Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pomoc z radyjkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam radyjko AUDI CONCERT i mam takie pytanie bo nie wyświetlają mi się stacje radiowe na fisie czy trzeba coś ustawić czy poprostu nie mam takiej funkcji wyświetlania na moim komputerze.

Opublikowano

a sprawdzałeś czy masz podłączone radyjko ?

nie pamiętam dokładnie chyba żółta albo zielona kostka jest do wyświetlacza

Opublikowano

ok sprawdzę ale nie trzeba mieć wielofunkcyjnej kierownicy a można prosić jakiś schemacik tego podłączenia i czy to się wklupuje z manetki czy automatycznie powinno się załączyć na fisie po załączeniu radia

Opublikowano

nie trzeba mieć wielofunkcyjnej kierownicy

nie trzeba

wklupuje z manetki czy automatycznie powinno się załączyć na fisie po załączeniu radia

automatycznie

Opublikowano

witam ponawiam problem ponieważ dopiero teraz miałem okazje wyciągnąć radyjko i w zasadzie jest tam wszystko podłączone jedna kostka czarna chyba od zasilania druga brązowa od głośników i taki rząd kostek żółto-niebiesko-zielonej gdzie wchodzą do tej kostki dwa cienkie kabelki chyba do kostki zielonej poza tym nic nie ma w radyjku jest jeszcze jedno wejście ale nie wiem do czego, więc dlaczego nie pokazuje dalej na fisie stacje radiowe.?

Opublikowano

..pamiętasz kolor tych cienkich kabelków z zielonej kostki??? jeśli pomarańczowe z czarnym i zielonym paskiem to masz podłączone, ale dlaczego nie działa :mysli:

Opublikowano

Najlepiuej będzie jak wrzucisz foto kostek

Opublikowano

Witam właśnie zrobiłem zdjęcie tych kostek do zielonej kostki wchodzi żółto-zielony kabelek.Mam pytanie do czego służy tez te duże wejście w radiu?.

SL741555.jpg

Opublikowano

tylne głośniki też nie grają co? chyba coś było przerabiane wcześniej pod nie ori radio

a taką odpowiedź znalazłem kiedyś w podobnym temacie tylko na forum audi a6

Albo brak Tunera TMC, albo/i należy zakodować zegary pod nowy "wynalazek"
Opublikowano

tak na początku nie grały ale mam znajomego powiedział, że radio jest na dwa kanały i przez to grają tylko przednie ale mi to jakoś połączył i grają wszystkie tzn.mam rozumieć,że miałem tam inne radio a ten tuner gdzie się znajduje?.

Opublikowano

Łukasz auto z fabryki wyjechało bez radyjka z podstawową instalacja na przednie drzwi lub przednie + tylne.

Ktoś założył Concerta II ... niestety nieudolnie trochę:

Musisz doprowadzić instalację do takiego stanu:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=22520.msg1553666#msg1553666

ogólnie zapoznaj się z tematem.

U ciebie ktoś doprowadził linie CAN Low i High - do tej zielonej kosteczki.

W zdjęciu z linka masz jeszcze obok kilka kableków wpiętych - to występuje wówczas jak masz instlację 10 głośnikową generalnie tędy wyprowadza się sygnały:

sygał L i P (przy ori instalacji i głośnikach dotyczy tyłu i suba)

masa dla obu kanalów

remote (sterowanie) na załanczanie wzmacniacza

Jeśli połączenie masz OK to problem leży w kodowaniu - patrz temat z linku.