Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Wadliwe pompowtryskiwacze, nie można uruchomić silnika lub gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ma ostatnio problem z moim audi chodzi o to że nie mogę go normalnie eksploatować ponieważ w lipcu i teraz tydzień temu padł mi pompowtryskiwacz najpierw na 2 teraz na 3 cylindrze więc zostały jeszcze dwa Wyglada to tak że nie mogę odpalić auta albo gaśnie w czasie jazdy jest to dla mnie niepojęte auto ma niej niż 70 tys przebiegu i jest juz po gwarancji Powiem tylko jedno za każdym razem auto trafiało do autoryzowanego serwisu SIEŃKO i SYN w białymstoku za każdym razem nie płaciłem ani grosza producent 100% na część a serwis 100% na robociznę przyznam że sie zdziwiłem lekko bo jak to u nas w Polsce bywa zawsze coś kręcą to paliwo styl jazdy i takie tam a tu nic wymienili na nowy i tyle

Może ktoś ma jakieś pomysły co z tym autem mam zrobić bo ja juz głupiej rozpatruje każdą możliwość pozdrawiam

Opublikowano

powiem ci kolego że mój kumpel w passacie 2.0tdi 140KM miał podobny przypadek tyle że po przejechaniu 60tys i jak na złość było 3 tygodnie po gwarancji jednak sie odwoływał i troszke po znajomosci i zrobili mu to jeszcze jako na gwarancji jednak już się obawia co moze być dalej a tu gwarancja juz nie obowiązuje a jeden wtrysk 2tys no i dolicz jeszcze robocizne

Opublikowano

jest jeszcze cos takiego jak dobra wola producenta

Opublikowano

Felerny silnik kupiłeś,niestety BRD mają kiepskie pompki,spróbuj się odwoływać,a jak nie da rady to pozostanie wymiana piezopompek.

Opublikowano

co pokazuja logi?

jezeli to wina PD, sprobuj dac pompki do specjalistycznego czyszczenia,

Opublikowano

nie wszystko stracone. Wszystkie pozespoły audi mają gwarancję 2 lata. Więc nawet jeśli ogólna gwarancja 2letnia na fure ci sie już skończyła to, jeśli w przeszłości wymieniali Ci już te pompowryski to od momętu wymiany masz na nie gwarancje przedłużoną o kolejne 2 lata.

Nawet jeśli sie nie zgodzą na pokrycie kosztów "bo to inny pompowtrysk padł niż ten który ostatnio wymieniliśmy" to sie wogóle z nimi nie pier**l, mów że to jest niedopuszczalne żeby taki samochód i taka marka psuła sie gorzej niż koreańskie auto. Im bardziej wkurwiony i stanowczy będziesz tym więcej wywalczysz. Ja raz tak sie uparłem i zamiast płacić 100% za wymiane i naprawe zapłaciłem 30%.

nie daj sie c**jom!

Opublikowano

z tego co się dowiadywałem fiodoRR to to wygląda tak że jak ja mam 100% na część i 100% na robociznę to żadnej gwarancji nie ma bo żaden producent nie udzialea gwarancji na część której partycypacja wynosi 100% bo to jest tak jak na normalnej gwarancji czyli np. psuje się skrzynaia biegów naprawiają i koniec samochód uspraniony sapawa wygląda inaczej jeżeli za naprawe zapłacisz przysłowiową złotówke to juz wtedy masz gwarancję na tą część tak to mi powiedzieli w audi , oplu hondzie więc chyba wszędzie jest tak samo ale mogę się mylić ale dzięki wogóle za odpowiedź

Opublikowano

z tego co się dowiadywałem fiodoRR to to wygląda tak że jak ja mam 100% na część i 100% na robociznę to żadnej gwarancji nie ma bo żaden producent nie udzialea gwarancji na część której partycypacja wynosi 100% bo to jest tak jak na normalnej gwarancji czyli np. psuje się skrzynaia biegów naprawiają i koniec samochód uspraniony sapawa wygląda inaczej jeżeli za naprawe zapłacisz przysłowiową złotówke to juz wtedy masz gwarancję na tą część tak to mi powiedzieli w audi , oplu hondzie więc chyba wszędzie jest tak samo ale mogę się mylić ale dzięki wogóle za odpowiedź

napisz to jeszcze raz po ludzku a nie jakimis procentami :rolleyes: ,

Kup sobie nowe pompki na allegro i bdziesz mial problem na kolejne 50-70 tys. z glowy.A pozniej znow padna.Takie pompoki niestety.

