alfuta Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam. Kupiłem klamkę z przyciskiem CZ i głośniczkiem, chciałbym sobie takie coś zaadoptować u siebie (brak fabryki). Moje pytanie brzmi- zna ktoś budowę tego przycisku (schemacik połączeń ?), bo coś mi nie pasuje- wiem że jest podświetlanie kluczyka, i sterowanie CZ (w moim przycisku jest 5 pinów, a podłączone tylko 4 ori przewody z wtyczką) -za pomoc z góry dzięki
bentle120 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Dolacze do pytania jak to podlaczyc umnie jest 5 pinow ale tylko 4 kabelki z tego co zrozumialem brazowy masa czerwony/siwy podswietelnie czerwony/niebieski otwieranie ? zolty/zielony zamykanie ?
jihad Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Na schemacie el. są 4 piny Pin 3: czerwono-fioletowy - +12 żaróweczki Pin 2: brązowy - masa Pin 1: czerwono-niebieski - +12 z akumulatora Pin 4: żółto-niebieski - sterujący Z tego co ja rozumiem, to funkcje "zamknij" i "otwórz" są realizowane jednym przewodem, poprzez podanie na niego masy albo "+".
bentle120 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 dzieki wszystko chyba jasne jutro test wystarczy podlaczyc kabel zolto/niebieski do centralki taki sam kolor z tego co pamietam zolto/niebieski ktory jest odpowiedzalny za sterowanie centralnym zamkiem
jihad Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 No problemo. Posprawdzaj ile tam możesz miernikiem, bo nie chce być współodpowiedzialny za jakieś pożary.
slepy Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Na schemacie el. są 4 piny Pin 3: czerwono-fioletowy - +12 żaróweczki Pin 2: brązowy - masa Pin 1: czerwono-niebieski - +12 z akumulatora Pin 4: żółto-niebieski - sterujący Z tego co ja rozumiem, to funkcje "zamknij" i "otwórz" są realizowane jednym przewodem, poprzez podanie na niego masy albo "+". no trochę rozjaśniliście sytuacje, brałem sie do tego , ale mam nie fabryczny centralny z pilota i nie wiedziałem do czego się podpiąć, i na którymś kablu zawsze paliło mi bezpiecznik, twoj schemacik, coś rozjaśnił, także muszę wznowić testy
bentle120 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 ja tez mam nie fabryczny centralny jutro maly test a nie daleko gasnica szukam tez gdzie podlaczyc orginalne diody migajace w boczkach boczki z rocznika 2000r
slepy Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 ja tez mam nie fabryczny centralny jutro maly test a nie daleko gasnica szukam tez gdzie podlaczyc orginalne diody migajace w boczkach boczki z rocznika 2000r patrzyłem u brata w polifcie jak to jest podpięte, ale tam są inne kostki , a co do mrugających diód, to gdzieś znalazłem kabelek z prądem po wyłączonym zapłonie, ale nie pamiętam który to był teraz
bentle120 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 szukalem tego kabla i nigdy go nie znalazlem zawsze trafilem na staly +
vauxhall95 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 i co doszliscie z tym podlaczeniem?
grippen Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 podłaczył juz to ktos obczaiłem zasade sterowania tego przycisku i jak wyżej piszą Pin 3: czerwono-fioletowy - +12 żaróweczki Pin 2: brązowy - masa Pin 1: czerwono-niebieski - +12 z akumulatora Pin 4: żółto-niebieski - sterujący i tu jest taki myk że ten kabel sterujący podaje na przemian + i - ( przycisk taka sama zasada jak przycisk od szyb elektrycznych tzn ten przycisk jest dwu kierunkowy) i ta klamka z centralnym była dedykowana pod konkrętny rodzaj centralnego u mnie chodzi ładnie może to dla tego że mam sterowanie zamkiem centralnym na przemian Kabel pod który podłączyłem przycisk to pierwsza kostka od lewej u samej górze pod ten kabel jest podłączona centralka na pilota tzn. Ten kabelek wchodzi w gumę od drzwi i jest on przecięty na dwie części. przycisk centralnego należy podłączyć do kabelka który wchodzi w tą gumę należy ściągnąć troche izolacji z niego i podpiąć kebelek od przycisku. U mnie działa aż miło ważna uwaga to taka że u nie też paliło bezpiecznik tzn jest większy pobór prądu przez ten przycisk. U mnie było że zamykałem otwierałem i dopiero za trzecim razem palił bezpiecznik. wystarczy wymienić bezpiecznik z 15A na 20 A i wszystko gra przynajmniej u mnie
pawullonn Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 witam Panowie podpinam się bo nie chce nowego tematu zakładać, mam polifta centralny oryg. a sterowanie z nieoryginalnego pilota i sterownika, i jak sprowadziłem furkę to przycisk opisywany w temacie chodził lux otwierał i zamykał drzwi, ale ostatnio coś się zwaliło i przycisk tylko zamyka a nie otwiera :/ Pomóżcie co zrobić ??
slimaczek89rz Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 u mnie po założeniu tylko zamyka
neuropathic Opublikowano 17 Lipca 2013 Opublikowano 17 Lipca 2013 Pin 3: czerwono-fioletowy - +12 żaróweczki Domyślam się, że chodzi i oświetlenie przycisku?
Rekomendowane odpowiedzi