alukard Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam Jakiś czas temu pojawiły się u mnie dziwne falowania obrotów. Najczęściej dzieją się tak między 1000 a 2000 obr/min ... przy spokojnej jezdzie za samochodami i niskimi predkosciami. Obroty faluja mi tak mniejwiecej o 200 obr/min , jakby skrzynia chciala zmienic bieg ale w ostatniej chwili sie powstrzymywała i tak w kolko, jakby nie mogła wyczuć mocy jaką ma toczyć samochód w danym momencie. Natomiast gdy jade już szybciej, mam więcej gazu obroty zachowują się normalnie ... Czym może to być spowodowane ?? Dodam że obroty przestały falowac na jakis czas po zmianie plynu chladzace i po odpieciu przy tej zmianie duzej ilosci kostek od instalacji samochodu... Aż tu nagle dzisiaj obroty znów zaczęły falować, a szczerze to w...ia mnie to strasznie takie coś
aju Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 pierw VAG i może jakieś błędy pokazuje bo dziś mi szklana kula nie działa
majkel_majki Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 U mnie skrzynia dostała takich objawów po 300 tysiącach przebiegu, rozpadło się wyeksploatowane sprzęgło.
alukard Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zapomniałem dodać Vag nie pluje zadnymi błędami a skrzynia idealnie zmienia biegi[br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 14:51_________________________________________________Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?? sorry że dubluje ale naprawde mnie to męczy
onsork Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 sprzęgło hydrokinetyczne do regeneracji zwany konwerterem regeneracja to okolice 600pln
alukard Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 jechałem do pracy -20stopni jakies 18km (samochód przed wyjazdem stał w ciepłym garażu) . Zauważyłem że im są niższe temperatury to problem jest praktycznie tylko do 1400 obr/min ... Z czym to może być związane ???
czaki22 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 zx gestościa oleju, masz skrzynie do roboty, jesli bedziesz dalej jezdził bedziesz szukał skrzyni
Rekomendowane odpowiedzi