Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z otwieraniem bagażnika - naprawa - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla potomnych, jeżeli się nie zamyka, to 99% zamek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy jest możliwość, abym ujrzał zdjęcia z pierwszego posta Przemoluka odnośnie tej naprawy?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ma ktoś jeszcze zdjęcia z pierwszego postu? Dzis trochę przygrzało słonko i oczywiście klapa zaczeła świrować. Poprawiałem już w tamty roku luty i było po temacie ale teraz silniczek nie ma sily czyli trzeba pewnie owinąć blaszkę. Ale przydaly by sie zdjecia. Help

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Brak możliwości otworzenia bagażnika. Nie reaguje z przycisku klapy oraz z pilota. Gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

U mnie  był  problem z  siłownikiem .można  było  tylko otworzyć z kluczyka. Wymieniłem sławną blaszke .pomogło na miesiąc. Kupiłem zamiennik za 30 zeta .śmiga aż miło. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

U mnie nawet z pilota nie otwiera :/

Opublikowano
W dniu 4.03.2018 o 10:23, lukas551 napisał:

U mnie nawet z pilota nie otwiera :/

Raczej chodziło o grot kluczyka nie o "pilot". zmień blaszkę w siłowniku i powinno pomóc. Możesz tez sprawdzić przewody w przelotce przy zawiasie.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam mam u siebie problem z wyjęciem zamka(wkładki) w plastiku gdzie jest mikro styk przez to nie mogę tego wyciągnąć porozkręcałem wszystko a ten zamek dalej nie chce mi wyjść wie ktoś jak go wyciągnąć(sedan)?

Edytowane przez Piter97
Opublikowano
W dniu 3.10.2018 o 13:12, Piter97 napisał:

Witam mam u siebie problem z wyjęciem zamka(wkładki) w plastiku gdzie jest mikro styk przez to nie mogę tego wyciągnąć porozkręcałem wszystko a ten zamek dalej nie chce mi wyjść wie ktoś jak go wyciągnąć(sedan)?

Problem rozwiązany należny odczepić linkę przekręcić wkładkę zamka i wychodzi

W moim przypadku padł silniczek  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie mam bo u mnie światla nie ma ani FIS nie reaguje na otwarcie klapy b6 Avant ale nawet jak włączę światło na stałe też nie działa żarówki całe może to nie mikrostyk a bezpiecznik? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiam u mnie klapa otwiera sie tylko z kluczyka , mimrostyk caly bo jest podswietlenie i na fisie inf ze otwarta , silownim na krótko dziala przewody cale niewiem co sie dzieje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.12.2018 o 08:31, Rafał11 napisał:

mimrostyk caly bo jest podswietlenie

mikrostyk nie ma nic do podswietlenia.Ja u siebie ściągnąłem delikatnie izolację na przewodach  dochodzących do mikrostyku i sprawdziłem potencjometrem przejście.  Miałem światło i możliwość otwierania tylko z kluczyka. Winne były przerwane przewody. 

8S6inwv.jpg

W zasadzie to mam zdjęcia brak ich na 1 stronie

Sedan:

Ściągamy tapicerkę klapy (1 śruba w czerwonym kółku) i ciągniemy.  Jest na zatrzaskach

YtDu35R.jpg

LJ1yayZ.jpg

Ściągamy tablice.

Wyciągamy linkę od siłownika z zamka

KyuZEl3.jpg

Odkręcamy 4 nakrętki (w tym dwie środkowe z takimi blaszkami )

kErLpIU.jpg

iha1JIu.jpg

Odkręcamy śrubę trzymającą wkladkę .

PpUAuXW.jpg

Wkładkę wyciągamy przez obrót bodajże przeciwnie do wskazówek zegara.

Wciskając od środka zaczepy wypychamy listwę na zewnątrz.

Kj9KslW.jpg

wyciągamy mikrostyk

nl5dFHt.jpg

zfMffOL.jpg

Generalnie mikrostyki są dwa - przy przycisku i przy wkładce.

Edytowane przez woodzuu
  • Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Krancówki sprawdzone sa dobre , siłownik równiez , sciagnąłem tapicerke z boku przewody nie uszkodzone całe

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem z moim A4 B6 Avant. Nie mogę otworzyć bagażnika. Muszę za kazdym razem gasić silnik o otwierać klapę przez naciśnięcie przycisku na pilocie. Co się mogło stać ?

Opublikowano

Sprawdziłeś w ogóle co kolwiek co jest opisane w tym temacie? Czy czekasz aż samo się naprawi poprzez napisanie postu?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam odkopię troszkę temat ma ktoś numery części tego mikro styka dla poszczególnych lat nigdzie nie mogę tego znaleźć począwszy od 2001 do 2004 chodzi mi o wersję sedan na etce mam ale nie mam numeru części do tego.

U mnie prawdopodobnie padło to i chciałbym to zamówić i zmienić chyba że ktoś ma link i mogły podesłać oczywiście o ile da się to samo wymienić i nie trzeba będzie wymieniać całej listwy.

Screenshot_1.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...