Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Telewizory LCD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sklepie media-expert jest wyprzedaż telewizorów Toshiba 32A3000P - 32 cale za 1999 PLN.

Parametry ogólne:

technologia panela

IPS

rozdzielczość

1366 x 768

jasność

500cd/m²

kontrast

1600:1

kąt widzenia pion

178°

Czy mozna kupowac ten sprzet?

Proszę o szybką odpowiedz ponieważ sklep jest dzisiaj czynny do godz. 15.

Opublikowano

jeżeli tylko dziś jest taka promocja to kup 4 i wystaw jutro na allegro po 2200 :thumbup:

a co do telewizora to parametry przyzwoite jak na telewizor, ważne żeby miał z tyłu złącze HDMI bo to przyszłość jest ;)

a najważniejsze żeby miał odpowiedni kolor, jak mawiał prezes Ford : może mieć obojętnie jaki kolor byle by czarny :)

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie do dzisiaj byla ta promocja:) TV juz kupiony i zamontowany.

Dobrze, ze mam platformę N, bo Nsport, discovery hd i ten tvn w 720p przez hdmi wyglądają naprawdę bombowo.

Przed zakupem porownalem ją ze stojącym obok soniakiem 52` z full hd cos za 10 tys. i jakos dawala radę.

Dodatkowo cieszy fakt, ze telewizorki są nasze, polskie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświerzę trochę temat bo w sumie mi też o LCD chodzi i nie ma sensu zakładać nowego topicu ;)

Tak więc chcę kupić telewizor LCD 32 cale i liczę że może znajdzie się ktoś kto ma o takim sprzęcie pojęcie i mi pomoże ;)

Mam zamiar wydać nie zawiele bo do 2500zł więc cudów nie oczekuję bo w sumie i tak nie mam za wiele czasu na oglądanie tv.

Znalazłem takie typy:

LG: 1. 32LC52, 2. 32LC3R, 3. 32LC2RR

Panasonic: TX-32LE7P

Philips: 1. 32PF3202, 2. 32PFL5322

Toshiba: 32A3000PG

Samsung: LE32S81B

Który z nich najlepszy? A może ktoś ma inne typy? Bardzo liczę na wsparcie i pomoc w wyborze ;)

Opublikowano

dzięki Hugo, spojżałem że w temacie nie ma nic o LCD a i pominąłem temat nie zaglądają, sorki ale jak już jest i tak ten topic założony to może ktoś zjaży i podpowie co wybrać ;)

Opublikowano

Z tych,co podałeś to najlepszy będzie wg mnie Samsung: LE32S81B,swego czasu,gdy wszedł na rynek był jednym z najlepiej sprzedających się TV w naszej firmie. Poza tym jeśli coś w podobnych parametrach to mogę polecić Ci Sharp'a LC-32AD5-bardzo dobry TV z podobnymi parametrami w Cenie 2599.Obydwa TV mają po 2 lata gwarancji,co jest bardzo istotne.Nie zdarzyło się,żeby np. Samsung w przypadku reklamacji nie wymienił TV na nowy._________________________________________________

Jeśli masz jakiekolwiek pytania to pisz,robię już w tym trochę wiec co nieco wiem. :wink4:

Opublikowano

a jak oceniasz sharpy? Z jakich podzespołów są robione? Jaką matrycę mają?

Opublikowano

Sharp jako firma robi swoje TV w Japoni,a co za tym idzie jakość wykonania jest bardzo dobra. Oczywiście nie ma sprzętu,który się nie psuje,bo jeśli nawet takowy by był,to wszyscy mieli by to samo ;) Ten model ma dobrą matrycę o prędkości 6ms. 2xHDMI, 1366x768,kontrast 1200,oczywiście rzeczywisty a nie jak podje większość producentów dynamiczy :wink4: możliwość podłączenia do PC.Z tym,że jeśli chodzi o PC to można pograć,choć najlepiej mieć Full HD,czyli 1920x1080. Ogólnie gdybym potrzebował na dzień dzisiejszy LCD to zdecydowanie w tej cenie wybrałbym tego Sharpa.

