Razan Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Jaką grubość ma podkładka dystansowa sprzęgła kompresora ?, ewentualnie gdyby ktoś mógł zajrzeć do etki i podać numer , podczas wymiany łożyska wypadła i potoczyła się w nieznanym kierunku ...
Tyrath Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Czy uszkodzone sprzęgło kompresora klimy może powodować wibracje na budzie i kierownicy nawet przy trybie "ECON"? Pytam, bo od dwóch lat walczę z wibracjami i nadal mnie prześladują, a wymieniłem już dosłownie wszystko co mogło je powodować
soulmaster3m Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 ECON = wyłączona klima = sprzęgło klimy nie trzyma koła pasowego. No, ale przecież koło pasowe kręci się zawsze
The a4 Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Czesc do autora tego tematu - dalo by rade te linki do zdjec poprawic zeby byly widoczne ?
bialas14 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Trochę odgrzebię temat ale dla potomnych - łożysko OPITMALa po przebiegu 350km stanęło, całkowicie zatarte. Zamontowane SRT (w środku NTN - takie miałem w oryginale) po przebiegu kilkukrotnie większym cisza.
Bałtek Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Jakie są dokladne rozstawy tych otworw w sciagaczu? Chcialbym sobie wypalic w pracy gotowy sciagacz, i wszystko w jeden dzien zrobic
soulmaster3m Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Skoro możesz wypalić to po co robić otwory skoro można fasole i mieć ściągacz do zadań różnych.
soulmaster3m Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Co do rozstawów to swój ściągacz robiłem na oko i wszystko oczywiście działa, ale oczywiście otwory były podłużne. Do zestawu śruba M12 do odciągania ściągacza i 3 śruby M5, nie za długie, nie za krótkie, z podkładkami i nakrętkami do regulacji długości. Blacha, 10-20, przy gównianej klasie stali nawet 10 jest ok. Ściągacz koła klimy: Ściągacz bardziej uniwersalny: Edytowane 2 Września 2017 przez soulmaster3m
janekkozak1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 U siebie mam takie sprzęgło sprężarki zamontowane ktoś podpowie jak mam to wymienić? Które ze sprzęgieł będzie dobre ? Czym one się różnią ? http://allegro.pl/kolo-pasowe-sprzeglo-kpl-denso-7sbu16c-vag-i7236306502.html#thumb/1 http://allegro.pl/sprzeglo-sprezarki-klimatyzacji-denso-passat-b5-i6826085095.html#thumb/1
thogal Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nie problemu zmienic łożysko bez rozbierania przodu? Bo tam mało miejsca.
maniekaudia4 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 odkręcasz jedną śrubę od łapy druga luzujesz tak żeby sprężarka przechyliła się do dołu i z kanału masz dobry dostęp
Rekomendowane odpowiedzi