Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] GAZ

Czy jestes zadowolony ze swojej instalacji gazowej? 53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony ze swojej instalacji gazowej?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

reduktor tomasetto,wtryski val tek,elektronica europegas -VECTOR zakladane w CHRZANOWIE

Opublikowano

Ja ma A4 B5 silnik 1.8 125 km. zastanawiam sie nad zalozeniem takiej instalacji gazowej w ciagu 6 miesiecy zrobilem 12 tys km. Zna ktos dobrych gazownikow i mogl by polecic instalacje gazowe w woj mazowiedzkim:>? Slyszalem podobno ze gdzies w okolicach siedlec zakladaja jakas instalaje ponoc nikt jeszcze nie nazeka i kosztuje 1800 zl sek. :eek:

Opublikowano

za 1800zł to pewnie nie jest sekwencja

Opublikowano
kosztuje 1800 zl sek

trochę mało na sekwecję, a nawet jeśli nią jest to pewnie tandeta.

Opublikowano
Slyszalem podobno ze gdzies w okolicach siedlec zakladaja jakas instalaje ponoc nikt jeszcze nie nazeka

Owszem zakładają i nikt nie narzeka

Ale jak dzwoniłem to sekfencja była za 2500 a za 1800 to zwykły gaz.

Numer tel do zakładu:

(025) 63-334-47

Opublikowano

Ja powiem krótko... Na instalce LPG się nie oszczędza!!! Jak kupisz lepszą instalkę, to nie powinieneś mieć z nią problemów, ale gdyby coś było nie teges masz gazowników w całej Polsce, co zajmują się daną instalką i w końcu dojdziesz z nią do ładu... W ADRach to jeszcze pół biedy, bo to silnik wolnossący, a nie Turbo. Ja swoją (W AEB :) ) dopiero ustawiłem własnym interfejsem.

Opublikowano

Hmm mozliwe bo to z jednego ucha przez drugie ale jak jest naprawde to trzeba samemu sie dowiedziec. Dzieki za informacje :)bialy4 a wiesz czasem czy ta gazownia to dobra oplaca sie do nich jechac:> moze powiedzieli Ci jaka to instalacja :>? bo ja do siedlec mam 150 km wiec szukam czegos konkretnego i dobrego!! podobno tez jest jakas dobra gazownia pod białobrzegami firma 2 braci miejscowosc falencice czy jakos tak.

Opublikowano
Ja powiem krótko... Na instalce LPG się nie oszczędza!!! Jak kupisz lepszą instalkę, to nie powinieneś mieć z nią problemów, ale gdyby coś było nie teges masz gazowników w całej Polsce, co zajmują się daną instalką i w końcu dojdziesz z nią do ładu... W ADRach to jeszcze pół biedy, bo to silnik wolnossący, a nie Turbo. Ja swoją (W AEB :) ) dopiero ustawiłem własnym interfejsem.
Dobrze gada bo wkońcu przyjdzie taki dzienz miłą chęcią wywali sie LPG z auta.
Opublikowano

szacuje się, że za 10 lat 20% wszystkich europejskich samochodów będzie zasilanych gaziwem :twisted:

Co prawda nie LPG tylko CNG ale zawsze to gaz :biggrin:

Wodór (spalany w silnikach spalinowych oraz ogniwa wodorowe - silniki elektryczne) i CNG zastąpi ON, PB i LPG

Opublikowano
szacuje się, że za 10 lat 20% wszystkich europejskich samochodów będzie zasilanych gaziwem :twisted:

Wodór (spalany w silnikach spalinowych oraz ogniwa wodorowe - silniki elektryczne) i CNG zastąpi ON, PB i LPG

NO CNG sięnie przebije ze względu na samo paliwo jaki i instlacje w autach - zdaje się że przy takim samym zbiorniku [w litrach] jak do LPG to tylko 1/3 tego dystandu się zrobi - wiec wielkość zabudowy zbiornika jest wielkim utrudnieniem. Co do Wodoru to moim życzenim było by aby coś z tej technologii sie przebiło - największy problem to paliwo a dokładnie jego pozyskiwanie.

Opublikowano

W siedlcach zakładał mój znajomy do vectry jeżdzi juz ze 4 lata i instalka jest bezawaryjna.

podobno tez jest jakas dobra gazownia pod białobrzegami firma 2 braci miejscowosc falencice czy jakos tak.

Jeżeli już to Falenica ale o nich nie słyszałem - za daleko mieszkam.

Opublikowano

NO CNG sięnie przebije ze względu na samo paliwo jaki i instlacje w autach - zdaje się że przy takim samym zbiorniku [w litrach] jak do LPG to tylko 1/3 tego dystandu się zrobi - wiec wielkość zabudowy zbiornika jest wielkim utrudnieniem. Co do Wodoru to moim życzenim było by aby coś z tej technologii sie przebiło - największy problem to paliwo a dokładnie jego pozyskiwanie.

Przebije się przebije, tutaj nie ma co dyskutować. Odniesie sukces dzięki temu w jaki sposób się otrzymuje CNG. Szacuje się, że jeśli teraz rozpoczęłaby masowa produkcja CNG tylko sposobami rolnymi (fermentacje różnych roślinek) zaspokoiłoby to 50% całego zapotrzebowania światowego na gaz.

Niesty na zbiorniku CNG faktycznie będzie się robiło mniej kilometrów niż na zbiorniku PB czy LPG. Wprowadzi się po prostu większe zbiorniki (jak dobrze pamiętam w zamyśle ma być coś około 120-150 litrów) z lekkich tworzyw węglowych. Aktualnie Mercedes testuje takie właśnie zbiorniki w Politechnice Wrocławskiej.

W kwestii wodoru zgodzę się z tobą jak najbardziej. Mam nadzieję, że przebije się to. Technologie wodorowe były bardzo blokowane przez potentatów motoryzacyjnych (bo przecież wpakowali miliony w silniki benzynowe i wysokoprężne) ale teraz przy kończących się złożach ropu naftowej, nie mają innego wyjścia jak inwestowanie w nowe technologie.

Opublikowano

Bardzo serdecznie proszę osoby, które znają sie dobrze na rzeczy o podpowiedx jaką instalację gazową mozna montować do silnika 1,6 [ 74 KW ] 101 KM z przebiegiem 170.000 km czy i jaki ma ona wpływ techniczny na "życie " silnika no i oczywiście, poza walorami cenowymi jak się zachowuje w praktyce. Pozdrawiam i dziękuję. Darek

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 07-03-2007, 16:58 ]

scaliłem do tego tematu

Opublikowano

Tematów jest sporo.

Do tego silnika można wstawić nawet instalację II generacji

Większość będzie proponować sekwencję, ale to i tak zależy od montażu jak te instalacje będą sie spisywały

Opublikowano

sekwencja i jeszcze raz sekwencji. Co do reszty informacji to znajdziesz je na forum bo było o tym dużo.

Po co tak w ogóle zakładasz nowy temat? Pisz tam gdzie gadamy o instalacjach.

Opublikowano

po przeczytani waszych opini, a tez sie zastanawialem nad gazem to watpie ze zamontuje.

Opublikowano
Kuuuuuuuuuur..... w obiegly czwartek zalozylem instalacje.

Czym się przejmujesz benzyna też zdrożeje tyle

LINK

Opublikowano
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=34972

Kuuuuuuuuuur..... w obiegly czwartek zalozylem instalacje.

spoko spoko różnica między pb a lpg i tak będzie na takim poziomie, że oszczędność będzie odczuwalna no bo przecież odpad z produkcji benzyny nie może być droższy od jej samej :wink: