tgkone Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 siemka. od jakiegos czasu czuje ze samochod trzeba krecic ocierajac sie o odcinkę zeby jakos przyzwoicie jechał, zaczelo mnie to denerwowac wiec wyciagnolem turbawke w celu diagnozy. no i wlasciwie znalazlem co go bolało: klapke gdzieś porwało do wydechu. mianowicie potrzebuję rady bądź też pomocy jak tą klapkę zamocowac tam spowrotem, gdzie takiej szukac i czy ew mogę taką dorobić. rady typu oddaj do turbo serwisu są niepotrzebne bo jeśli chciałbym to zrobić już dawno bym to zrobił, kazdy turboseriws na ten temat ma dopowiedzenia tyle: "pan przywiezie my zregenerujemy" wlasciwie nie ma co tam regenererować wirniki w bdb stanie nie maja żadnych luzów, oliwa tez nigdzie nie wycieka więc pozostaje tylko problem z ta klapką. więc wg. mnie możliwości usunięcia: 1) zakup używanej (lub tez regenerowanej) strony gorącej (chciałbym tego uniknąć i obrac to jako ostateczność) 2)dorobienie takiej blaszki lub zastosowanie oryginalnej?? prosze o pomoc p.s szukalem googlarką i żaden temat nie odnosił się do tego bezpośrednio dlatego załozylem nowy.
szczuraz Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Pisz do użytkownika Gregory proponował mi jakiś czas temu nowe WG Forge007 w dobrej cenie . Gość jest pewny i na AEB zjadł zęby .
Buba Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 szukaj zajechanego turbo albo samego WG Wydaje mi sie ze byl kiedys temat o dorobieniu tej klapki ale nie pamietam gdzie
fend18 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 mam turbine z zajechanymi lopatkami od strony zimnej, ale reszta jest ok WG z klapka jest OK szczelne trzyma, jak bys byl zainteresowany pisz.
KYLOMC Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 ja tez mam wg z klapeczka do sprzedania
tgkone Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 temat rozwiązałem znalazłem klapke z innej turbawki, klapka jest wlozona w to miejsce gdzie ma byc, porzadnie zaspawana zeby się nie urwała, WG wyregulowany wszystko chodzi tak jak powinno
Rekomendowane odpowiedzi