Kimi Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam serdecznie wszystkich, Chciałbym zaprezentować moją Audiczkę Jest to standardowa wersja 1.8 ADR z 1996 roku, bez żadnych extrasów. Przebieg w momencie kupna 225.000 potwierdzony różnymi dokumentami oraz jeden właściciel od nowości w Niemczech. Auto ogólnie dość zadbane, jak na swoje 14 lat. Wyposażenie standardowe, jak na ten model: - ABS - wsp. kierownicy - el. szyby przód - el. lusterka - klima automatyczna - 2x poducha przód - felgi 16'' + opony Dunlop SP Sport 205/55 R16 Kupiłem ją w połowie października. Samochód standardowo miał wymieniony rozrząd, paski i olej z filtrem. Poza tym: - wymiana kompletnego zawieszenia przedniego (wahacze, łączniki stab. i końcówki drążków (Kraft) + zbieżność) - wymiana tylnych tarcz i klocków (zestaw FEBI + Textar) oraz wieńców czujników ABS (ori) - zakup kompletu kół na zimę: felgi stalowe 15'' + opony Barum Polaris 2 185/65 R15, na których Ada już aktualnie się przemieszcza Trochę fotek: Z racji zainteresowania tematem chciałbym ją nieco porezać, ale wszystko, jak zawsze, będzie zależało od monety. W pierwszej kolejności chciałbym doprowadzić ją do stanu igły pod względem mechanicznym. Ewentualne przyszłe modyfikacje, o jakich myślę, to: LOOK: - zdjęcie brewek zdjęte 26.11.2010 - czarny dach - wymiana lamp tył na poliftowe, przód na poliftowe lub podwójne soczewki Depo - zderzak przód+grill od eSy - lekko ciemne szybki, ale to niekoniecznie - wymiana kierownicy na polift - podświetlane kratki nawiewów (sterowanie) POWER: - delikatne mody ADR-a - dolot, może lżejszy zamach, rozrząd, odpowiednio dobrany wydech - nie oczekuję cudów, wystarczy mi poprawa fabrycznych parametrów o jakieś 10-15% (to chyba osiągalne w ADR ? ) DRIVE: - obniżka o 20-30mm + felgi 17'' lub 18'', do tego oponki 225. , felga oczywiście ładnie kolorystycznie dobrana do reszty (najlepiej czarna) - większe/mocniejsze hamulce z przodu, ale bez szaleństwa O wszystkich przeprowadzanych modyfikacjach oraz dalszych planach postaram się informować na bieżąco. _________________________________________________ 7. luty 2011 Ramka grilla oraz logo Audi oklejone czarną folią _________________________________________________ 9. kwietnia 2011 Montaż rozpórki dolnej zawieszenia przód ( rozpórka made by B4rt4s ) Zdjęcia takie, a nie inne, bo z telefonu _________________________________________________ 10. kwietnia 2011 Fotografia autorstwa rkwon'a
jozek726 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 ładne auto i plany na + ale wywal te brewki
slepy Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 ładna seria, ale koza straszna , + za klimkę, a co do silnika to nie wiem czy da sie z niego coś wykrzesać, szkoda że to nie 1,8T, ja bym sobie odpuścił modznie 1.8, lepiej zrobić swapa na 1,8T
Kimi Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Opublikowano 25 Listopada 2010 Klubowe ramki i brewki :bicz3: Przecież są ramki Mało tego, są jeszcze naklejki na przednich błotnikach z logo łódzkiej grupy A4 Klubu Brewki zdejmę, bo widzę, że temat drażliwy :gwizdanie: Na usprawiedliwienie tylko napiszę, że te brewki założył niemiaszek, nie ja [br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 09:20_________________________________________________ ładna seria, ale koza straszna , + za klimkę, a co do silnika to nie wiem czy da sie z niego coś wykrzesać, szkoda że to nie 1,8T, ja bym sobie odpuścił modznie 1.8, lepiej zrobić swapa na 1,8T Powiedzmy, że pobawię się w mody wolnossaka 1.8 w ramach nabrania wprawy na przyszłość Na mocniejsze wersje przyjdzie pora, dopiero zaczynam swoją przygodę z Audiczkami
kachnazgierz Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 kimi, brewki to ja mam w matizie, więc może rzeczywiście mnie robić wiochy :gwizdanie:
Kimi Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Opublikowano 25 Listopada 2010 Zdejmę, jak tylko będę miał chwilę czasu za dnia
stanley Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 brewki Z mocą raczej tutaj nic nie zrobisz, może i nawet szkoda kasy w moc ładować Fajna fela 17" + dobra opona na lato + jakieś 1BE i ściema szybek i auto będzie
jozek726 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 brewki Z mocą raczej tutaj nic nie zrobisz, może i nawet szkoda kasy w moc ładować Fajna fela 17" + dobra opona na lato + jakieś 1BE i ściema szybek i auto będzie stanley jak nie pije to dobrze gada
Kimi Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 brewki Z mocą raczej tutaj nic nie zrobisz, może i nawet szkoda kasy w moc ładować Fajna fela 17" + dobra opona na lato + jakieś 1BE i ściema szybek i auto będzie Brewki polecą na pewno. Jeśli chodzi o silnik, nie nastawiam się na jakieś wielkie modyfikacje. Wszystko i tak oprze się o $$$ Fela większa będzie, co do opon, to myślę o TOYO Proxes T1R :kox:
stanley Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 brewki Z mocą raczej tutaj nic nie zrobisz, może i nawet szkoda kasy w moc ładować Fajna fela 17" + dobra opona na lato + jakieś 1BE i ściema szybek i auto będzie Brewki polecą na pewno. Jeśli chodzi o silnik, nie nastawiam się na jakieś wielkie modyfikacje. Wszystko i tak oprze się o $$$ Fela większa będzie, co do opon, to myślę o TOYO Proxes T1R :kox: u mnie prawdopodobnie na wiosnę wpadną właśnie te gumy
Kimi Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 TOYO :good: [br]Dopisany: 26 Listopad 2010, 11:42_________________________________________________Brewki zdjęte
Seba_LDZ Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 no wreszcie to jakos wyglada hehehe teraz juz nie bedzie wstydu :gwizdanie:
moskal Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 - wymiana kompletnego zawieszenia przedniego (wahacze, łączniki stab. i końcówki drążków (Kraft) + zbieżność) szajs , na wiosne bedziesz wkładał nowe - czarny dach zginie przy twoim kolorze lakieru - delikatne mody ADR-a - dolot, może lżejszy zamach, rozrząd, odpowiednio dobrany wydech - nie oczekuję cudów, wystarczy mi poprawa fabrycznych parametrów o jakieś 10-15% (to chyba osiągalne w ADR ? ) nieosiągalne , to niestety nie jest japończyk ze uwalniając wydech uzyskujesz troche KM bierz ode mnie komplet 1.8T , rób swapa i wtedy to zacznie jeździć :kox: :kox: - obniżka o 20-30mm + felgi 17'' lub 18'', 20-30mm to mało , cały czas bedzie wyglądać jak koza tym bardziej na 18" Widziałem na żywo , ogólnie autko ładne , zadbane Wrzuć ładna fele , opuść ją ale minimum 40mm
Kimi Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 moskal, dzięki za odpowiedź. O zawieszenie się nie boję, bo raz - jeżdżę delikatnie, dwa - nie jeżdżę dużo, więc na trochę wystarczy. Co do reszty - wszystko i tak pewnie oprze się o kasę Uważasz, że poprawa dolotu i wylotu nic nie da? Plus modyfikacja np. faz rozrządu przez wstawienie innych wałków? Nawet te 10-15 KM więcej się z ADR-a nie wyciągnie?
moskal Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Uważasz, że poprawa dolotu i wylotu nic nie da? Plus modyfikacja np. faz rozrządu przez wstawienie innych wałków? Nawet te 10-15 KM więcej się z ADR-a nie wyciągnie? za duzo trzeba włożyć kasy zeby to zadziałało 10KM bedzie bardzo ciężko , to niestety nie japoniec
slepy Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Uważasz, że poprawa dolotu i wylotu nic nie da? Plus modyfikacja np. faz rozrządu przez wstawienie innych wałków? Nawet te 10-15 KM więcej się z ADR-a nie wyciągnie? za duzo trzeba włożyć kasy zeby to zadziałało 10KM bedzie bardzo ciężko , to niestety nie japoniec a mówiłem żeby sobie odpuścić temat, i odkładać na swapa 1.8T
moskal Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 a mówiłem żeby sobie odpuścić temat, i odkładać na swapa 1.8T a silnik+skrzynia+wiązka stoi i sie kurzy , za psie pieniądze bym oddał bo szkoda go
Luka3s Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 kimi jak możesz to daj PW ile zapłaciłeś za tą zawieche KRAFTA
moskal Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 kimi jak możesz to daj PW ile zapłaciłeś za tą zawieche KRAFTA u Tom77 stoi chyba po 550pln
Rekomendowane odpowiedzi