Opublikowano

Trzeba patrzeć na kontrast: w tym pierwszym jest 1600:1, a najlepiej jak jest powyżej 2000:1, wtedy czarny kolor jest naprawdę czarny a nie tylko taki udaje. Czym kontrast jest większy tym lepiej.

Opublikowano

Sharp jako firma robi swoje TV w Japoni,a co za tym idzie jakość wykonania jest bardzo dobra.

Musze sie z tym zgodzic ze Sharp robi dobre lcd.Sewgo czasu w niemczech w Media Markt mialem porownanie,na scianie wisialo ze 20 LCD,a wyroznialy sie Sharp i Philips.

Opublikowano

Trzeba patrzeć na kontrast a najlepiej jak jest powyżej 2000:1

ho i to grubo powyżej, powoli 7, 8 tys robi się standardem

Opublikowano

Mam tego samsunga, którego wymieniłeś, jest świetny.

Wg mnie lepiej wybrać jego niż Sharp'a.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę, że jest tu paru znawców od LCD, więc doradźcie co powinienem kupić.

Szukam LCD 40-42 cale. Myślę przyszłościowo, więc FullHD.

Cena do jakichś 5500 max.

TV będzie oglądany głównie wieczorami w średnim oświetleniu.

Obraz będzie raczej z kablówki-anologowy.

Następnie dojdzie PS3 w ciągu paru miesięcy, a następnie może jakaś platfroma cyfrowa.

Odtwarzanie obrazu z PC też ma znaczenie.

Generalnie wszelkie szczegółowe opisy całe g... mi mówią, a nie bardzo mam czas, żeby się w to zagłębiać.

W oko wpadł mi Sharp 42X20E (chyba dobrze wpisałem nazwę) - podobno nowość.

Możecie coś powiedzieć o tym TV?

Konrast, jasność - mniej więcej wiem z czym to się jje.

Im mniej milisekund to podobno lepiej.

A może któryś z TV/producentów ma jakiś zajefajny system, który bardzo poprawia jakość obrazu itd.

Podsumowując - mile widziane wszelkie propozycje w tym przedziale cenowym, z krótkim komentarzem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie będę rozpoczynał nowego wątku, choć nie wiem czy dostane odpowiedz jeśli napisze w tym. Chciałbym kupić LCD, ale jak zobaczyłem ten wybór to mi sie w głowie zawróciło :kox: . Stomilnionow typów , a z tej samej firmy dziesiątki. Masakra , ażeby sie w tym polapac. Powiem tak, chciałem cos co by spelnialo moje podstawowe wymogi:

- full hd

-100Hz

- wejście PC

i cena maks do 3000zł.

Niestety musze zejść nieco z wymogami, bo pierwsze dwa punkty to juz wykluczają cenę poniżej 3000zł. Wiec w ramach kompromisu doszedłem do tego:

http://www.agito.pl/telewizory-lcd/philips-32-lcd-32pfl7403.360.335412.html

Co sadzicie na jego temat? Ma może ktoś to cos?

100Hz jest dla mnie ważniejsze niż full hd, wejście PC ma tylko nie wiem co z reszta , kontrast jest podant jako dynamiczny. Proszę o jakieś podpowiedzi :>

Opublikowano

Jak już jest taki temat to może i ja o coś zapytam,żeby nie zakładać nowego.

Znajoma kupiła Telewizor lcd Thomson 32 cale nie wiem jaki model,cena nie przekroczyła 2 tyś i mam 2 pytania

1.Znajomy mówi jej, że to cienka firma i telewizor będzie się psuł,że złom itd...

2.Drugi jej znajomy mówi że te telewizory (lcd) duuuużo prądu pobierają i ona nie wie co ma zrobić

Jaka jest prawda bo ja się na tym nie znam?

Opublikowano

Za 2150zł taki mały 32-calowy ??? Nie lepiej dużo większy i lepszy Sony Bravia 40 cali Full HD za 2999zł ???

Opublikowano

problem jest taki ze max co wsadze w meble to 32". Generalnie ten model wchodzi bardzo w gre bo jest Full HD