Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Propozycja rozwiązania brania OLEJU w silniku 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10w60 to syntetyk

ja swojeauoto sprzedaje na razie wlalem CERATECA i obacze jak to bedzie wyglada, boje sie wlewac tych cudownych srodkow na nagar bo jeszcze mi sie cos zwali i bede musial wymieniac silnik bo remont sie nie oplaca, sprzedaje to g...o i szukam V6

Czyżby to był jedyny sposób na rozwiązanie problemu brania oleju przez ALT :wallbash:

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 750,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

10w60 to syntetyk

ja swojeauoto sprzedaje na razie wlalem CERATECA i obacze jak to bedzie wyglada, boje sie wlewac tych cudownych srodkow na nagar bo jeszcze mi sie cos zwali i bede musial wymieniac silnik bo remont sie nie oplaca, sprzedaje to g...o i szukam V6

Czyżby to był jedyny sposób na rozwiązanie problemu brania oleju przez ALT :wallbash:

moim zdaniem jedyny

Opublikowano

Swoją drogą ciężko go będzie teraz sprzedać, raz że pora roku teraz nie szczególna a 2 co zrobić jak kupujący przyjedzie za parę dni z pretensjami że auto żre olej :wallbash:

Opublikowano

Swoją drogą ciężko go będzie teraz sprzedać, raz że pora roku teraz nie szczególna a 2 co zrobić jak kupujący przyjedzie za parę dni z pretensjami że auto żre olej :wallbash:

ano co zrobic

Opublikowano

Widziały gały co brały :polew:

Opublikowano

no jeżeli wkręcisz komuś że ten typ tak ma to raczej nie ma haczyka - taki model i tyle. Nie dziwię się że chcesz się pozbyć auta. Gdybym miał ciągle olej dolewać to też bym pchał dalej :kwasny:

Mnie tylko interesuje, dlaczego zdarzają się przypadki że ALT nie bierze oleju - mój nie jest jedyny. Czy to objawia się stopniowo po osiągnięciu jakiegoś progu przebiegu?

Opublikowano

no jeżeli wkręcisz komuś że ten typ tak ma to raczej nie ma haczyka - taki model i tyle. Nie dziwię się że chcesz się pozbyć auta. Gdybym miał ciągle olej dolewać to też bym pchał dalej :kwasny:

Mnie tylko interesuje, dlaczego zdarzają się przypadki że ALT nie bierze oleju - mój nie jest jedyny. Czy to objawia się stopniowo po osiągnięciu jakiegoś progu przebiegu?

przebieg plus stosowanie innego oleum niz castrol

Opublikowano

@Janekx - jaki masz przebieg?

Opublikowano

Panowie jest nas tu kuwa paru,a może by tak do jakiegoś programu motoryzacyjnego uderzyć.Niech by rozebrali silnik,niechby ujeżdżali,może by kuwa tą zagadkę z archiwóm kuwa X rozwiązali.Bo czytam ,i za s..syna nie pojmuje jak cylinder i pierścienie są ok to jak żre tam olej.A przede wszystkim w takich ilościach.To sie nie trzyma kupy.Moja żona ugotowała swoje punto kilkakrotnie ,zmieniłem olej,zalałem płyn chłodzący KRONN i samochód jezdzi,oleju bierze może ze setke na 1000km,i w lato się wcale nie przegrzewa.Panowie śmieszny Fiat! Podaje jako przykład,że po poważnym doj..baniu wcale nie bierze tak dużo.Więc co jest w ALT.Gdyby miały turbiny to pewnie by było gdzie zganiać ,ale to jebanany wolnossak,tylko z popie..dolonom głowicą,nic więcej.

A Castrol to h.....j nie olej,wiem napewno.Wszystkie auta na long live które znam biorą olej.

[br]Dopisany: 24 Sierpień 2011, 17:50_________________________________________________A'propos olei 0w30 i 5w30 to polecam elf'a.Jeżdziłem 4 lata ok 100kkm na takim volkswagenem z silnikiem V5 2.3L i olej spuszczany przy wymianie nigdy nie był czarny.Samochód miał 300kkm i gaz od nowości.Polecam oczywiście do normalnych samochodów a nie audi.

Opublikowano

Może to przez tę 20V głowicę i niedoskonałe uszczelniacze zaworowe? Przecież Audi po latach odeszło od tego rozwiązania konstrukcyjnego głowicy.

Kumpel ma ALTa w A4 B6 i jemu nie bierze oleju. Albo mnie okłamuje.

Opublikowano

Nawet jak łyka 1L na 1000km to nikt nie ma prawa ci zarzucić że go oszukałeś bo taką normę podaje producent :naughty:

Opublikowano

A ta norma to dziadostwo i wytłumaczenie dla producenta i serwisu. To polityka.

Chociaż norma dla ALTa w budzie B7 to 0,5l/1000km.

Opublikowano

To dziadostwo jest furtką dla ciebie :) ktoś tu pisał że nowe silniki biorą po 0,5L na 1tys to o czym mowa a co do oleju to tak jak z wódką im bardziej popularny tym bardziej podrabiany .Raz widziałem silnik audi rok produkcji 2005 silnik rozebrany ,w środku jeden wielki szlam z tego co ja widzę to olej max co 10tys i wymiana , druga sprawa to poszukajcie sobie na necie testy filtrów oleju też bardzo ciekawy temat jak potrafi wyglądać filtr :)

Opublikowano

76 tyś

Opublikowano

76 tyś

No to jest jakaś "poszlaka". Ja mam 151.000km, a przejechałem nim 14.000km i co jakiś czas dolewam. Po tym przebiegu wychodzi mi ok. 250ml na 1000km.

Tragedii nie ma...

Wg mnie najgorszy jest kat, sondy, no i warczący nastawnik rozrządu - jak rano go odpalam, to się ludzie na mnie patrzą :embarrassed:

Opublikowano

Kij ludziom w oko. Nie przejmuj się. Mów, że to bi-turbo :D

Opublikowano

76 tyś

Potwierdzałeś ten przebieg ?

Opublikowano

Nie mam jak bo auto jest z Włoch a tam historii nie sprawdzę. Ale wiele wskazuje na to, że jest prawdziwy

Opublikowano

Z Włoch-2001r-76tysi :notworthy:.Jedz se do serwisu i poproś o sprawdzenie stanu licznika,to ci te 76 ładnie przemnożą.Chłopie pobudka!!! Takie samochody nie trafiają w obce ręce,zostają w kręgu rodziny i znajomych.[br]Dopisany: 24 Sierpień 2011, 20:50_________________________________________________Za to powinni handlarzykom łby upier...lać u samej d*py.

Opublikowano

Mój przebieg gdy kupowałem 120kkm został sprawdzony w ASO. Auto kupione w salonie w PL, serwisowane tylko w ASO. Książka i pieczatki ASO. Przekręt w ASO można teoretycznie zrobić, ale to bardzo rzadka praktyka. Daty i stan przebiegu w książce pokrywają się z danymi w bazie danych ASO Audi/VW.

Teraz ja przy aucie grzebię sam lub w zaprzyjaźnionym warsztacie niezależnym, który na moją prośbę przybija pieczątkę.