nowal Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Długo brałem sie do tej roboty ale w koncu sie udalo. Czas pracy max 30 min. Potrzebujemy mały zawias(40mm) ja kupiłem w castoramie, oraz 6 małych wkręcików i klej. Najtrudniejsze jest odznaczenie miejsc przykręcenia zawiasu. Ja najpierw przykręciłem zawias do klapki( równy odstęp pomiędzy pękniętymi zawiasami plastikowymi) następnie za pomoca kleju szybkoschnacego przykleiłem wstepnie zawias do obudowy podłokietnika i ustawilem klapke tak jak powinna byc. Gdy klej wyschnął delikatnie podniosłem klapkę i odznaczylem miejsce przykręcenia. Skręcamy wszystko do kupy i cieszymy sie sprawnym podłokietnikiem. Mozna jeszcze pomalowac zawias zeby było estetyczniej bo nie spotkałem się z czarnym zawiasem. Moze dlatego ze byłem w 2 sklepach. Mam tylko 1 fotke podglądową. Jutro zrobie więcej.
tomasz-gorz Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 nie widac tego zawiasu jak podłokietnik jest zamkniety? bo albo ja u siebie przykładam zawias w złym miejscu i jak zamkne klapke to tyl sie podnosi i go widac. pokaz dokładniejsze foto tego co zrobiłes. gdzies juz widziałem taki temat na tym forum
nowal Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 nie widac, bo to jest mały zawias. Moze miales większy. Dzisiaj wrzucę fotki z normalnego aparatu
OnasiS Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 kolego wrzucisz obiecane zdjęcia??
puertoss Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 no właśnie dawaj jakieś dokładniejsze foty bo tu ludzie czekają.....
nowal Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 Skłamałem pisząc ze nie widac zawiasu, wczesniej jakos nei rzuciło mi się w oko, dopiero jak kolega napisał to zauwazylem. Napewno duzo by pomogło pomalowanie zawiasu na czarno i tak tez zrobię. mimo wszystko jestem bardzo zadowolony bo wczesniej jak podnosilem podłokietnik to klapka odpadala i wszystko się wysypywalo.... Niestety ale jak ktos chce miec to zrobione idealnie to trzeba albo kupic nowa klapkę albo dorabia z blaszek ułamane zaczepy. Prawda taka ze jest to najszybszy i najtanszy sposob na naprawe klapki a tragedii w wygladzie nie ma. Zawias bardiej widac bo zdjęcie jest robione z lampa błyskową.
puertoss Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 trzeba go na czarno prysnąć i będzie gitara
gajdan Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Thx za pomysł bo od dłuższegpo czasu mysle co z tym robic a klejenie nic nie daje bo za chwile znowu urwane:/.Jutro jade po zawias:)
denveco Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja zrobilem juz to dawno i nawet wyfrezalem w podlokietniku by wpuscic zawias i trzyma bez problemu. No jedyne co to z tylu widac ze jest tam jakis zawiasik, ale kto tam sie temu przyglada
tomasz-gorz Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 mam ten sam zawias, przydałoby sie powiekszyc dziurki w nim, aby łeb sruby sie ładnie schował, no i na czarno go...
wrzosu Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 dobry patent. jako ze zazwyczaj kazdy z nas siedzi z przodu, to rzucac sie w oczy nie bedzie
sołtys85 Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja już jeżdzę z takim zawiasem prawie 2 lata i miałem wyżłobić w plastiku wgłębienie aby schował sie zawias bo jest uniesiona pokrywa. Ale jakoś nie było czasu na to, a patent służy dzielnie do dziś dzień.
zib0l Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Wreszcie nabralem checi na rezanko tej deseczki od podłokietnika Czesci jakie uzylem: - deseczka - gabka na góre deski - skóra (ja uzylem ze spódnicy od mamy :gwizdanie:) - zawiasik - magnez od szafek kuchennych - czarny spray - odrobine Noi 1 h pracy :> Wiadomo ze do ori brakuje ale cieszy, ze zaoszczedzone 150pln Fotki: PS. Graty nowal za pomysł, wsumie tez na taki wpadlem rok temu zanim ujrzalem twoj watek, ale jakos nie było kiedy pobawic sie...
Tposejdon Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Ten sam patent jeździ u mnie juz z pół roku i sie sprawdza :)fotki lezały gdzies na dysku żeby wątek zrobić i sie nie doczekały tanio a problem z głowy
Golem1 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 też skożystałem z pomysłu nowala i zastosowałem zawias w podłokietniku,oczywiście wcześniej go pomalowałem na czarny mat i jest spoko.
rafkit Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Gratulacje dla nowala super pomysl !!! Zobaczyłem 30 min wizyta w metalowym i juz smiga =] jeszcze tylko pociągne to na czarno ...
sołtys85 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Gratulacje dla nowala super pomysl !!! Zobaczyłem 30 min wizyta w metalowym i juz smiga =] jeszcze tylko pociągne to na czarno ... Średnio to wyszło trzeba by podrzeźbić trochę plastik, żeby zawias sie schował bo tak to trochę lipa. Niemniej jednak zadanie spełnia.
rafkit Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 teraz jak jest juz pomalowane to wogole nie widac a podlokietnik sie nie trzesie jakby sie zdawalo ;D
czester50 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam Panowie macie jakis sposob aby sie dobrac do wnetrza tej klapki ,aby wymienic ulamany zamek (plastik )mam nowy, ale nie wiem jakim sposobem rozebrac gorna klapke pozdr
Rekomendowane odpowiedzi