Tzieland Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 To po "kuracji" bierz szybko jakieś odżywki na podniesienie naturalnego teścia i inhibitory aromatazy (żeby żeńskie hormony uciszyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak_patryk Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 To po "kuracji" bierz szybko jakieś odżywki na podniesienie naturalnego teścia i inhibitory aromatazy (żeby żeńskie hormony uciszyć) dobra dobra jak mówisz tak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 To po "kuracji" bierz szybko jakieś odżywki na podniesienie naturalnego teścia i inhibitory aromatazy (żeby żeńskie hormony uciszyć) dobra dobra jak mówisz tak będzie Niech ktoś się może jeszcze wypowie, bo ja nie jestem znawcą ale z logicznego punktu widzenia, to żeby nie było spadków trzeba podnieść poziom naturalnego testosteronu i zblokować żeńskie hormony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak_patryk Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 To po "kuracji" bierz szybko jakieś odżywki na podniesienie naturalnego teścia i inhibitory aromatazy (żeby żeńskie hormony uciszyć) dobra dobra jak mówisz tak będzie Niech ktoś się może jeszcze wypowie, bo ja nie jestem znawcą ale z logicznego punktu widzenia, to żeby nie było spadków trzeba podnieść poziom naturalnego testosteronu i zblokować żeńskie hormony Dobrze by było im więcej wypowiedzi to lepiej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertjudi Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 "Micha" też będzie grała w tym rolę ,bo jeżeli będzie za mało kalorii to nic z tego nie będzie.Dieta to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 "Micha" też będzie grała w tym rolę ,bo jeżeli będzie za mało kalorii to nic z tego nie będzie.Dieta to podstawa. Racje, dieta to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reggi Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Pany. Staram się ćwiczyć i jeść regularnie..aczkolwiek z jedzeniem to tak średnio bywa u mnie bo jem duże posiłki, a rzadziej..nie mam czasu po prostu jeść 4-5 mniejszych posiłków. Po treningu wspomagam się BCAA. Uzupełnić jedzenie jakimś gainerem czy białkiem ? Nie chciałbym tylko żeby poszło mi to w brzuch i uda Druga kwestia to zacząć wspomagać się glutaminą ? W moim BCAA jest 3,5 g w jednej porcji ( 35g w 100g prochu ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertjudi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pany. Staram się ćwiczyć i jeść regularnie..aczkolwiek z jedzeniem to tak średnio bywa u mnie bo jem duże posiłki, a rzadziej..nie mam czasu po prostu jeść 4-5 mniejszych posiłków. Po treningu wspomagam się BCAA. Uzupełnić jedzenie jakimś gainerem czy białkiem ? Nie chciałbym tylko żeby poszło mi to w brzuch i uda Druga kwestia to zacząć wspomagać się glutaminą ? W moim BCAA jest 3,5 g w jednej porcji ( 35g w 100g prochu ) . Po pierwsze musisz wiedzieć ile kalorii potrzebujesz i według tego uzupełniasz kalorie gainerem,tłuszczem,białkiem ,bo tak jak piszesz jak za dużo tego wrzucisz to się zalejesz tłuszczem po prostu.Co do glutaminy to odpuść bo nie warto tego brać szkoda kasy lepiej tą kase ulokować w diete itp. BTW jaki staż treningowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pany. Staram się ćwiczyć i jeść regularnie..aczkolwiek z jedzeniem to tak średnio bywa u mnie bo jem duże posiłki, a rzadziej..nie mam czasu po prostu jeść 4-5 mniejszych posiłków. Po treningu wspomagam się BCAA. Uzupełnić jedzenie jakimś gainerem czy białkiem ? Nie chciałbym tylko żeby poszło mi to w brzuch i uda Druga kwestia to zacząć wspomagać się glutaminą ? W moim BCAA jest 3,5 g w jednej porcji ( 35g w 100g prochu ) . Po pierwsze musisz wiedzieć ile kalorii potrzebujesz i według tego uzupełniasz kalorie gainerem,tłuszczem,białkiem ,bo tak jak piszesz jak za dużo tego wrzucisz to się zalejesz tłuszczem po prostu.Co do glutaminy to odpuść bo nie warto tego brać szkoda kasy lepiej tą kase ulokować w diete itp. BTW jaki staż treningowy? Dlaczego uważasz, że L-glutamina to wyrzucona kasa? Wszyscy znajomi biorą i nikt źle się o tym nie wypowiada. Poza tym to podstawa budowania mięśnia, tak samo jak BCAA po treningu. Tak naprawdę, efektów BCAA też nie widać a wszyscy to wpieprzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lo-buz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ja swego czasu uparlem sie na testy z BCAA, i moze to placebo ale faktycznie czulem ze miesnie " nie uciekaja " i trzymaja sie.. ale.. tylko iwylacznie systematyczne branie. Po 2 miesiacach bcaa 8-1-1 czulem ze lepiej mi sie z nimi trenuje - i tutaj nie chodzi o moc, sile, ale treningi po 2 godziny nie robili na mnie mega zmeczenia czy spadku/upadku krwi w miesniach.. Biorac BCAA liczylem tylko na to aby dlugi trening nie byl dla miesni treningiem wyczerpujacym.. owszem trening do granic wytrzymalosc wiec musi mnie cos bronic przed spadkami.. mam wizje tego ale ciezko wytlumaczyc . Ragga, musisz mniej wiecej znac swoje zapotrzebowanie na BTW, albo chociaz znajdz przykladowe diety. Jedz sprawdzaj, patrz, waga, wymiary i nie licz ze po paru treningach zgubi sie fat. Plywanie, ruch, aeroby, silownia.. Jak wkrecisz sie w diete to pozniej juz sam bedziesz wiedzial co mozna jesc a co nie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reggi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Na chwilę obecną jedyne mięcho jakie jem to pierś z kurczaka, do tego szamię warzywka ( mrożonki ), owsiankę na mleku z rana, jakieś jogurty, ryż, makarony ( bo lubię i rezygnował z tego nie będę ), kasze, ser żółty, jakieś serki wiejskie, banany, jajka i inne cuda. Poprzeglądałem parę diet i wiem mniej więcej czego potrzebuję i co mnie podpasi. Nauczyłem się patrzeć na to co wkładam do koszyka.. Zakupy trwają nieco dłużej, ale przynajmniej nie kupuję rzeczy niepotrzebnych jak kiedyś. Słodkości nie jem już od dawna..minęła mnie jakoś faza na batoniki i inne głupoty..wszelkie chipsy też omijam szerokim łukiem, ale raz na jakiś czas się skusze. Gainera odpuszczam.. zainwestuję w białko i glutaminę. Na chwilę obecną ćwiczę sobie w domu..łamany gryf z subtelnym obciążeniem, dwa hantelki i piłka. Od tego tygodnia ruszę z siłownią i basenem bo w domu wszystkiego się nie zrobi Jakby nie było po 3 tygodniach ćwiczeń różnica w sprawności i ogólnym samopoczuciu jest odczuwalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja BCAA, dokładnie takie 98 PLN biorę już jakieś 2 miesiące i nie czuję jakiegoś konkretnego działania. Ale o to chyba właśnie chodzi? BCAA nie ma rozp*erdalać nam mózgu czy powodować, że będziemy więksi w przeciągu tygodnia czy dwóch. Od tego są inne specyfiki. BCAA ma delikatnie działać w naszym organizmie nie dopuszczając do efekty katabolicznego po treningu. Z samych BCAA mięśni też nie zbudujemy ale na pewno nie damy im podstawy do tego aby zmalały Ja nie biorę zbyt dużo odżywek. Staram się jeść 2-3 różne rodzaje na "kuracji", żeby wiedzieć co ma jakie działanie. I wydaje mi się, że mam podobne odczucia co Lo-buz. Mięśnie na pewno nie uciekają (to że nie rosną zbyt szybko to tylko wina diety). Oprócz BCAA biorę obecnie Universal Natural Sterol Complex i Chain Reaction Classic. Wg