kalik Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Dziś również zastosowałem wd40... pomogło czasami nie włączały mi się światła drogowe a miganie działało. Już po problemie :> WD 40 przewodzi prąd, nikomu nie życzę zwarcia w instalacji........
oławiak Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 zalałem WD-40 i nie zadziałało mam nadzieję że nie przez to przestały działać światła mijania i świeci się kontrolka akumulatora (brak ładowania), ale dziwnie sie zbiegło w czasie
rogaloo Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam. U mnie sposób z WD-40 pomógł. Tylko jak ktoś zaleje WD-40 to proszę od razu nie sprawdzać czy mamy światła czy nie. Należy bez włączania zapłonu poruszać manetką we wszystkie strony kilka razy i zrobić przeciąg w samochodzie (otworzyć przednie drzwi na kilka godzin). i dopiero wtedy możemy się cieszyć sprawnymi światłami drogowymi lub też nie. Podrawiam
lejton Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 witam. zastanawiam się czy rozkręcać czy popsikać , u mnie wszystkie światła chodzą ale jest problem z kierunkami, włącznik awaryjnych prawie nonstop skrzeczy,dodam że przy ruchach manetek na chwilę pomaga. wyczytałem że może mieć to związek właśnie z przełącznikiem świateł i z manetką kierunków ,,, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę i doradzi co zrobić a no i oczywiście gdzie psiknąć jeśli trzeba
drzewoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam!! Ja mam problem ze szperaczem(mryganiem). Mianowicie kiedy przyciągnę manetkę do siebie, do samego końca, nie zapalają się "długie". Zapalają się wtedy kiedy popuszczę trochę manetkę. Czy psikanie wd-40 coś pomoże, czy trzeba jednak rozbierać?? Poradźcie coś...
kalik Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam!! Ja mam problem ze szperaczem(mryganiem). Mianowicie kiedy przyciągnę manetkę do siebie, do samego końca, nie zapalają się "długie". Zapalają się wtedy kiedy popuszczę trochę manetkę. Czy psikanie wd-40 coś pomoże, czy trzeba jednak rozbierać?? Poradźcie coś... Proponuję rozebrać i przeczyścić styki, przesmarować wazeliną techniczną, zamontować i cieszyć się z naprawy. Napiszę to po raz kolejny WD - 40 przewodzi prąd elektryczny i może doprowadzić do zwarcia.
mirek26 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Kolego a znasz kogoś kto zrobił zwarcie w przełączniku WD40? Ja nie znam a temat wałkowany nieraz i wielu pomogło. Mi zresztą też. Aby nastąpiła zwarcie musisz połączyć + z -. A w/w stycznik styka +z+ wiec nie może być mowy o zwarciu ale mogę się mylić.
kalik Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Kolego a znasz kogoś kto zrobił zwarcie w przełączniku WD40? Ja nie znam a temat wałkowany nieraz i wielu pomogło. Mi zresztą też. Aby nastąpiła zwarcie musisz połączyć + z -. A w/w stycznik styka +z+ wiec nie może być mowy o zwarciu ale mogę się mylić. Znam kogoś kto zrobił zwarcie dzięki WD-40, co prawda nie w Audi, ale udało mu się tego dokonać.
lejton Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 ile zejdzie czasu na rozebranie tego ustrojstwa :gwizdanie:
lejton Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 piszesz o rozkręceniu czyszczeniu i złożeniu
szyman Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 Ja równierz skorzystałem z WD-40.Przełącznik działa jak nówka,żadnego zwarcia nie było.Polecam ten sposób
dominont Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 wd40 zdzialało cuda wystarczyło psiknąć do środka,bez rozbierania czegokolwiek i przełącznik działa jak nówka ;-) pozdrawiam,temat okazał się bardzo pomocny
Merynos Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Ja też skorzystałem z WD40 i jestem zadowolony bo oczka mi nie mrugały, jednakże trzeba mieć świadomość tego że w naszych Aniach ta przypadłość lubi się nawracać i w przypadku gdy siądą całkowicie długie światła najlepiej jest wyciągnąć manetkę i przeszlifować styki a nie bawić się z WD40 lub tym podobnym sprejem...
wacek_l Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 W moim audi jest problem przy włączaniu kierunkowskazów bo przy załączeniu prawego włączają się też długie światła czy sposób z wd pomoże?? Założyłem wątek na forum http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=187118.new#new bo sprawa jest bardziej skomplikowana bo mam tempomat proszę o pomoc.
kalik Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Rozbierz przełącznik i zobacz co się stało, bo WD tutaj nic nie pomoże. Zapewne styki robią zwarcie i przy załączaniu kierunków zapalają się też długie. Tempomat tutaj nie ma nic do rzeczy.
wacek_l Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Rozebrałem go ale nie widać żadnych śladów złóżycia posmarowany jest cały smarem i nie widać żeby był gdzieś przepalony albo uszkodzony?? zapraszam na mój wątek tama będziemy rozpatrywać ten konkretny przypadek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=187118.new#new
smolk Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 wd40 zdzialało cuda wystarczyło psiknąć do środka,bez rozbierania czegokolwiek i przełącznik działa jak nówka ;-) pozdrawiam,temat okazał się bardzo pomocny U mnie też pomógł - na rok - a wczoraj poszedł dymek z manetki- muszę więc zakupiś nową i wyminić
kalik Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 wd40 zdzialało cuda wystarczyło psiknąć do środka,bez rozbierania czegokolwiek i przełącznik działa jak nówka ;-) pozdrawiam,temat okazał się bardzo pomocny U mnie też pomógł - na rok - a wczoraj poszedł dymek z manetki- muszę więc zakupiś nową i wyminić Rozbierz, przeczyść styki i przesmaruj. Wymienić zawsze zdążysz.
mily Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Kolego a znasz kogoś kto zrobił zwarcie w przełączniku WD40? Ja nie znam a temat wałkowany nieraz i wielu pomogło. Mi zresztą też. Aby nastąpiła zwarcie musisz połączyć + z -. A w/w stycznik styka +z+ wiec nie może być mowy o zwarciu ale mogę się mylić. Znam kogoś kto zrobił zwarcie dzięki WD-40, co prawda nie w Audi, ale udało mu się tego dokonać. Głupoty piszesz, to jest włącznik więc nawet jak się zrobi zwarcie to się światła zapalą i tyle w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi