Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Xenony - problem nagłaśniany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy wszystkie lampi valeo mają soczewkę pod ksenon?? bo na moich jest naklejka na której są rodzaje żarówek i nie ma tam nic o ksenonie. są tylko h7, w5w,h7, to soczewki są pod ksenon czy nie??

Opublikowano

czy wszystkie lampi valeo mają soczewkę pod ksenon?? bo na moich jest naklejka na której są rodzaje żarówek i nie ma tam nic o ksenonie. są tylko h7, w5w,h7, to soczewki są pod ksenon czy nie??

Powiedzmy , ze sa przystosowane , smialo mozna zakladac do soczewek xenony :)

Opublikowano

no i gicior. teraz tylko znaleźć dobry zestaw hid i będzie :th:

Opublikowano

tony84 popatrz sobie na oznaczenie wybite na kloszu. A nie na nalepki.. :)

Opublikowano

ykk na szklanym kloszu??

Opublikowano

tony84 tak :)

Opublikowano

ykk na szklanym kloszu??

tony84 tak :)

a od kiedy to jest szkło? :naughty::tongue4: A tak na marginesie, jakie dokładnie powinny być oznaczenia dotyczące soczewki pod xenon a soczewki na H7? Jakieś inne? Bo u mnie nie widzę czegoś takiego jak D2S lub H7 na "szkle" :tongue4: Rozumiem że powinno to być tam gdzie jest oznaczenie homologacji i dopuszczenia do ruchu E9? :rolleyes:

Opublikowano

Bo tego nie mam na szkle tylko na naklejce na reflektorze. :) ogólnie to różni sie tylko mocowaniem żarówki xenonowej.Spokojnie można zakładać do zwykłego reflektora orginalną żarówkę xenonową. :)

Dopuszczenie do ruch każdy reflektor ma./powinien mieć/orginał na pewno ma. :)

[br]Dopisany: 17 Maj 2008, 10:39 _________________________________________________powino pomóc

http://www.auto-swiat.pl/wydania,artykul/Porady_ekspertow,Jaki_to_reflektor_,Artykul-15711/[br]Dopisany: 17 Maj 2008, 10:41 _________________________________________________http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878

Opublikowano

No to dopuszczenie mam :wink4: E9 ponieważ lampa ori Valeo wyprodukowana w Hiszpanii :th: No i faktycznie na lampie ( na "szkle" obok E9 ) jest: 04 HR ( halogenowe drogowe ), 02 A <- ( ze strzałką pod spodem "<-" oznaczającą ruch, jeśli dobrze przeczytałem, tu jest lewostronny, ale to pozycyjne :wink4: ), 01 1 <- ( kierunkowskaz przedni też lewostronny), 04 HC -> ( halogenowe mijania dla ruchu prawostronnego jeśli dobrze rozumiem :rolleyes: ), 00 DC -> ( ksenonowe mijania też prawostronny ). Czyli jeśli dobrze rozumiem moja prawa lampa (od strony pasażera) jest przystosowana do naszego polskiego ruchu prawostronnego :th: Czyli gra gitara :cool: A co oznacza to 02, 01, 00, 04 przy tych oznaczeniach? :rolleyes:

Opublikowano

rafalekx czepiasz sie.. :rolleyes: chodzilo o klosz.. :rolleyes:

Opublikowano

rafalekx czepiasz sie.. :rolleyes: chodzilo o klosz.. :rolleyes:

dokładnie, :)

Opublikowano

A ja z takim pytankiem jak mam lampy soczewkowe i chce włożyć w nie ksenon to komu najlepiej zlecić taką robote?

Opublikowano

Kolego zrób to sam - godzina roboty - zobacz do działu zrób to sam - jest foto story z montażu - każdy da radę :)

Opublikowano

A ja z takim pytankiem jak mam lampy soczewkowe i chce włożyć w nie ksenon to komu najlepiej zlecić taką robote?

orginał czy hidy? :mysli:

jeśli xidy to samemu :) zresztą orginały też nie problem :)

Opublikowano

Nie mówie o Hidach 8000K jak to samemu? jak to się robi bo ja zielony :embarrassed:

Opublikowano
Ja montowałem takie same przetwornice - łatwizna

potwierdzam. sam jestem zielony a dalem rade

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

po przeczytaniu 20 stron..uff :P rozumiem ze lepsze do soczewkowych sa 6000K??

byla tez taka opinia ze 6000K w soczewce wyglada jak zwykla zarowka... potwierdzicie czy zaprzeczycie?

moze jednak skusic sie na 8000 ? mowie oczywiscie o hidach ;]

Opublikowano

Niedawno wsadziłem HID 6000K w zwykłe soczewki przystosowane pod H7.

Zaraz po zapaleniu swiecą z mocno niebieską poświatą, po dłuższym czasie (myślę że >15min) rozświecają się do bardzo białego światła - z bliska nie mogę stwierdzić niebieskiej poświaty - ponoć (info od postronnej osoby) z dalszej odległości nadal ją widać.

Czy w soczewce od H7 HID 6000K wygląda jak zwykła żarówka? Na 100% NIE! - no może w b. słoneczny dzień...

Zanim zmieniłem halogeny H7 na żarniki HID wymieniłem żarówki pozycyjne na Philips Blue cośtam i wydawało mi się że świecą na bielutko.

Po wymianie na HIDy kobitka mi powiedziała, że pozycyjne się przepalają bo jakoś tak na pomarańczowo świecą i prawie ich nie widać :wink4:

Do golfów w agrotuningu wsadza się 12000K :polew: - fiolecik aż miło.

Robert S

Opublikowano

Wszystko kwestia co kto lubi :) dla mnie optymalne 5000 k ale 6000 tez mogą być,najbardziej do orginału :th: