Gość Prometeo Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam, może najpierw wykresik : Jestem bardzo zadowolony z wyniku Programik wyszedł wg mnie bardzo fajny, poza tym Witek powiedział, że "silniczek super", co bardzo mnie ucieszyło, bo miło to usłyszeć od takiej osoby. Mod nie jest "na full" i nie miał taki być. Co do mankamentów to przepływka jest już trochę zmęczona, ale Witek powiedział, że jakoś ją ogarnął i żebym jej nie wymieniał. Tłumaczył mi także widoczne na wykresie serii chwilowe załamanie mocy przy około 2600 obr/min. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, w każdym razie Witek mówił coś o kącie wyprzedzenia. Potem uświadomiłem sobie, że faktycznie było to czasem delikatnie odczuwalne podczas jazdy. Podziękowania dla JM i oczywiście Witka Pozdrawiam
Thom4s Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Podniósł moc i wygładził kreski. Gratulacje
MAGIC87 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 30 kuca i 55 Nm usmiech na gebie pewnie jest :oklaski:
Kowi87 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 No w końcu sie pochwaliłeś wynik optymalny, to kiedy upgrade
jnx Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Temperaturka niska Jak tak patrze po wykresach to 20 stopni różnicy daje mniej więcej 10% przyrostu mocy...
fusse Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 szkoda ze wtryskow 216 nie wrzuciles. wyszedlby ladny wynik, choc ten tez jest bardzo dobry!
Gość Prometeo Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Temperaturka niska Jak tak patrze po wykresach to 20 stopni różnicy daje mniej więcej 10% przyrostu mocy... Chyba z tymi procentami to lekka przesada. Poza tym tak jak już pisałem - przy pomiarze serii wyszło zmęczenie przpepływki - być może na zdrowej w 100% wyszłoby jeszce więcej. Po drugie nie miałem akurat w baku Vervy itp., tylko ON ze stacji w mojej miejscowości A zapewne lepsze paliwo dałoby jeszcze lepszy wynik Ale jakie to ma znaczenie, ja jestem zadowolony Zwłaszcza z opinii Witkadotyczącej jednostki napędowej szkoda ze wtryskow 216 nie wrzuciles. wyszedlby ladny wynik, choc ten tez jest bardzo dobry! Szczerze mówiąc to na początku nawet turba awx nie było w planach - miało zostać seryjne. A co do wtrysków to w sumie kompletnie o nich nie myślałem jak dotąd. Nie bez znaczenia były oczywiście ograniczone fundusze. No w końcu sie pochwaliłeś wynik optymalny, to kiedy upgrade Hehe, jak mi Mikołaj przyniesie fundusze Dzięki Panowie za opinie i pozdrawiam
jnx Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 A ja jednak myślę że to temperatura miała znaczenie na ten bonus w serii. Przynajmniej te 5KM. Ale nieważne. Pozdro
Gość Prometeo Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 A ja jednak myślę że to temperatura miała znaczenie na ten bonus w serii. Przynajmniej te 5KM. Ale nieważne. Pozdro Kolego w świetle Twojej teorii przy temperaturze 24 stopni mój AFN miałby 108 KM, a więc nie trzymałby serii (bo 10% ze 120 to 12) Natomiast pomiar po programie - przy temperaturze powiedzmy 26 stopni silnik generowałby moc 135 KM. A przecież 140 kucy to na seryjnych gratach robisz bez zabawy w dmuchawę AWX :gwizdanie: Także wg mnie "troszkę" przesadzasz. Temperatura ma znaczenie ale nie aż takie. Tak naprawdę, żeby to zweryfikować należałoby zhamować jeden silnik w różnych temperaturach, a nie porównywać poszczególne wykresy. Tak mi się przynajmniej wydaje. W każdym razie - gdyby seria nie była "zdrowa" to myślę, że opinia Witka byłaby inna niż "silniczek super" hehe A tak pomijając te koniki to mnie bardziej interesował moment obrotowy, który już w serii był bardzo sympatyczny Nie wiem jak wasze klekociki panowie, ale mój jakoś specjalnie nie słabł w temperaturze otoczenia nawet powyżej 30 stopni. Ja przynajmniej nie odczułem różnicy. Pozdrawiam i dziękuję za opinie
Piotrek98igo Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 nie odczules w cieple dni, bo miales doladowanie 0.9bara ledwo sie to toczylo wiec roznice ciezko dostrzec
Gość Prometeo Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 nie odczules w cieple dni, bo miales doladowanie 0.9bara ledwo sie to toczylo wiec roznice ciezko dostrzec Sądząc po momencie w serii i i własnych odczuciach z jazdy, to toczyło się całkiem całkiem.
jnx Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Daj mi te auto to z 140 kucy w 15min zrobi się 115
Gość Prometeo Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Daj mi te auto to z 140 kucy w 15min zrobi się 115 Hehe swoje se tak zrób jak jesteś taki zdolny:tongue4:
Rekomendowane odpowiedzi