km ponad limit

Obwodnica Amsterdamu - 80km/godz, żadnych ostrzeżeń, żadnych pudełek, kamery na wlocie i wylocie mierzą czas przelotu rejestracji, wszyscy równiutko 80 jadą, a ja sportowe Volvo 2,5 litra benzyna z wypożyczalni, firma płaci tankowanie... ja grzecznie miedzy nimi.

Szef alkoholik dostał zdjęcie ze straży z motywatorem: "jeżeli kara zostanie zapłacona do ... sprawa nie zostanie przekazana policji i nie będą naliczane punkty karne". Vhciało by sie dodac promocja ograniczona w czasie :polew:

• 3 lata później...
Opublikowano

No to faktycznie odgrzebałeś, link do tej stronki zamieścił autor niniejszego wątku w pierwszym poście ( pięć lat temu ) :decayed::P

Opublikowano

Ale stronka zacna i materiały zamieszczone na niej też.W zeszłym roku trzy razy korzystałem z tych materiałów z pozytywnym efektem.Zaoszczędziłem 600,00 i 6 punktów.

Opublikowano

Anuluj Mandat są naprawdę pomocni i świetnie ogarniają temat. Wielu kierowców nawet nie wie ile jest nadużyć policji. Zaczynając od Iskry i Ultralyte poprzez źle zainstalowane fotoradary po nie konstytucyjne podwójne karanie obywatela za ten sam czyn.

Dodatkowo ta banda osłów z wiejskiej zniosła dopuszczalne przekroczenie o 10km/h

Dodam że jeśli ktoś nie czytał artykułów wszystkich to wysyłanie wezwań typu quiz od GITD jest nie zgodne z wyrokiem TK a dodatkowo polskie prawo nie przewiduje karania obywatela wysyłając do niego listy. Tak więc wszystko co przyjdzie pocztą jest do kosza :D To jest czarny humor tego rządu jak naciągane są te przepisy

Edytowane przez A4-Tomek

Opublikowano

No to faktycznie odgrzebałeś, link do tej stronki zamieścił autor niniejszego wątku w pierwszym poście ( pięć lat temu ) :decayed::P

ja zmieniłem 1 post :)

Opublikowano

Co Niektórym władza uderza do głowy :kox::P

Ja na przykład wcale bym nie był bym happy , jak by mi Ktoś gmerał w postach albo tematach :naughty::hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzis mnie namierzyłi Iskra ( lezy na desce) :)

Nie przyjąłem mandatu :wink: jechałem w kolumnie aut a mnie zatrzymali

nagrałem filmik nawet bo :

- policja nie miała właczonych swiateł ( sygnalizatorów)
- auta chodzilo cały czas podczas kontroli

Bede walczył :)

https://www.youtube.com/watch?v=oL_JWaBscws&feature=youtu.be

Opublikowano

Walcz, ja już jedna walkę wygrałem.

PS. Puściłeś swoje dane osobowe w świat :whistling:

Opublikowano

PS. Puściłeś swoje dane osobowe w świat :whistling:

Mnie cały swiat zna :grin:

zobacz 0.44 sec. filmiku jaki radar jest na desce rozdzielczej

Opublikowano

Widziałem, ale nie znam się na nich, coś podobnego do iskry z porównań na necie