Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy warto wyciąć katalizator w A4 B5 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest taka siateczkapo boku.. na foto ktoryms powinno byc widac:)

Opublikowano

No i tu mam zagwozdkę.. To co mamy fabrycznie to kwasówa a aluminizowane już raz przerabiałem... Może ktoś poradzi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co z wycieciem kata w 1.8t? bedzie metaliczny [polonezowy] dzwiek czy nie? moge wypatroszyc kata i wspawac w srodek rure i zostawic ori puche?

Opublikowano

Wstawiłem zamiast kata rurę z nierdzewki i jest ok. Nie pierdzi, słychać fajny gwizd, poza tym na razie nic nie zauważyłem.

Opublikowano

A jak pójdzie rura zamiast kata to co z sondą, nie ma później problemów, błędów żadnych nie wywala? Może to być normalna rurka stalowa, jaka grubość blachy byłaby ok? 1.8t aeb

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie w benzynie, ale w TDIq nie ma sondy ZA katem ani w kacie więc nie ma też problemu z pozbawieniem auta tego wynalazku. Jest pełno catlessów z Twoim motorem więc da się na pewno ale co z sondą nie wiem, bo nie wiem gdzie jest u Ciebie-zobacz i będiesz wiedział. Grubość rury spokojnie 1,5mm

Opublikowano

Jesli chodzi o wyciecie kata to nigdy z sonda nie tnij. Zostaw ja w spokoju jesli jest przy kacie lub na kacie, jesli jest z jakies okolo 20 cm od kata to smialo mozna ciac kata i wspawac rure.

Opublikowano

Wycinać i się nie zastanawiać.

Opublikowano

Ja bym sie nie zastanawial tylko go rżnął.

Opublikowano

Ok Pany nosze sie z zamiarem wycięcia kata i wspawania w środek rurki i powiedzcie czy można założyć zwykłą rure ze starego wydechu i pospawać to mig-iem? jak z wytrzymałością/rdzewieniem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam ,wycinal ktos kata w silniku 2,0 ALT ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam, koledzy zastanawiam się nad rozwiązanie do mojego 1.8 ADRa co wstawić zamiast kata rurkę, strumienice dodam ze u mnie jest wygląda to jak dobry ser z dziurkami :) chciałbym żeby było cicho a nie jak w polonezie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, ja również zastanawiam się czy nie wyciąć kata, od paru dni coś w nim lata i brzęczy cały czas, a jadąc po dziurach słychać bardzo mocno, do tej pory chodził cichutko wydech, czy po wycięciu będzie dużo głośniej ? benzyna 1.8 + LPG

dodatkowo mam pytanie, zaczęły szaleć mi obroty, jak np. mam auto na luzie to po jakimś czasie zaczyna się dusić, tak jakby miał zgasnąć i sam podnosi obroty do 1200 i potem spadają z powrotem do 900 i tak co jakiś czas się dzieje, czy może to być wina katalizatora?

Opublikowano
witam, ja również zastanawiam się czy nie wyciąć kata, od paru dni coś w nim lata i brzęczy cały czas, a jadąc po dziurach słychać bardzo mocno, do tej pory chodził cichutko wydech, czy po wycięciu będzie dużo głośniej ? benzyna 1.8 + LPG

dodatkowo mam pytanie, zaczęły szaleć mi obroty, jak np. mam auto na luzie to po jakimś czasie zaczyna się dusić, tak jakby miał zgasnąć i sam podnosi obroty do 1200 i potem spadają z powrotem do 900 i tak co jakiś czas się dzieje, czy może to być wina katalizatora?

obroty mogą Ci szaleć :

- albo sonda Ci pada

- albo przepływomierz

ps. zrób adaptacje przepustnicy :) powinno pomóc

Opublikowano

Panowie, ile dostanę za kata z 1.8 ADR? :wink: Myślałem nad wymianą całego układu wydechowego na nowy zamiennik bo mój dziurawy jak sito, a za katalizator koszty by się co nieco pomniejszyły :grin:

Opublikowano
Panowie, ile dostanę za kata z 1.8 ADR? :wink: Myślałem nad wymianą całego układu wydechowego na nowy zamiennik bo mój dziurawy jak sito, a za katalizator koszty by się co nieco pomniejszyły :grin:

za kata powinnes dostać ( zależy od stanu ) 100-150zł kumpel od 1.9TDI dostał 180zł...

Opublikowano

Kata mozna na zlomie gdzies opylic ? Czy trzeba latac zeby go sprzedac?

Opublikowano

Na złomie opylisz po cenie złomu czyli 80gr za 1kg:grin: Lepiej poszukaj kogoś kto to skupuje,lub wystaw na allegro.

Opublikowano

Dzieki:)

Opublikowano
Kata mozna na zlomie gdzies opylic ? Czy trzeba latac zeby go sprzedac?

Masz coś takiego jak skup katalizatorów. Ja za swojego dostałem 150 zł . Wszystko zależy w jakim stanie, ile platyny w nim zostało itp. Ogólnie polecam bardzo ten zabieg bo od razu czuć że turbo inaczej oddycha :) i troszkę nawet mocniejszy jest :) a to wszystko bez żadnego programu :)