mnie po Universalu mięśnie są dłużej twarde i ogólnie bardziej się zbiły. Za to Chain rozwala umysł. Szczególnie flash ma mega działanie. Jak dla mnie to na początku zbyt duże. Cały czerwony chodziłem, jakbym co dopiero z solarium wyszedł. Ale skupienie i chęć do treningu na pewno na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony84 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 raggaman glutaminę odpuść, nie warto wydawać na nią kasy. wg badań nic konkretnego nie daje. wystarczy to co jest w bcaa. natomiast właściwe dawkowanie bcaa (takie które ma prawidłowo działać) to 4g bcaa/kg masy ciała dziennie. co chodzi o kalorie żeby bilans był na zero to powinno się spożywać 22kcal na kilogram masy ciała, biorąc pod uwagę mały wysiłek fizyczny. jeśli masz tendencje do tycia i obrastania tłuszczem to odpuść gainera, wtedy białeczko będzie lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitshi Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Co myślicie o Nitrobolonie II od Trec'a ? Bo zamierzam z tym od stycznia poeksperymentować? Na allegro 219zł puszka 1100g - 55 porcji w proszku. Szukam opinii i jakby ktoś brał to miło by było jakby się podzielił wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Nitrobolona nie brałem ale AAKG od nich daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitshi Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 AAKG z tego co się orientuję ma podobne działanie, ale inny skład. Jaki koszt tego na 1 cykl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzieland Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja brałem dokładnie to 85 ZŁ ? TREC AAKG Mega Hardcore - 240 kaps. SKLEP ? Niska Cena ale po 10 kaps/dziennie, czyli 5 przed treningiem i 5 po treningu. W dni nietreningowe to z rana i pod wieczór. Na cykl to różnie wypada. Ja to najdłużej ciągnąłem przez jedno opakowanie czyli ok 3-4 tygodnie, nigdy dłużej. Ogólnie stosowałem to jako zamiennik dla kreatyny. Pompa mięśniowa na bardzo duży plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertjudi Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Co myślicie o Nitrobolonie II od Trec'a ? Bo zamierzam z tym od stycznia poeksperymentować? Na allegro 219zł puszka 1100g - 55 porcji w proszku. Szukam opinii i jakby ktoś brał to miło by było jakby się podzielił wrażeniami. Robiłem na tym cykl jakiś rok temu w połączeniu z CM3 Kreatyny i pompa na treningu była nieziemska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak_patryk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja brałem dokładnie to 85 ZŁ ? TREC AAKG Mega Hardcore - 240 kaps. SKLEP ? Niska Cena ale po 10 kaps/dziennie, czyli 5 przed treningiem i 5 po treningu. W dni nietreningowe to z rana i pod wieczór. Na cykl to różnie wypada. Ja to najdłużej ciągnąłem przez jedno opakowanie czyli ok 3-4 tygodnie, nigdy dłużej.Ogólnie stosowałem to jako zamiennik dla kreatyny. Pompa mięśniowa na bardzo duży plus A ja mogę powiedzieć że już leci początek drugiego tyg na cyklu i jest pompa z jakieś dobre 5 kg weszło a jeśli chodzi o wagę to muszę zerknąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony84 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Co myślicie o Nitrobolonie II od Trec'a ? Bo zamierzam z tym od stycznia poeksperymentować? Na allegro 219zł puszka 1100g - 55 porcji w proszku. Szukam opinii i jakby ktoś brał to miło by było jakby się podzielił wrażeniami. jeśli wcześniej nie brałeś to wymiatacz. ogólnie pompa konkretna. tylko skąd wziąłeś taką cenę?? trochę drogo. ja kupowałem za 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi