slepy Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 dorzuc tez te fotki do pierwszego postu wtyczka do mat wtyczka do pokretla/regulacji grzania pokretlo od tylu Ja jeszcze dorzuce fotki wtyczek od mat
piatka22 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam chciałem się dołączy do tematu i zapytac gdzie można kupi takie maty, jakieś tanie najlepiej bo w moim autku wszystko grzało do pewne go czasu ale przestało i raz rozebrałem jedno siedzenie i myślę że to właśnie maty się już poprzepalały. Chyba że może by jakaś inna przyczyna?
slepy Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam chciałem się dołączy do tematu i zapytac gdzie można kupi takie maty, jakieś tanie najlepiej bo w moim autku wszystko grzało do pewne go czasu ale przestało i raz rozebrałem jedno siedzenie i myślę że to właśnie maty się już poprzepalały. Chyba że może by jakaś inna przyczyna? w warsztacie jest wątek czakiego o naprawie mat , jest tam też podany sposób na sprawdzenie mat Dorwać ori maty nie jest łatwo, trzeba długo szukac, ja znalazlem całe fotele za 100zł, i dogadałem się z gościem że wezmę same maty
piatka22 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dzięki kolego już szukam pozdrawiam. :>
slepy Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Proszzz http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23888.0[br]Dopisany: 13 Grudzień 2010, 21:22_________________________________________________Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane Wtyczki przyszły dzisiaj, jutro kupuje kabel i jedziemy z koksem
przemciotorun Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane tak, nie patrz na to ze sa inaczej poustawiane, 1 na schemacie to jedynka na przelaczniku i tak z reszta...
slepy Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane tak, nie patrz na to ze sa inaczej poustawiane, 1 na schemacie to jedynka na przelaczniku i tak z reszta... ok, wiem już co i jak, jutro jadę po przewody i piny do wtyczek, bo nie we wszystkich mam komplet, i biorę się za wiązkę [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 20:32_________________________________________________wiązka zrezana Do sprzedania http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178548.0
jarek3251 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 ktos moze wie czy da sie podlaczyc nie ori maty bez czujnika tem. lub jak go zastapić??????????????
slepy Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 ktos moze wie czy da sie podlaczyc nie ori maty bez czujnika tem. lub jak go zastapić?????????????? na allegro masz po 30zł maty z cczujnikem temp nie ori
jarek3251 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 wiem, widziałem ale myslałem ze ten czujnik to tylko zabezpieczajacy przed przegrzaniem i tam chyba tylko sa 2 kabelki wiec nawet nie ma 3 do czujnika ale zaraz sprawdze[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 21:17_________________________________________________na zdjeciu widac tylko 2 kable tak jak mowiłem
slepy Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 wiem, widziałem ale myslałem ze ten czujnik to tylko zabezpieczajacy przed przegrzaniem i tam chyba tylko sa 2 kabelki wiec nawet nie ma 3 do czujnika ale zaraz sprawdze[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 21:17_________________________________________________na zdjeciu widac tylko 2 kable tak jak mowiłem trzebaby napisać do typa jak to działa, do ori mat idą 4 kabelki , najlepiej szukać ori bo najmniej z nimi roboty , kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł, także cena nie jest tragiczna
przemciotorun Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 "kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł," i masz bez pierdoczenia i bez strachu ze cos sie przyjara...
slepy Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 "kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł," i masz bez pierdoczenia i bez strachu ze cos sie przyjara... jakbym nie znalazł moich, to bym wziął całe, bo cena jest niezła
_Solar_ Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 ori fotele grane maja ten czujnik temp
przemciotorun Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 tak, jest w macie siedzenia, taka jakby pigulka przyklejona plastrem
pablo_9 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Teraz ja będę brał się za montaż instalacji grzanych siedzeń i od razu kilka pytań 1. W wiązce, którą posiadam przy wtyczce do maty mam dodatkowy kabelek poobcinany czy dobrze myślę, że jest to wtyczka pozostałość po instalacji od AIRBAG-ów ?! 2. W wiązce, która jest przy pokrętłach do regulacji mam kilka kabelków wyciętych z instalacji auta i moje pytanie gdzie je dokładnie połączyć co i jak ? Od kostek regulacji mam z obu obcięte przewody szaro-niebieski (podświetlenie?!) i czarno-czerwony(?) dalej lecąc po wiązce obcięty jest cięki brązowy (masowy?!) i gruby czerwono-biały (?) i przy wtyczce, która łączy się z drugą częścią wiązki mam obciętą gruby brązowy (masowy), moje pytanie gdzie trzeba będzie łączyć poszczególne przewody czy znajdę je gdzieś w instniejącej instalacji w aucie i tam będę się dopinał i co dokłądnie te kolory oznaczają ?
przemciotorun Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 1- ta druga kostka wogole Cie nie interesuje (tylko zielona) 2- schemat na pierwszej stronie szaro niebieski pin 1 - podswietlenie, skrec je razem i podeppnij pod jakis przycisk obok tez pod szaro niebieski czarno czerwony pin 5 - (+) po przekreceniu stacyjki brazowy pin 6 -masa (odpowiedzialna za podswietlenie) czerwono bialy pin 4 - bezpiecznik 30A (sprawdz w rozpisce bezpiecznikow dokladnie ktory bezpiecznik odpowiada za grzanie siedzen) gruby brazowy - masa musisz zrobic wiazke tak ze wpinasz wtyczki w maty, wpinasz wtyczki w pokretla i zostaja Ci 4 kable ktore wpinasz w instalacje auta i to wszystko.... masz wszystko w schemacie na pierwszej stronie
pablo_9 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Dzięki Przemek, przeglądałem schemat ale chciałem się upewnić, żeby wszystko później grało
slepy Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 na schemacie jest wszystko Jakby ktos był chętny to mam jeszcze jedną wiązkę, zrezaną na handelek
pablo_9 Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Panowie podpowiedzcie jeszcze jedną rzecz tzn. instalacja od granych siedzeń (i elektryki) położona z grzanych d*p (masa gruba podpięta pod śrubkę przy podnóżku, cienka masa od podświetlenia też, czarno-czerwony podpiąłem od jednej z kostek licznika, szaro-niebieski przycisk obok) został mi jeden przewód czerwono-biały, który powinien lecieć pod bezpiecznik nr 44, którego w skrzynce z bezpiecznikami nie mam, żeby go dołożyć muszę włożyć bezpiecznik 30A i teraz do niego będzie leciał ten czerwono-biały i .... ? za bardzo nie rozumiem jak to odczytać z tego schematu
Rekomendowane odpowiedzi