Opublikowano

napisz to jeszcze raz po ludzku a nie jakimis procentami :rolleyes: ,

Kup sobie nowe pompki na allegro i bdziesz mial problem na kolejne 50-70 tys. z glowy.A pozniej znow padna.Takie pompoki niestety.

też za bardzo nie rozumiem Twojej wypowiedzi, jaśniej prosze :)

to co Ci powiedza w ASO nie jest świetością. Chodziło mi o to że kupiłeś fure miałą ona 2 lata grwarancji po 1,5roku padł pompowtrysk, wymienili ci go na nowy. Od tego momentu masz gwarancje 2 lata na ten pompowtrysk i jeśli znów ci on padł to powinni ci go znow w ramach gwarancji wymienic.

ps. i jak bedziesz rozmawiał w ASO to rozmawiaj tylko z osoba decyzyjna - dyrektorem. Mów ze to wina audi że użyaja takich PD ktore padaja co kilkadziesiat tys. ze nie dopracowali tego i dlaczego tym masz ponosic tego koszty? niech wysla zapytanie do producenta! walcz o swoje albo plac 100%

Opublikowano

chodzi mi o to po pierwsze po co ja mam kupować pomki na allegro skoro mam je za darmo po drugie awarie miały miesce w trzecim roku eksploatacji czyli rok po gwarancji po trzecie według mojej wiedzy tak jak pisałem jeżeli ja dostanę pompke za darmo od producenta to na nią gwarancji nie mam tak jak pisąłem powiedzieli mi w serisie opla hondy i vw/audi po czwarte jak nie płace za nic to niemam przecież żadnego rachunku a o ile wiem to to jest podstawą do reklamacji czegokolwiek po piąte za kazdym razem jak padała pompka to w serwisie było tak diagnoza poźniej wysyłali zapytanie do producenta i odpowiedź przychodziła ze za nic nie płace nie ponosze kosztów ale na wymienioną część gwarancji nie mam ale z waszych wypowiedzi wynika że ja bede walczył o swoje czyli o tą 2 letnia gwarancję na te pompki dzięki bardzo za odpowiedzi teraz po mimo tego że wymienili za darmo to jeszcze wiem że mogę coś zdziałac

Opublikowano

.....po szóste jak cos piszesz publicznie to używaj znaków interpunkcyjnych , bo sie nie da przeczytac tego co napisales :rolleyes:

Opublikowano

mi dzis padł rozrusznik

masz powiem ci przejscia z tym autem , sprzedaj to w p............u

Opublikowano

czy watek ma charakter techniczny, czy stanowi dywagacje nt. gwarancji i problemow decyzyjnych dotyczacych przyszlosci pojazdu uzytkownika klataa.

praktycznie zadna z wypowiedzi nie ma charakteru technicznego.

Opublikowano

Ale się Wam dostało :naughty:

czy watek ma charakter techniczny, czy stanowi dywagacje nt gwarancji i problemow decyzyjnych nt przyszlosci pojazdu uzytkownika klataa

praktycznie zadna z wypowiedzi nie ma charakteru technicznego.

Jak Szanowny MOD tak pilnuje porządku na tym forum, to powinien przynajmniej świecić przykładem i pisać poprawnie po polsku.

:)

Sorry za OT. :rolleyes:

Opublikowano

dostisowal sie do poziomu zalozyciela watku :wink4: