Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lustrzanka ?Jaka ? Canon ? czy Nikon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie..rozglądam się za jakąś dobrą lustrzanką...ma robić ładne zdjęcia i nagrywać filmy HD najlepiej ze stałym autofocusem..co polecacie ?

Opublikowano

Canon 500D lub Nikon D5000. Sam posiadam Canona i jestem bardzo zadowolony. Aczkolwiek oba aparaty są naprawdę dobre. Najlepiej iść do sklepu i porównać sobie oba modele. Który lepiej leży Ci w dłoni, itp.

Generalnie ile użytkowników tyle też będzie opinii co do tego który lepszy.

Opublikowano
  • Autor

a co powiecie o d7000 ?

Opublikowano

a co powiecie o d7000 ?

MaxsteRR, ma na sprzedaż D90 z dwoma obiektywami, polecam to lustro, mam i robi ekstra zdjęcia, a filmy też eleganckie wychodzą :good:

Opublikowano

a co powiecie o d7000 ?

MaxsteRR, ma na sprzedaż D90 z dwoma obiektywami, polecam to lustro, mam i robi ekstra zdjęcia, a filmy też eleganckie wychodzą :good:

najlepszy wybór :good:
Opublikowano

a co powiecie o d7000 ?

najlepszy wybór :good:

potwierdzam - tylko Nikon D90

Opublikowano
  • Autor

a canon 5d mark II ?

Opublikowano

canon 550d ;) jest mega! Przesiadlem sie z nikona d40 i jest o 3klasy lepszy..I te filmy w HD....

Opublikowano

canon 550d ;) jest mega! Przesiadlem sie z nikona d40 i jest o 3klasy lepszy..I te filmy w HD....

550D to amatorszczyzna. juz lepiej szukac uzywki 50D...

Opublikowano

Jesli chcesz robic zdjecia a nie sie lansowac to lepiej kup 550 i masz mozliwosc dodatkowo krecenia filmow ;) Ale to zalezy kto czego od sprzetu oczekuje...

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/canon-500d-18-55-is-stabilizacja-8gb-torba-i1310584459.html ?

http://allegro.pl/canon-550d-sigma-18-200-os-4gb-torba-gw-fvat-i1313650628.html ?

chciałbym kupić aparat co robi fajne zdjęcia np bez użycia lampy w przyciemnionych miejscach, żeby nagrywał filmy hd..

Opublikowano

dzis z bratem robilismy test dolly canonem 550d i wyszlo tak:

Film i tak jest po duzej kompresji. To tylko proba, na wiosne jak skoncze autko powstanie mysle fajny film;)

jak chcesz robic fotki w przyciemnionych miejscach to musisz kupic jasny obiektyw(np. f2.8) tak w wielkim skrocie

Opublikowano

powiem tak... zadna lustrzanka cyfrowa nie ma stalego autofokusa podczas kręcenia filmów... Soniak ponoc cos tam kombinuje z polprzezroczystym lustrem i sam jestem ciekaw co im z tego wyjdzie... ale wracajac do tematu, póki co staly autofokus dla video jest niemozliwy w dlsr'ach.

Polecam canona... 5d mark II albo 7d (to wyzsza polka) albo dla zaawansowanych amatorow d60 lub 550d/500d. Wazne tez aby miec do tego dobra szklarnie.

Czasami cos tam nakrece swoim markiem i prawde powiedziawszy szczeka opada od jakosci nagran... choc moglby rejestrowac kolory 4.2.2 a nie 4.2.0 ale i tak jest cudnie...

Opublikowano

powiem tak... zadna lustrzanka cyfrowa nie ma stalego autofokusa podczas kręcenia filmów... Soniak ponoc cos tam kombinuje z polprzezroczystym lustrem i sam jestem ciekaw co im z tego wyjdzie... ale wracajac do tematu, póki co staly autofokus dla video jest niemozliwy w dlsr'ach.

Polecam canona... 5d mark II albo 7d (to wyzsza polka) albo dla zaawansowanych amatorow d60 lub 550d/500d. Wazne tez aby miec do tego dobra szklarnie.

Czasami cos tam nakrece swoim markiem i prawde powiedziawszy szczeka opada od jakosci nagran... choc moglby rejestrowac kolory 4.2.2 a nie 4.2.0 ale i tak jest cudnie...

60D to aparat pół-profesjonalny. 550D to lustro typowo amatorskie z matrycą 18 mpx, które sa sztucznie interpolowane. Aparat robi dokładnie takie samo zdjęcie jak Canon z matrycą 14 mpx, po czym procesor aparatu zwiększa zdjęcie do o kilka megapixeli przy okazji bezsensownie obciążając procesor. To samo możemy wykonać w Photoshopie. Jakość zdjęcia drastycznie spada. Taki jest urok amatorskich lustrzanek. ...ale jesli ktoś kupuje lustro do robienia filmów.... to przepraszam.

Bierz Nikona D90 lub Canona 50D - no chyba, że koniecznie musisz filmy kręcic - bierz Canona 60D. Cieawym lusterm jest również Pentax K-X (tez amatorski, ma bardzo duzo zalet i jedna wadę - mały korpus, za mały w męska łapę). Pentax K-7 tez jest godny uwagi - ale to juz klasa poł-prof.

Opublikowano
  • Autor

A ten nowy Nikon d7000 ze stałym autofocusem przy nagrywaniu filmów..[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 02:49_________________________________________________http://allegro.pl/aparat-nikon-d7000-18-105-vr-8gb-torba-fvat-i1325363521.html

Opublikowano

A ten nowy Nikon d7000 ze stałym autofocusem przy nagrywaniu filmów..[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 02:49_________________________________________________http://allegro.pl/aparat-nikon-d7000-18-105-vr-8gb-torba-fvat-i1325363521.html

jak najbardziej - ale to nowosc - nie mam sensu tyle wydawac. Może D90 jednak z tym samym szkłem.

pomysl nad:

http://www.e-fotojoker.pl/product/aparaty-cyfrowe/canon/canon-eos-60d-z-ob-canon-17-85mm-is-usm-i-kart-sd-lexar-16gb/

lub

http://www.euro.com.pl/lustrzanki/pentax-k-7-18-55-mm.bhtml

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję trochę temat. Na dniach zamierzam zakupić aparat nie wiem na co się zdecydować.

Canon 60D

Canon 600D

Nikon 90D

Nikon 7000D

Nikon 5xxx

Opublikowano

Od 2 lat uzytkuje 550D i złego słowa nie moge powiedzieć , słuzy głownie do kręcenia filmów i jakoś jest naprawde dobra:wink: Pomyśl nad 650D ew jak Cie stać to 60D do tego dobry obiektyw i będziesz zadowolony

Opublikowano

od roku mam nikona d5100 Fotki wychodzą super, ponoć ma matrycę od d7000, a jest o niebo tańszy...

a tak naprawdę każda lustrzanka będzie dobra jak będzie miała dobre jasne szkło :wink:

z punktu widzenia amatora to teraz bym chyba wybrał jakiegoś soniacza z półprzezroczystym lustrem -mają mega szybki i dokładny autofocus :naughty:

Opublikowano

Z tego ostatniego zestawienia to bezdyskusyjnie d7000. Co do Sony... to tak jak kolega wyzej - bardzo dobra szybkosc, super aparaty do reportazu - czyli wszedzie tam gdzie jest maksimym akcji, zadne tam fotki widoczkow, kwiatkow czy wyscigow slimakow. Do tego o wiele lepiej dopracowane fimowanie. Wtedy warto wybrac Sony. I nalezy zaznaczyc ze chodzi o wyzsza troche polke, tak np A58, A65 czy A77. Zatem zalezy co sie bedzie robic.