Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 TDI++] Śnieżynka.. Rolling shoots + FILMIKI str.49 i 50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

somes mozesz pokazać fote wnęki drzwiowej i drzwi od środka, jak to jest wykończone ?

pracuje nad nadaniem temu trwałości i by zrobić to tak że wnęki też będą białe dlatego musisz uzbroić się w cierpliwość :wink4:
Opublikowano

zastanawiam się które megariusy będą dla niej teraz dobre :mysli:

pojawiły się specjalne siuwaxy do folii zarówno matowych jak i błyszczących :wink4:

nie pamiętam tylko jakiego producenta, być może swisswax - a wtedy to nie będzie tani gips :gwizdanie:

Opublikowano

pojawiły się specjalne siuwaxy do folii zarówno matowych jak i błyszczących :wink4:

nie pamiętam tylko jakiego producenta, być może swisswax - a wtedy to nie będzie tani gips :gwizdanie:

w przypadku Tomka, raczej nie bedzie to przeszkodą :naughty:

Opublikowano

w przypadku Tomka, raczej nie bedzie to przeszkodą :naughty:

w sumie... :embarrassed::decayed:

Somes takie coś Ci znalazłem, spece od detailingu radzą

Ogólne zasady pielęgnacji folii:

1. Folie myjemy normalnym szamponem do lakieru najlepiej o naturalnym pH aby nie uszkodzić koloru.

2. Nie stosujemy standardowych cleanerów (wchłania się momentalnie w folie matowe), glinki, rozpuszczalników i silnej chemii np. piany aktywnej (w przypadku folii z połyskiem można zastosować standardowy cleaner).

3. Jedyną folią podatną na polerkę może być folia przezroczysta, którą należy polerować miękkim padem z bardzo delikatną pastą przy minimalnych obrotach (pamiętając o tym ,że osłabiamy jej warstwę wierzchnią).

4. Do usuwania smoły i żywicy można użyć benzyny ekstrakcyjnej.

5. Na foliach matowych rysy są niewidoczne nawet po dwóch latach regularnego mycia ręcznego, jeśli chodzi o folie z połyskiem to tutaj jest gorzej, rysy widoczne są gołym okiem w dużym stopniu. W tym przypadku możemy zastosować cleaner z wypełniaczami i na koniec warstwa wosku.

6. Do codziennej pielęgnacji stosujemy standardowe quick detailery.

7. Folie zabezpieczamy woskami i sealantami w sposób identyczny jak lakier. Różnicą jest tylko sposób polerowania - po nałożeniu wosku na jeden element należy po kilku chwilach zacząć go polerować mikrofibrą (tylko w przypadku folii matowych, przy foliach z połyskiem czas możemy znacznie wydłużyć).

Opublikowano
  • Autor

jakbyście coś gdzieś Panowie jakieś dobre detailery widzieli to dajcie znać :good:

Michaś wielkie dzięki za tą wstawke :beer1:

Opublikowano

jakbyście coś gdzieś Panowie jakieś dobre detailery widzieli to dajcie znać :good:

Michaś wielkie dzięki za tą wstawke :beer1:

mi tez sie przyda :)

Opublikowano
  • Autor

pucuj się na pw :naughty:[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 10:34_________________________________________________troszkę się słonecznie zrobiło więc ogarnąłem kilka fotek do oceny nie do końca jeszcze złożonego ulepa :)

dsc02951a.jpg

dsc02959c.jpg

dsc03025zj.jpg

dsc02972v.jpg

dsc02977lp.jpg

dsc02981z.jpg

dsc02997d.jpg

dsc03002i.jpg

dsc02990h.jpg

dsc03020e.jpg

dsc03007yz.jpg

dsc03009h.jpg

Opublikowano

jak u ciebie z dymieniem, ja mam już dość szorowania jasnego lakieru :decayed:

auto robi wow ale nie widzi mi się coś w tym tylnym zderzaku :mysli:

Opublikowano

no świetna jest suka :kox::good:

tych złotych dodatków to mam nadzieję się pozbędziesz? bo ni jak teraz nie pasują

Opublikowano

Ładna suka :kox:

Opublikowano

pucuj się na pw :naughty:[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 10:34_________________________________________________troszkę się słonecznie zrobiło więc ogarnąłem kilka fotek do oceny nie do końca jeszcze złożonego ulepa :)

dsc02951a.jpg

dsc02959c.jpg

dsc03025zj.jpg

dsc02972v.jpg

dsc02977lp.jpg

dsc02981z.jpg

dsc02997d.jpg

dsc03002i.jpg

dsc02990h.jpg

dsc03020e.jpg

dsc03007yz.jpg

dsc03009h.jpg

dobra morda :good:

tylny zderzak taki okopcony czy co mu dolega? :mysli:

Opublikowano

dsc02951a.jpg

dsc02959c.jpg

dsc03025zj.jpg

dsc02972v.jpg

dsc02977lp.jpg

dsc02981z.jpg

dsc02997d.jpg

dsc03002i.jpg

dsc02990h.jpg

dsc03020e.jpg

dsc03007yz.jpg

dsc03009h.jpg

wszystko fajnie pięknie.. ale czemu jeszcze żadnej nie ma zgłoszonej do kalendarza? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tak jak widać d*py teraz nie nadążam czyścić a zrobiłem sobie czeski program więc dymi nie mało :kox:

tych złotych dodatków to mam nadzieję się pozbędziesz? bo ni jak teraz nie pasują

ze złotego to zostały tylko felgi i muszę pod maską ogarnąć.. ale byłem już dzisiaj po sprzęt do malowania kół :naughty:

nie idzie białej d*py w czystości utrzymać :tongue4:

wszystko fajnie pięknie.. ale czemu jeszcze żadnej nie ma zgłoszonej do kalendarza? :decayed:

co proponujesz? :)
Opublikowano

od 3 mi się każda podoba :decayed: ale ja się nie znam więc wrzuć to, co się Tobie podoba :good: do jutrzejszego wieczora można przesyłać na październik

Opublikowano

Mi najbardziej podoba się przeróbka zderzaka S na RS look'a.

Fajny pomysł.

Ogólnie auto wygląda teraz o niebo lepiej :good:

Opublikowano

tak jak widać d*py teraz nie nadążam czyścić a zrobiłem sobie czeski program więc dymi nie mało :kox:

ze złotego to zostały tylko felgi i muszę pod maską ogarnąć.. ale byłem już dzisiaj po sprzęt do malowania kół :naughty:

nie idzie białej d*py w czystości utrzymać :tongue4:

co proponujesz? :)

musisz cos zrobic z tlumikiem moze inaczej rury wyprowadzic, masz przelot, zakoncz go wczesniej :good:
Opublikowano
  • Autor

w takim razie proponujcie która fota i piszcie kto będzie głosował :decayed:

Mi najbardziej podoba się przeróbka zderzaka S na RS look'a.

Fajny pomysł.

Ogólnie auto wygląda teraz o niebo lepiej :good:

:good:

musisz cos zrobic z tlumikiem moze inaczej rury wyprowadzic, masz przelot, zakoncz go wczesniej :good:

coś pokombinuje jak będę robił wydech z drugiej strony :)
Opublikowano

Trza by sygne zmienić :kox:

Opublikowano

jest :kox: ja chcialem uzyskac podobny efekt ale z kolorami na odwrot czyli tam gdzie masz bialo ja mam czarno no i nie do konca jestem zadowolony :confused4: wyglada na to ze auto lepiej jak jest cale na bialo o czarne dodatki